Bonusan Vitamine D

De zon maakt ons blij; niet alleen omdat het betekent dat het lekker weer is, maar ook omdat zon gezond voor ons is. Zonlicht bevat namelijk vitamine D en dat is essentieel voor onze gesteldheid. Dit komen we dus tekort in de koude maanden van het jaar – en dan is een supplement als Bonusan Vitamine D handig.

Sommige mensen hebben meer vitamine D nodig dan anderen – méér dan ze uit zonlicht of voeding kunnen halen. Dat geldt bijvoorbeeld voor mensen met een donkere of getinte huid, zwangere vrouwen, jonge kinderen en ouderen.

Het is dan slim om vitamine D bij te nemen – maar niet per se alléén dan. Ons lichaam haalt tenslotte, tijdens de koude maanden van het jaar, weinig vitamine D uit het zonlicht. Dat zijn dan ook de tijden van het jaar dat we best wat extra vitamine D kunnen gebruiken. We halen dat bijvoorbeeld uit supplementen als Bonusan Vitamine D.

Waarom moet je vitamine D bijnemen?

We beschermen onszelf optimaal tegen de zon – en dat is goed. Zonlicht is echter ook de belangrijkste bron van vitamine D. Vitamine D is zeer belangrijk voor het lichaam. Het ondersteunt het immuunsysteem, zorgt voor gezonde botten, bezorgt je een mooie huid, regelt een sterk gebit én helpt tijdens een normale spierwerking.

Wie niet genoeg vitamine D binnenkrijgt, loopt dit dus allemaal mis. 

Wat is het voordeel van Bonusan vitamine D?

Bonusan Vitamine D3 75mcg bevat een hoge dosis vitamine D3. Het is daarmee een product om snel de hoeveelheid vitamine D in het lichaam te verhogen. 

Bonusan Vitamine D3 komt in zogenoemde soft gels en is daardoor makkelijk in te nemen. Deze gels hebben een zachte, kleine en ronde vorm. Perfect voor mensen die niet dol zijn op het slikken van pillen.

Alternatieven

De meeste Bonusan Vitamine D3-producten worden gewonnen uit het vet van schapenwol. Mocht je liever een variant willen slikken die vrij is van dierlijke producten, dan zijn de vitamine D3-druppels van Bonusan een goed alternatief. Deze vitaminen worden gewonnen uit plantaardige korstmos.

Kan mijn kind ook vitamine D geven?

Bonusan heeft ook voor kinderen Bonusan Vitamine D3-druppels om in te nemen. Het slikken van pillen is voor veel kinderen tenslotte geen optie. Deze druppels helpen je ervoor te zorgen dat je kind tóch vitamine D binnenkrijgt. Het supplement is gemaakt op basis van olijfolie. 

Lees bij het gebruik voor kinderen wél goed de bijsluiter. Je vindt hierin onder meer informatie over de wettelijke richtlijnen rondom de maximale inname van vitamine D bij kinderen via supplementen. Deze vitamine zit ook in multivitamines voor kinderen.

Waar koop ik Bonusan Vitamine D?

De verschillende soorten vitamine D3-supplementen van Bonusan zijn online verkrijgbaar.