Champix

v.a. 97,69

(1 klantbeoordeling)
( Recept + Medicijn + 24-uurs levering )
Bestel nu!
Categorie:
Werkzame stof(fen): Varenicline

Beschrijving

Wat is Champix?

Champix is een populair geneesmiddel dat rokers helpt om te stoppen met hun verslaving. Varenicline is het actieve bestanddeel van dit medicijn. Het is verkrijgbaar in tabletvorm en uitsluitend op doktersvoorschrift verkrijgbaar.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

Dit medicijn wordt dus uitsluitend gebruikt als geneesmiddel om succesvol te stoppen met roken.

Hoe werkt Champix?

Champix bindt zich aan de nicotinereceptor in onze hersenen. Daardoor vermindert het onze behoefte aan nicotine waardoor u minder last hebt van vervelende ontwenningsverschijnselen die stoppen met roken met zich meebrengt. Dit geneesmiddel zorgt er namelijk voor dat er geen plaats meer is op onze receptor voor de echte nicotine in geval u toch nog een sigaretje zou opsteken. Met het gebruik van dit medicijn wordt het beloningseffect vermeden. Dat vergemakkelijk stoppen met roken aanzienlijk vergemakkelijken.

Door het gebruik van Champix stopt u met roken in de tweede week dat u Champix slikt. U start met een lage dosering. Die verhoogt u stapsgewijs zodat u na acht dagen de volle dosis neemt. Op de verpakking staat duidelijk aangegeven welke pillen wanneer u moet nemen. Zo verhoogt uw dosis Champix automatisch. Een ontwenningskuur met Champix duurt in totaal 12 weken.

U begint met het slikken van Champix terwijl u nog rookt. Zo wordt er een spiegel van de werkzame stof opgebouwd en merkt ons lichaam minder van het dalende nicotinegehalte. Tijdens uw tweede week is het dus de bedoeling dat u stopt met roken. Slik de tabletten in zonder te kauwen en doe dit dagelijks op dezelfde tijdstippen. Champix gebruikt u best niet voor uw maaltijden. Zo voorkomt u eventuele misselijkheid tijdens de eerste dagen van je rookstop kuur met Champix.

U neemt dit geneesmiddel bij voorkeur na uw maaltijden, telkens met een groot glas water. U gebruikt het in een dosering die verschilt van week tot week. Tijdens de eerste week neemt u de eerste drie dagen eenmaal per dag één tablet van 0,5 milligram. De volgende vier dagen neemt u tweemaal per dag één tablet eveneens van 0,5 milligram. Vanaf uw tweede tot uw twaalfde week slikt u tweemaal daags één tablet van één milligram. In nauw overleg met een arts mag u deze huur nog eens herhalen. U kiest na samenspraak met een arts of u tijdens de laatste week uw dosis langzaam afbouwt of niet.

Hoe effectief is dit medicijn?

Dit medicijn is één van de meest effectieve middelen om te stoppen met roken. Tijdens de tweede week stopt u al effectief met roken! Ongeveer 75% van de rokers die willen stoppen met roken, lukt het ook daadwerkelijk om geen sigaret meer aan te raken.

Champix kopen

Champix is verkrijgbaar bij de apotheker en dit uitsluitend op voorschrift van een dokter. Wilt u hiervoor liever niet langs uw huisarts dan kunt u hier Champix kopen zonder recept. U bestelt het dan gemakkelijk online. Een online consult met een aangesloten arts zorgt ervoor dat u een online recept krijgt en dat uw gegevens toch goed worden nagekeken op eventuele gezondheidsrisico’s.

( Recept + Medicijn + 24-uurs levering )
Bestel nu!

1 beoordeling voor Champix

  1. Joris T.

    Ik was een beetje huiverig om Champix online te bestellen maar ik werd zeer positief verrast! Had het op maandag besteld en dinsdag was het al in huis! Nu hopen dat Champix me gaat helpen om te stoppen met roken, bestel de vervolg dosering ook zeker weer hier.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *