Bent u op zoek naar Pantoprazol 40 mg? Dit middel kan enkel met een doktersvoorschrift gekocht worden, waardoor u het niet terugvindt in de drogisterij. U kan het wel online bij ons kopen na het invullen van een korte vragenlijst. U krijgt het medicijn toegestuurd met 24-uurs levering van een gecertificeerde apotheek.

Wat is Pantoprazol 40 mg?

Pantoprazol 40 mg is een middel om maagzuur te verminderen bij bijvoorbeeld brandend maagzuur of maag- en darmzweren. Dit geneesmiddel werkt ook bij maagproblemen bij het syndroom van Zollinger-Ellison. Pantoprazol 40 mg is ook te koop in een lagere dosis van 20 mg.

Pantoprazol

Wat is het verschil tussen 20 mg en 40 mg?

U kan Pantoprazol kopen in dosissen van 20 mg of 40 mg. 40 mg is enkel verkrijgbaar met een doktersvoorschrift. Deze kan u dus niet kopen in apotheken of bij drogisten. Een arts kan beslissen om u de hogere dosis van 40 mg voor te schrijven indien een behandeling met 20 mg onvoldoende effect blijkt te hebben. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij oesofageale reflux.

Waar wordt Pantoprazol voor gebruikt?
Pantoprazol wordt gebruikt om maagzuur te verminderen bij enkele maagproblemen. Zo kan u bijvoorbeeld last hebben van brandend maagzuur. U heeft dan een brandend gevoel in de borst, onaangename smaak in de mond en soms zelfs slikproblemen. Er stroomt maagzuur vanuit de maag terug naar de slokdarm. Dit kan komen doordat de slokdarmsluitspier niet goed werkt, of door druk in de maag. Pantoprazol zal de hoeveelheid maagzuur verminderen, waardoor u ook minder oprispingen zal hebben. Verder kan u dit middel nemen bij maag- en darmzweren. U heeft vaak last van een zeurende pijn in de bovenbuik, voornamelijk ’s nachts of vlak na de maaltijd. Dit komt doordat het slijmvlies van de maag beschadigd is en maagzuur de maagwand kan aantasten. Ook in dit geval kan u Pantoprazol innemen om de hoeveelheid maagzuur te verminderen. Als laatste kan dit middel helpen bij het syndroom van Zollinger-Ellison. Een zeldzame aandoening waarbij de maag overtollig maagzuur aanmaakt.

Kan ik pantoprazol 40 mg kopen bij Kruidvat, Etos of een andere drogist?

U kan dit middel niet kopen bij Etos, Kruidvat of een andere drogisterij. Dit lukt wel bij ons online. U vult een formulier in waarna een bij ons aangesloten arts mogelijke gezondheidsrisico’s zal inschatten en beoordelen. Indien er geen risico’s zijn, zal de arts een recept uitschrijven. We versturen uw bestelling dezelfde dag nog naar u.

Add to cart