Ben je op zoek naar Diamox? Dit medicijn is niet in de drogisterij te verkrijgen omdat het alleen op recept gekocht kan worden. Wél kan je dit medicijn online kopen, je krijgt na het invullen van een korte vragenlijst een doktersrecept, de medicijnen en 24-uurs levering van een gecertificeerde apotheek. Klik op de knop hieronder om de medicijnen online te bestellen.

Wat is Diamox?

Diamox is een geneesmiddel dat Acetazolamide bevat. Acetazolamide regelt de hoeveelheid zout in het bloed. Wanneer er een tekort is aan zout in het lichaam kunnen er klachten ontstaan als misselijkheid en hoofdpijn. Ook kunnen ziektes als hoogteziekte, epilepsie en oedeem ontstaan.

Diamox

Waar wordt Diamox voor gebruikt?

Het medicijn Diamox wordt veel voorgeschreven wanneer je last hebt van hoogteziekte, glaucoom, oedeem en epilepsie. Bij hoogteziekte krijg je vaak last van duizelig zijn, misselijkheid, hoofdpijn en jezelf uitgeput voelen. Wanneer je hoger dan 2500 meter komt kunnen deze klachten voorkomen of verergeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vliegreis. Op grote hoogte is de zuurstof in de lucht minder wat klachten kan veroorzaken. Wanneer je niets doet kan je wit/roze slijm ophoesten of zelfs flauwvallen.

Glaucoom is een oogaandoening. Door te veel vocht in de oogbol ontstaat er een druk. Diamox kan deze druk verminderen. Ook bij oedeem kan Diamox helpen. Wanneer je last van oedeem hebt, houdt je lichaam teveel vocht vast. Dit is vooral te merken aan dikke enkels en voeten. Maar ook rondom de longen kan er vocht ophopen. Diamox kan hierbij uitkomst bieden.

Hoe werkt Diamox?

Acetazolamide regelt dus de hoeveelheid zout in het bloed. Wanneer je Diamox gebruikt zal de acetazolamide er voor zorgen dat de nieren meer zout aanmaken. Dit zout neemt het vocht in de lichaam op en zorgt ervoor dat je dit met de urine weer uit plast. Via deze weg kan het overtollige vocht bij oedeem dus het lichaam verlaten. Bij glaucoom zorgt de acetazolamide ervoor dat het vocht uit de oogbol wordt afgevoerd en de druk op het oog af neemt. Wanneer je last hebt van hoogteziekte kunnen de PH-waardes in het bloed veranderen en kan er druk in de longen toenemen. Acetazolamide, de werkzame stof in Diamox, kan er voor zorgen door vocht af te drijven dat de zuurtegraad in het bloed wordt verhoogd. Hierdoor kan het lichaam de zuurstof in het bloed meer circuleren.

Hoe gebruik ik Diamox?

Diamox is verkrijgbaar in druppels en tabletten. De arts zal aangegeven hoe vaak, hoe lang en wanneer je het medicijn het beste kunt innemen. Bij behandeling van hoogteziekte kun je het beste beginnen met innemen, een dag voordat je gaat vliegen of op grote hoogte zal verblijven. Verstandig is dit te doen tot 2 dagen na je verblijf op grote hoogte.

 Bij behandeling van glaucoom is de behandeling tijdelijk, bij gebruik voor oedeem zal de behandeling langer zijn. Meestal wordt voorgeschreven om het medicijnen 2 dagen te gebruiken, waarna 1 dag niet.

Kan ik Diamox kopen bij Kruidvat, Etos of andere drogisterij?

Diamox is alleen verkrijgbaar op doktersadvies. Tijdens de behandeling met Diamox zal de arts regelmatig contact met je onderhouden om te controleren of het medicijn naar behoren werkt en of er andere maatregelen nodig zijn. Diamox is niet verkrijgbaar in de openbare drogisterijen zoals Kruidvat of Etos.

Add to cart