Zink Picolinaat

Een zinktekort kan zorgen voor afwijkingen aan de huid, slijmvliezen en het skelet, anders ruiken en proeven, een achterblijvende groei en ontwikkeling van het geslacht én een verminderde afweer tegen infecties en nachtblindheid. Niet fijn, dus. Gelukkig zijn er in Nederland bijna geen gevallen bekend van mensen met symptomen van een tekort aan zink. Wil je toch je zinkgehalte verhogen? Dan is het slikken van Zink Picolinaat van Solgar Vitamins de oplossing. Lees snel verder over dit product en waarom het goed voor je kan zijn.

Zink is een mineraal en wel een spoorelement. Dit houdt in dat we zink niet zelf kunnen aanmaken, maar uit onze voeding moeten halen. Zink speelt onder andere een rol bij het gezichtsvermogen en gezonde botten. Wat is zink en waar is het goed voor? Dat vertellen wij je graag. 

Wat is Zink Picolinaat? 

Zink Picolinaat van Solgar Vitamins is een voedingssupplement. Het ondersteunt het herstellend vermogen van de huid, draagt bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade en draagt bij aan de normale vruchtbaarheid van man en vrouw. 

Ingrediënten

Zink (picolinaat), vulstoffen (dicalciumfosfaat, microkristallijne cellulose), anti-klontermiddelen (plantaardig magnesiumstearaat, silliciumdioxide, plantaardig stearinezuur).

Het bevat 22 milligram zink per tablet. Het bevat zink in de best opneembare vorm: picolinaat. 

Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Waar is zink goed voor?

Zink wordt beschouwd als een essentiële voedingsstof, wat betekent dat je lichaam het zelf niet kan produceren. Je moet het uit voeding halen. Lukt dit niet? Dan kan je dit oplossen met een zink voedingssupplement. 

Zink is een spoorelement dat vooral nodig is bij de opbouw van eiwitten en voor een goede werking van het afweersysteem. Het komt in kleine hoeveelheden voor in verschillende voedingsmiddelen. Het zit in vlees, kaas, noten, graanproducten en schaal- en schelpdieren. 

Gezondheidsvoordelen van zink:

  • Het verbetert de immuunfunctie;
  • Het bevordert de bloedsuikerspiegel;
  • Het helpt acne te bestrijden;
  • Het kan de gezondheid van het hart verbeteren;
  • Het verlaagt maculaire degeneratie – een veelvoorkomende oogziekte.

Hoe gebruik ik Zink Picolinaat?

Voor een man van achttien jaar en ouder geldt een aanbevolen dagelijks hoeveelheid van 9 milligram zink. Voor een vrouw van achttien jaar en ouder geldt een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 7 milligram. Kijk voor een uitgebreider overzicht van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid per categorie en leeftijd op de website van het Voedingscentrum. 

Zink Picolinaat van Solgar Vitamins heeft een aanbevolen dosering van één tablet per dag. Neem de tablet bij voorkeur bij een maaltijd. 

Dit product is een voedingssupplement en is geen vervanging voor een evenwichtige voeding en een gezonde leefstijl. 

Het is niet aangeraden de aanbevolen dosering te overschrijden. Te veel zink kan zorgen voor de volgende symptomen: 

  • Misselijkheid en braken;
  • Buikkrampen;
  • Diarree. 

Een langdurige inname van teveel zink kan onder andere leiden tot anemie (bloedarmoede) en een vermindering van de weerstand. 

Waar kan ik Zink Picolinaat kopen?

Je koopt het product online bij ons op Apotheek Online – zonder recept van je arts of een andere deskundige. Dit product komt met een inhoud van honderd tabletten. Met een aanbevolen dosering van één tablet per dag is het goed voor honderd dagen aan tabletten.