Microgynon 30

v.a. 49,00

Voor dit medicijn heeft u een recept nodig. We sturen u door naar de juiste consult service. Daar regelt u het recept en de bestelling. 

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult
Op treated.com's website
Categorie:
Werkzame stof(fen): Ethinylestradiol / Levonorgestrel
Hoe werkt het?
consult-proces-4

Kies uw voorkeurs-behandeling.  Apotheekonline.net stuurt u door naar de beste aanbieder.

consult-proces-3

Bij de aanbieder vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht.

consult-proces-2

Een geregistreerde arts zal uw vragenlijst beoordelen en een online recept uitschrijven voor u.

consult-proces-1

De apotheek verzendt de bestelling in een discrete verpakking gemakkelijk en snel aan huis.

Wat is Microgynon 30?

Microgynon 30 is een veelgebruikte pil door vrouwen. Het is namelijk een anticonceptiepil die voorkomt dat u ongewenst zwanger wordt. Elk tablet bevat 0.030 milligram ethinylestradiol en 0.150 milligram levonorgestrel. Andere stoffen in de pil zijn onder andere lactosemonohydraat, calciumcarbonaat en magnesiumstearaat.

Een strip bevat standaard pillen voor 21 dagen. Na deze 21 dagen heeft u een stopweek. Tijdens deze stopweek komt uw menstruatie op gang. Echter zijn er ook strips met 28 dagen aan pillen. De pillen van de laatste 7 dagen zijn inactief, waardoor u in die laatste week alsnog ongesteld wordt. Die 7 laatste pillen zijn er zodat u niet hoeft te stoppen met het slikken van de pil en het in uw dagelijkse routine blijft. Zodra de strip op is, begint u direct met een nieuwe.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

Naast het voorkomen van een zwangerschap, wordt Microgynon 30 ook vaak voorgeschreven wanneer u onregelmatig menstrueert of als u last heeft van pijnlijke menstruaties. Deze pil kan verlichting bieden en zorgt voor een regelmatige menstruatie. Belangrijk om te weten, is dat de pil niet geschikt is voor vrouwen/meiden die nog niet menstrueren en vrouwen die al in de menopauze zitten. Ook wanneer u borstvoeding geeft of zwanger bent, mag u Microgynon 30 niet gebruiken.

Hoe werkt Microgynon 30?

Het vrouwelijke lichaam heeft iedere maand een eisprong. Het lichaam bereidt zich voor op een mogelijke zwangerschap, waarbij ook het baarmoederslijmvlies dikker wordt. Vindt er na de eisprong geen bevruchting plaats? Dan komt uw menstruatie op gang.

Microgynon 30 is een combinatiepil, aangezien het de 2 werkzame stoffen Ethinylestradiol en levonorgestrel bevat. Deze 2 verschillende hormonen lijken heel erg op uw eigen geslachtshormonen oestrogeen en progesteron. Ze voorkomen dat u een eisprong krijgt en dat eicellen zich in de baarmoeder nestelen. Hierdoor vindt er dus geen bevruchting plaats en zult u niet zwanger worden. Microgynon 30 zorgt er ook voor dat uw baarmoederslijmvlies dikker wordt. Het baarmoederslijmvlies is daardoor minder geschikt voor een innesteling.

Hoe effectief is dit medicijn?

Deze anticonceptiepil is maar liefst voor 99% betrouwbaar. Deze hoge betrouwbaarheid heeft de pil te danken aan de combinatie van 2 hormonen. Wanneer u deze anticonceptiepil slikt, zal een (ongewenste) zwangerschap vrijwel altijd voorkomen worden. Het is hierbij natuurlijk wel belangrijk dat de gehele strip trouw geslikt wordt.

Echter kan de anticonceptiepil in sommige gevallen minder betrouwbaar zijn. Sommige medicijnen kunnen de betrouwbaarheid aantasten, waaronder medicijnen voor epilepsie (onder andere primidon en fenytoïde), tuberculose (bijvoorbeeld rifampicine) of schimmelinfecties (griseofulvine). Ook wanneer u binnen 3 à 4 uur na het innemen moet overgeven of last hebt van diarree, kan de betrouwbaarheid afnemen. In dat geval is extra anticonceptie aan te raden.

Het is mogelijk dat u in het begin wat bloedverlies heeft, ook wel een doorbraakbloeding genoemd. Is dat bij u zo, dan moet u gewoon doorgaan met de strip. Onregelmatig bloedverlies houdt vrijwel altijd vanzelf op als uw lichaam eraan gewend is geraakt. Vaak is dit zo na ongeveer 3 strips.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult

Microgynon 30 kopen

Microgynon 30 kopen zonder recept is niet mogelijk. Apotheekonline verkoopt zelf geen recept plichtige medicatie. Wilt u een recept ontvangen voor dit Microgynon 30? Dan verwijzen wij u door naar onze vertrouwde partner, treated.com.

Daar vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht. Een geregistreerde EU arts zal uw ragenlijst beoordelen. Als de arts geen risico’s voor u ziet om dit Microgynon 30 te gebruiken, zal de arts een recept uitschrijven en kunt u Microgynon 30 online bestellen bij een aangesloten apotheek.

De apotheek verzendt uw bestelling snel en discreet naar het door u opgegeven adres. Apotheekonline.net biedt zelf geen consult of verkoop van medicatie aan. Dit regelt u via treated.com.

Waar Microgynon 30 bestellen

Wij krijgen vaak de vraag of Microgynon 30 te koop is bij Kruidvat, Etos of een andere drogist. Het antwoord is nee. Microgynon 30 kopen kan alleen met een recept bij een gecertificeerde apotheek. Start uw consult bij onze partner om uw recept te verkrijgen.

De arts kan uw recept doorsturen naar een aangesloten apotheek, waarna u snel en makkelijk de medicatie thuis ontvangt. Apotheekonline.net vervult deze bestelling niet zelf.

De informatie op deze pagina is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Als
u vragen of zorgen over uw gezondheid heeft, raadpleeg dan een arts.