Ester C

We horen al van kleins af aan dat we genoeg vitamines moeten binnenkrijgen en daarom veel groenten en fruit moeten eten. De meest genoemde vitamine? Vitamine C. Een essentiële vitamine met veel gezondheidsvoordelen. 

Vitamine C is te halen uit veel voeding, maar ook uit supplementen. Ze zijn te vinden in alle soorten en maten; de meest gebruikte vorm van vitamine C is ascorbinezuur. De meeste mensen kunnen dit zuur goed verdragen, maar dat is niet altijd het geval. Je kunt dan kiezen voor Ester C: een zuurvrije vorm van vitamine C.

Wat is Ester C-vitamine?

Ester C is een handige en snelle vorm van een vitaminesupplement. Het is een ontzuurde variant van vitamine C. Dit voedingssupplement is mild voor de maagwand en niet schadelijk voor je tandglazuur. Ester C-vitamine wordt snel opgenomen in het bloed en blijft een lange tijd in het lichaam.

Ester C wordt ook bij hoge doseringen goed verdragen.

Waar is Ester C goed voor?

Vitamine C staat voornamelijk bekend om de positieve werking op ons immuunsysteem. Men raadt bij een verkoudheid bijvoorbeeld altijd aan om meer voedsel met vitamine C te eten, zoals fruit en groenten.

Ester C heeft ook zo’n positieve werking, maar er zijn meer voordelen voor onze gezondheid. Het werkt bijvoorbeeld uitstekend als anti-oxidant. Vitamine C beschermt cellen in het lichaam tegen schade door invloeden van buitenaf, zoals luchtvervuiling. 

Vitamine C – en dus Ester C – is verder een goede vitamine als je een energieboost nodig hebt. Het helpt namelijk energie vrij te maken uit vet, eiwitten en koolhydraten. Je gaat je dus minder vermoeid voelen na gebruik van Ester C.

Vitamine C is ook goed voor het zenuwstelsel. Het is belangrijk voor het concentratievermogen, je leerprestaties, een goed geheugen en een fijne gemoedstoestand. 

Heb je last van een slechte huid of merk je dat je rimpels krijgt? Vitamine C helpt ook bij de verzorging van je huid van binnenuit. Het ondersteunt namelijk de vorming van collageen en de ontwikkeling van een stevige huid. Vitamine C is daarom vaak te vinden in supplementen die speciaal voor een gezonde huid zijn gemaakt. Ester C kan hier ook goed voor zijn.

Hoe gebruik je Ester C?

Het wordt aangeraden om dagelijks één capsule Ester C in te nemen – het liefst bij een maaltijd. Je moet de capsules innemen met voldoende water en in zijn geheel doorslikken. Overschrijd nooit zomaar de aanbevolen dosering. 

Ester C is bruikbaar voor vegetariërs en veganisten.

Waar kun je Ester C kopen?

Ester C bestel je eenvoudig online via verschillende websites. Apotheek Online is hier een goed voorbeeld van.