Ben je op zoek naar Levothyroxine? Dit medicijn is niet in de drogisterij te verkrijgen omdat het alleen op recept gekocht kan worden. Wél kan je dit medicijn online kopen, je krijgt na het invullen van een korte vragenlijst een doktersrecept, de medicijnen en 24-uurs levering van een gecertificeerde apotheek. Klik op de knop hieronder om de medicijnen online te bestellen.

Wat is Levothyroxine?

Levothyroxine is een medicijn dat wordt gebruikt als de schildklierhormoon een tekort aan levothyroxine aanmaakt in het lichaam. Levothyroxine is verkrijgbaar in tabletvorm en een orale suspensie. Het zorgt er voor dat het lichaam meer levothyroxine aan maakt en de schildklier sneller gaat werken.

Levothyroxine

Waar wordt Levothyroxine voor gebruikt?

Levothyroxine wordt gebruikt om een tekort aan het schildklierhormoon levothyroxine aan te vullen in het lichaam. Dit hormoon zorgt voor een goede werking van de schildklier. Wanneer het lichaam een tekort aan maakt kan de schildklier trager gaan werken en hierdoor ontstaan klachten als vermoeidheid en een toename in gewicht. Het lichaam kan immers de bouwstoffen die het met de voeding krijgt niet snel genoeg verwerken en blijft dus met een overschot zitten. Dit overschot zie je terug in de gewichtstoename.

Hoe werkt Levothyroxine?

Of de schilklier te traag is kan worden aangetoond door het bloed te testen. Indien dit zo is zal de arts Levothyroxine voor schrijven. Dit medicijn vult het tekort aan levothyroxine aan en zorgt er voor dat het lichaam weer op een normale manier vet om kan zetten in energie. Je zult je minder moe voelen en meestal zal het verliezen van een aantal kilo’s ook het geval zijn.

Hoe gebruik ik Levothyroxine?

Levothyroxine krijg je meestal in tabletvorm. Hiervoor zijn er verschillende sterktes verkrijgbaar zoals 25 mg, 50 mg of 100 mg. Levothyroxine werkt het beste wanneer het in de ochtend, ongeveer een half uur voor het ontbijt, wordt ingenomen. Dit op de nuchtere maag. Een lege maag is erg belangrijk, omdat het bloed de stoffen dan beter kan opnemen. Na enkele dagen van inname zal je al verschil merken. Je bent minder moe en de energie zal toenemen. Het effect op het gewicht is in een later stadium te meten. Helaas hersteld Levothyroxine niet de werking van de schildklier, het vult de tekorten van het lichaam aan. Over het algemeen zal je dit middel dus levenslang moeten gebruiken.

Kan ik Levothyroxine kopen bij Kruidvat, Etos of andere drogisterij?

Levothyroxine wordt altijd voorgeschreven door een arts en is dus niet los in de winkel te koop. Drogisterijen als Kruidvat en Etos mogen dit medicijnen niet opnemen in hun assortiment. De werking van Levothyroxine moet goed in de gaten gehouden worden, bijvoorbeeld door bloed te controleren, en is daarom alleen verkrijgbaar op recept. Regelmatig contact met de arts en het laten controleren van de werking is dus ook zeker gewenst.

Add to cart