Ben je op zoek naar Hydrocortison? Dit medicijn is niet in de drogisterij te verkrijgen omdat het alleen op recept gekocht kan worden. Wél kan je dit medicijn online kopen, je krijgt na het invullen van een korte vragenlijst een doktersrecept, de medicijnen en 24-uurs levering van een gecertificeerde apotheek. Klik op de knop hieronder om de medicijnen online te bestellen.

Wat is Hydrocortison?

Hydrocortison wordt gebruikt tegen bepaalde huidaandoenigen zoals eczeem, psoriasis en seborroïsch eczeem. De zalf komt in een tube van 15 gram en bevat 0.5% hydrocorticon (corticosteroïde). Het middel is een corticosteroïde die de immuunrespons van het immuunsysteem tegengaat. Na gebruik kan de huid zich sneller herstellen en de pijnlijke symptomen zullen verminderen

Daarnaast is hydrocortison ook effectief om andere verschillende andere huidaandoeningen te behandelen. U kan er onder andere gematigde psoriasis (zonder infectie mee behandelen). De zalf kan geen infectie bestrijden omdat er geen antibioticum in zit om te bacteriën doden. Wel behandelt de zalf de symptomen. De symptomen zullen minder worden en de huid zal minder jeuken en ook minder rood en gezwollen zijn.

 

hydrocortison

Waar wordt dit Hydrocortison voor gebruikt?

Normaal gesproken vernieuwen huidcellen zich om de maand, met gebruik van Hydrocortison wordt dit proces versneld en vernieuwen de cellen zich binnen 1 à 2 weken. Dit is zeer geschikt tegen een huidziekte zoals psoriasis. Psoriasis ontstaat doordat bepaalde prikkels een respons uitlkken in het immuunsysteem. Hierbij kan de huid ook gaan schilferen of kunnen er barstjes ontstaan. Meestal is dit op de knieën, handen, hoofdhuid en ellebogen. De zalf kan een infectie vookromen maar geen infectie genezen. Zodra er een infectie ontstaat komen er puistjes met etter op de wonden.

Gebruik dit middel niet langer dan een meek en smeer het 2 tot maximaal 4 keer per dag dun op de huid

Er zijn mogelijk wat bijwerkingen bij gebruik van Hydrocortison. Dit kan een allergische reactie zijn. Bijvoorbeeld het zwellen van de tond of delen van het gezicht, moeilijk kunnen ademhalen, uitslag of huidirritatie of het verkleuren van de huid. Alcohol kunt u nuttigen tijdens gebruikt van dit middel. Dit heeft geen invloed op de werking van Hydrocortison. Autorijden is ook toegestaan. Ondervind u hinder dan wordt het wel afgeraden om de auto te gebruiken. Bent u zwanger of geeft u borstvoeding, gebruikt dan geen Hydrocortison.

Kan ik Hydrocortison kopen bij Kruidvat, Etos, of een andere drogist?

Dit middel is niet verkrijgbaar bij de Etos, Kruidvat of andere drogisterij. Wel kunt u dit bij ons bestellen. Makkelijk, online vanuit de luie stoel. U hoeft hiervoor niet langs de huisarts. Na invullen van een formulier gaat een bij ons aangeslote arts mogelijke gezondheidsrisico’s beoordelen. Als er geen risico’s zijn schrijft de arts een recept uit. Vervolgens versturen we uw bestellen de dezelfde dag nog naar uw opgegeven adres.

Add to cart