Calcium-magnesium-zinktabletten

Het lichaam is een mysterie. We worden soms vanuit het niets ziek, voelen ons zomaar zwak óf hebben pijn op willekeurige plekken. Een manier om je lichaam van dit soort vage gebreken te redden, is het gebruik van voedingssupplementen. Calcium-magnesium-zinktabletten zijn zo’n supplement om je lichaam mee te versterken.

Calcium-magnesium-zink komt dus in de vorm van tabletten. Het wordt volwassen aangeraden om dagelijks drie exemplaren te nemen – tijdens een maaltijd. De aanbevolen dosering mag je niet zomaar overschrijden, tenzij anders geadviseerd. 

Waar is calcium magnesium zink goed voor?

Calcium-magnesium-zinktabletten hebben veel voordelen voor je lichaam. Ze vullen een eventueel tekort aan calcium, magnesium en/of zink direct aan. Calcium-magnesium-zink kan daarmee bijvoorbeeld een handig voedingssupplement zijn als je veel sport en merkt dat je hierbij soms zwakjes wordt.

Het is daarbij wél belangrijk om te noemen dat veel van onze voeding óók voldoende calcium, magnesium en zink bevat. Een tekort in deze voedingsstoffen is misschien niet goed; een teveel aan inname is dat ook niet. Vraag daarom voor (langdurig) gebruik eerst raad bij een huisarts om zeker te weten dat je deze supplementen nodig hebt. 

Het nut van magnesium

Magnesium is een mineraal dat voorkomt in producten als groenten, noten, graan en melk. Je hebt het nodig voor de vorming van je botten en spieren. 

Het zorgt er daarnaast voor dat de spieren lekker blijven werken en dat de overdracht van zenuwprikkels in je lichaam goed blijft gaan. Een essentieel mineraal. 

Het nut van calcium

Je hoorde als kind waarschijnlijk vaak dat je je melk op moest drinken, omdat het goed voor je botten zou zijn. Dat klopt. Botten van kinderen zijn ontzettend in de ontwikkeling en het is dan erg belangrijk om voldoende calcium binnen te krijgen. 

Het is desondanks ook voor volwassenen essentieel dat dit niet stopt. Calcium blijft namelijk van belang voor de opbouw én het onderhoud van je botten en gebit. Wie voldoende calcium binnenkrijgt, heeft op latere leeftijd een minder grote kans op botontkalking. 

Calcium, dat overigens ook wel kalk wordt genoemd, is daarnaast belangrijk voor een goede werking van de zenuwen en spieren.

Het nut van zink

Zink is belangrijk bij veel processen binnen je lichaam. Alle cellen hebben namelijk zink nodig voor onder meer de opbouw van eiwitten, de ontwikkeling en groei van weefsel én een goede werking van je immuunsysteem.

Waar koop je calcium-magnesium-supplementen?

Magnesium-zink-tabletten koop je online bij verschillende winkels, zoals Apotheek Online. 

Calcium-magnesium-zinktabletten zijn daarnaast te koop bij drogisterijen en natuurwinkels.