Veel mensen krijgen in hun leven te maken met haaruitval, kale plekken of helemaal kaal worden. Dit is vanzelfsprekend niet altijd fijn. Er bestaan weliswaar middelen om haargroei te stimuleren, maar niet veel middelen die haar terug laten groeien. Nanoxidil doet dat daarentegen wel. Dit zijn de Nanoxidil-ervaringen van gebruikers!

Wat is Nanoxidil?

Nanoxidil is een in Nederland populair middel tegen haaruitval en kale plekken. Veel middelen tegen haaruitval moet je inwendig gebruiken, zoals pillen of supplementen. Nanoxidil daarentegen is bedoeld voor uitwendig gebruik. 

Het product is verkrijgbaar als vloeistof. Je brengt Nanoxidil aan op de hoofdhuid. De vloeistof dringt vervolgens door tot je haarzakjes, waar het haaruitval vermindert en ook haargroei bevordert. Je kunt de lotion gebruiken op je inhammen en op je kruin.

De vloeistof is helaas geen wondermiddel. Het zorgt er niet voor dat je haar permanent terug groeit. Je moet het ook constant gebruiken om het gewenste resultaat te behouden. Je haar wordt hier afhankelijk van.

Nanoxidil staat ook wel bekend onder de officiële naam: Spectral DNC-N. Nanoxidil is verkrijgbaar in een oplossing van 5 procent.

Wat zijn de Nanoxidil-ervaringen?

Nanoxidil is een redelijk nieuw middel dat nu enkele jaren op de markt is. Er zijn hierdoor nog relatief weinig ervaringen en is er nog niet veel bekend over de werking of de bijwerkingen van het middel.

De Nanoxidil-ervaringen die er wél zijn, zijn tot nu toe positief. Gebruikers melden goede resultaten en weinig bijwerkingen.

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 94 procent van de gebruikers baat had bij het gebruik van deze lotion, waarbij bijna 75 procent van de groep stelde dat het haar dikker was geworden.

Men vond Nanoxidil makkelijk te gebruiken in combinatie met andere haarproducten. Ze vonden het ook fijn dat Nanoxidil verkrijgbaar is zonder recept.

Het aanbrengen van Nanoxidil werd sporadisch als vervelend ervaren. De prijs van Nanoxidil was voor sommige gebruikers bovendien aan de dure kant.

Hoe moet je Nanoxidil gebruiken?

Om de beste Nanoxidil-resultaten te krijgen, is het belangrijk om de lotion iedere dag toe te passen. Je kunt de lotion het beste twee keer per dag op vaste tijden gebruiken. De lotion werkt namelijk beter als je dit schema goed blijft volhouden. Het maakt daarbij niet uit als je af en toe een beetje afwijkt of het gebruik ervan eens overslaat, maar het is belangrijk voor het resultaat om regelmaat op te bouwen. 

De Nanoxidiol-ervaringen leren dat je haar weer uitvalt zodra je stopt met het gebruik van het middel. Je moet het dus blijven gebruiken.

Je gebruikt Nanoxidil als volgt: 

  • Breng de vloeistof twee keer per dag aan – het liefst op vaste tijdstippen. Gebruik hiervoor telkens zes pompjes van Nanoxidil. Begin je net met het gebruik van dit middel? Begin dan met een lichtere dosis, bijvoorbeeld drie pompjes per dag;
  • Breng de lotion direct op de hoofdhuid aan, zonder het teveel in je haren te smeren. Dit kan geen kwaad, maar de vloeistof is een beetje vettig voor het haar en het is zonde van de lotion. Het heeft geen effect op het haar en wordt werkzaam wanneer het doordringt in je haarzakjes;
  • Masseer de vloeistof voorzichtig en met de vingertoppen in op je hoofdhuid; 
  • Laat de lotion vervolgens zitten. De vloeistof trekt langzamerhand vanzelf in. Het wordt aangeraden om minimaal drie uur te wachten na het aanbrengen van Nanoxidil voordat je je haar gaat wassen. Het is daarna pas goed ingetrokken.

Zorg er ook voor dat de lotion niet op andere delen van het lichaam terechtkomt. Krijg je toch wat lotion op je handen of op je gezicht? Maak het dan direct droog of was het eraf. 

Na het gebruik van Nanoxidil moet je gelijk je handen wassen met water en zeep. Lees voor het gebruik altijd goed de bijsluiter. 

Wat is het verschil tussen Nanoxidil vs Minoxidil?

Een belangrijke vraag van veel mensen: moet ik Minoxidil of Nanoxidil gebruiken? Het zijn immers producten die op elkaar lijken en beiden haaruitval tegengaan.

Voor- en nadelen van Minoxidil

Minoxidil is ruim veertig jaar op de markt. Het is een veelgebruikt middel tegen haaruitval, maar inmiddels wel moeilijk verkrijgbaar in Nederland vanwege de gezondheidsrisico’s die eraan vastzitten. 

Het product is van origine géén middel tegen haaruitval. Het is ontwikkeld als middel tegen een hoge bloeddruk. Tijdens medische onderzoeken bleek echter dat proefpersonen ook extra haargroei ondervonden. Het werd vervolgens ook gebruikt als haargroeimiddel, maar daar is het dus eigenlijk nooit voor bedoeld.

Minoxidil heeft ook veel bijwerkingen. Denk hierbij aan het veranderen van bloeddruk, hoofdpijn, irritatie van de ogen en soms zelf hartproblemen. Deze bijwerkingen komen vooral voor bij vrouwen, maar ook mannen kunnen hier last van hebben.

Voor- en nadelen van Nanoxidil

Nanoxidil is vrij nieuw en wordt pas de laatste jaren meer gebruikt. Het is een nieuw product waar nog weinig over bekend is. Ook zijn er nog weinig medische studies naar gedaan.

Het product is ontwikkeld op basis van Minoxidil. Nanoxidil is, in tegenstelling tot Minoxidil, wél ontwikkeld met als specifiek doel haarverlies tegen te gaan. Het moet dus haargroei stimuleren met zo min mogelijk bijwerkingen. De Nanoxidil-ervaringen tot nu toe wijzen ook uit dat er nog weinig herkenbare bijwerkingen zijn. 

Nanoxidil vs Minoxidil

Bij twijfel tussen Nanoxidil of Minoxidil zijn bovengenoemde verschillen goed om te onthouden wanneer je een afweging maakt. Er is nog weinig bekend over Nanoxidil, maar tot nu toe lijkt het erop dat het net zo effectief is als Minoxidil – alleen dan zonder de bijwerkingen.

Waar kun je Nanoxidil kopen?

Nanoxidil is online verkrijgbaar bij veel grote webshops. Je hebt hier geen recept voor nodig. 

Add to cart