Champix

v.a. 97,69

(2 klantbeoordelingen)
( Recept + Medicijn + 24-uurs levering )
Bestel nu!
Categorie:
Werkzame stof(fen): Varenicline

Beschrijving

Wat is Champix?

Champix is een medicijn dat u helpt om te stoppen met roken. Dit dankzij de werkzame stof Varenicline. Varenicline maakt de hersenen minder gevoelig voor nicotine en laat u minder zin hebben in een sigaret. U kan Champix kopen in tabletten. De tabletten hebben verschillende doseringen Varenicline. U begint met een lichte dosering om deze vervolgens op te hogen.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

Champix helpt om u te doen stoppen met roken. Dit middel vermindert de drang naar een sigaret. Mensen die verslaafd zijn aan roken, kunnen vaak heel moeilijk stoppen. Bij het stoppen, kunnen ze psychische en lichamelijke klachten ervaren. Hierdoor hebben ze weer zin om te beginnen roken.

Roken brengt heel wat aandoeningen met zich mee. Rokers hebben een stinkende adem, kunnen gele tanden krijgen, hoesten… Ook op lange termijn zijn er gevolgen. Rokers kunnen volgende aandoeningen ontwikkelen: chronische bronchitis, astma, COPD, sinusitis, longemfyseem en longkanker. Wanneer u rookt, roken mensen in uw omgeving ook mee. Dit is ook slecht voor hun gezondheid. Het is daarom van levensbelang om te stoppen met roken.

Hoe werkt Champix?

Nicotine prikkelt de hersenen die een signaal sturen dat ons zin doet krijgen in een sigaret. Varenicline blokkeert de werking van nicotine op de hersenen. De hersenen worden zo minder gevoelig voor nicotine. U zal minder naar nicotine en dus naar een sigaret verlangen. Varenicline zal ook de ontwenningsverschijnselen van stoppen met roken verminderen. Het bootst de werking van nicotine namelijk gedeeltelijk na.

Gebruik

Begin altijd eerst met de startverpakking voordat u aan een volledige kuur begint.

  • Niet kauwen op de tabletten. Doorslikken met een half glas water.
  • Aanvankelijk kleinere dosis innemen, geleidelijk aan opbouwen.
  • Minstens 2 weken gebruiken alvorens te stoppen met roken. Stop zeker met roken voor de vijfde week dat u dit middel gebruikt.
  • 3 tot 6 maanden gebruiken. Neem de volledige kuur uit.

Champix startverpakking

Schema voor de startverpakking

Dag 1-3: 1 tablet per dag: lage sterkte (wit)
Dag 4-7: 2 tabletten per dag: lage sterkte (wit)
Volgende dagen: 2 tabletten per dag: hoge sterkte (blauw)

Hoe effectief is dit medicijn?

Champix is effectief om mensen met een rookverslaving te helpen om te stoppen met roken. Het is belangrijk dat u dit middel minstens twee weken gebruikt, alvorens te stoppen met roken. Wacht ook niet te lang en stop met roken voor de vijfde week van gebruik. Enkel dan is het middel effectief.

Resultaat

Uit onderzoek blijkt dat vier op de tien rokers stopt met roken na Champix twaalf weken te gebruiken. Dit blijft zo na één jaar bij twee op de tien rokers. Eens u heeft kunnen stoppen, is het moeilijk om dit vol te houden. Stop niet zomaar midden in een kuur. Dan zal u weer zin krijgen om te roken. Maak de volledige kuur af!

Mogelijke bijwerkingen: misselijkheid, hoofdpijn, neusverkoudheid, slapeloosheid of abnormale dromen. Zelden kan u spierpijn, maagklachten of een droge mond krijgen. Deze bijwerkingen komen voornamelijk voor bij mensen die hier gevoelig aan zijn. Bij misselijkheid kan u de tabletten met wat voeding innemen.

Raadpleeg de bijsluiter voor een volledige opsomming van bijwerkingen.

Champix kopen

U wilt graag Champix kopen zonder recept? Bij ons is het mogelijk om dit medicijn om te stoppen met roken online te bestellen. Dit kan zonder hiervoor een recept nodig te hebben van uw eigen huisarts of een andere medisch specialist.

Het enige wat hiervoor nodig is, is dat u een online consult invult. Deze zal worden beoordeeld door een aangesloten GMC-geregistreerde arts op mogelijke gezondheidsrisico’s. Als de arts geen risico’s voor u ziet om dit medicijn te gebruiken, zal er een recept worden uitgeschreven. Hierna kunnen wij uw bestelling snel en discreet naar het door u opgegeven adres verzenden.

Wij bieden zowel de champix startverpakking als vervolg kuren aan. gebruikt u dit medicijn voor het eerst? Bestel dan de startverpakking.

Champix kopen bij kruidvat niet mogelijk

Wij krijgen vaak de vraag of Champix ook verkrijgbaar is bij Kruidvat, Etos of een andere drogist. Het antwoord is nee.

Omdat je aanvraag goedgekeurd moet worden door een arts, kan je dit medicijn alleen bij een (online) apotheek verkrijgen. Een apotheek mag medicijnen op recept verkopen, een drogist zoals kruidvat is daar niet voor gecertificeerd.

( Recept + Medicijn + 24-uurs levering )
Bestel nu!

2 beoordelingen voor Champix

  1. Joris T.

    Ik was een beetje huiverig om Champix online te bestellen maar ik werd zeer positief verrast! Had het op maandag besteld en dinsdag was het al in huis! Nu hopen dat Champix me gaat helpen om te stoppen met roken, bestel de vervolg dosering ook zeker weer hier.

  2. Anne Versteeg

    Eerste keer de startverpakking besteld en die ben ik nu helemaal door. na 1 week geminderd en vanaf de 2e week helemaal gestopt. was even wennen in het begin maar helpte goed en nu kan ik makkelijk van mijn cigaretten afblijven. heb geen eens trek meer in een sigaret. Net mijn 3e kuur besteld en hopelijk mijn laatste dan ben ik voorgoed rookvrij. eindelijk en bedankt dit help me zo goed verder.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *