Azitromycine

51,99

( Recept + Medicijn + 24-uurs levering )
Koop nu
Categorie:
Werkzame stof(fen): Azitromycine

Beschrijving

Wat is Azitromycine?

Azitromycine is een macrolide antibioticum om bacteriële infecties zoals chlamydia te behandelen. Het omvat 2 dosissen van 500 mg. Azitromycine is een generieke variant van het door Pfizer gepatenteerde Zithromax.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U gebruikt dit medicijn om chlamydia te behandelen. Chlamydia is een seksueel overdraagbare aandoening die u herkent aan pijn, onregelmatige afscheiding uit vagina of penis, meer bloed verliezen tijdens menstruatie. Vaak zijn er echter geen symptomen.

Hoe werkt Azitromycine?

De chlamydia-bacterie ontwikkelt zich door eiwitten. Azitromycine zal de aanmaak van deze RNA-proteïnes verstoren. Zo heeft de bacterie geen eiwitten meer om zich mee te voeden en zullen de cellen afbreken. De witte bloedlichamen van het lichaam zullen de cellen vervolgens vernietigen.

Gebruik

De behandeling houdt 2 tabletten van 500 mg in. Het is belangrijk om de tabletten tegelijk in te nemen. Neem ze in met water zonder te kauwen. 2 uur voor of na de maaltijd innemen. Zeker niet met zuivel, zink of ijzer.

Hoe effectief is dit medicijn?

Azitromycine is een zeer effectieve antibiotica kuur voor de behandeling van Chalmydia. U kan chlamydia krijgen door onvoldoende beschermd seksueel contact. U kan drager zijn zonder dat u het weet. 80 % van de vrouwen en 50 % mannen hebben echter geen symptomen van de aandoening, terwijl ze toch drager zijn. U kan u op elk moment laten testen of u drager bent.

Belangrijk:

  • Neem de 2 tabletten gelijktijdig in. Indien u dit niet doet, zal het medicijn niet effectief werken en heeft u kans op antibioticaresistentie.
  • Zuivel, ijzer en zink remmen de werking van Azitromycine. Neem de pillen daarom zeker 2 uur voor of na de maaltijd in.
  • Heb 7 dagen na gebruik van dit medicijn beschermde seks. Zo voorkomt u opnieuw kans op besmetting.
  • Laat uw sekspartner mee behandelen om eventuele besmetting te voorkomen.
  • Drink geen alcohol bij gebruik van dit middel. Alcohol gaat de werking tegen.
  • Niet gebruiken indien u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Bij inname van deze pillen kan u volgende klachten ervaren: diarree, hoofdpijn en misselijk zijn. Soms kan u duizelig zijn, slapeloos en kortademig. Ook verminderd gehoor en visus, keelontsetking, hepatitis, pijnlijk urineren en huidreacties zijn mogelijk. Uitzonderlijk krijgt u leverproblemen.

Gebruik dit middel niet samen met: colchicine, warafine, pimozide, astemizol, digoxine, rifabutine, kinidine, nelfinavir… Raadpleeg de bijsluiter voor een volledige lijst!

Azitromycine kopen

Als u uit schaamte of gemak geen zin heeft om naar uw huisarts en apotheek te gaan voor deze chlamydia behandeling, kunt hier ook Azitromycine kopen zonder recept. Een bij ons aangesloten arts zal na uw online consult een recept voor u uitschrijven (mits er geen mogelijke gezondheidsrisico’s aan zitten).

( Recept + Medicijn + 24-uurs levering )
Koop nu

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Azitromycine” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *