Ben je op zoek naar Corticosteroïd crème / zalf? Dit medicijn is niet in de drogisterij te verkrijgen omdat het alleen op recept gekocht kan worden. Wél kan je dit medicijn online kopen, je krijgt na het invullen van een korte vragenlijst een doktersrecept, de medicijnen en 24-uurs levering van een gecertificeerde apotheek. Klik op de knop hieronder om de medicijnen online te bestellen.

Wat is Corticosteroïd zalf?

In Corticosteroïd zalf zitten corticosteroïden. Dit bestandsdeel kan er voor zorgen dat jeuk vermindert of zelfs verdwijnt bij verschillende huidaandoeningen zoals eczeem. Corticosteroïd zalf heeft een verzachtende werking en kan ergere problemen voorkomen. Het is dus een crème die veel wordt voorgeschreven bij jeuk aan de huid. Corticosteroïd wordt ook wel Hydrocortison genoemd en wordt ook zo verkocht. (bron)

Hydrocortison (corticosteroïd)

Waar wordt Corticosteroïd zalf voor gebruikt?

Corticosteroïd zalf wordt gebruikt wanneer je door huidaandoeningen als eczeem of psoriasis erg veel jeuk hebt. De jeuk is niet prettig, maar kan ook erger veroorzaken doordat je de huid kapot krabt.

Hoe werkt Corticosteroïd zalf?

Corticosteroïden zijn eigenlijk bijnierschorshormonen en worden door de fabrikant omgezet in poeders die kunnen worden gebruikt voor medicijnen. Ze kunnen worden verwerkt in zalf, crème, lotion en zelfs injectievloeistof. Corticosteroïden hebben een zeer sterke werking wanneer je jeuk hebt bij een huidaandoening en kunnen ook de deling van huidcellen vertragen. Wanneer je bijvoorbeeld psoriasis hebt delen je huidcellen zich veel sneller als normaal. Je krijgt niet eens per maand een nieuwe huid, maar elke week tot 3 keer per maand. Dit veroorzaakt ook de jeuk. Wanneer je niets aan de jeuk doet heb je kans dat je de huid open krabt en dat deze kan gaan ontsteken. De jeuk stoppen is dus wenselijk. De Corticosteroïd zalf kent verder vrijwel geen bijwerkingen en je kunt gewoon alcohol nuttigen tijdens de behandeling en andere medicatie gebruiken.

Hoe gebruik ik Corticosteroïd zalf?

De Corticosteroïd zalf wordt aangebracht op de plekken waar het jeukt, dat zijn immers de aangedane plekken. Hoe vaak je dit doet is afhankelijk van de klachten maar over het algemeen kun je uit gaan van 1 tot 3 keer per dag. Zijn de klachten sterk verminderd dan kan er soms voor worden gekozen om de zalf nog 1 a 2 keer per week te blijven smeren als “onderhoud” en zo kan er worden voorkomen dat de klachten weer toenemen. Hoe eerder je bij de symptomen begint te smeren, hoe beter het is. De huid is dan nog niet te veel aangedaan en het herstel heeft dan ook minder tijd nodig.

Is Corticosteroïd zalf te koop bij de Kruidvat, Etos of andere drogisterij?

Corticosteroïd zalf is een specialistische zalf en kan dus niet vrij verkocht worden bij winkels als Kruidvat en Etos. Je zal dus altijd eerst een bezoekje aan de arts moeten brengen voordat je deze zalf kunt gebruiken. De arts kan dan ook bepalen of er nog andere actie punten wenselijk zijn, bijvoorbeeld antibiotica bij een infectie. Het positieve is wel dat je vaak direct van de arts naar de apotheek kunt met je recept en meteen kunt beginnen met smeren. Je hoeft niet te wachten tot de volgende ochtend.

Add to cart