Ben je op zoek naar Xylocaine crème / zalf? Niet alle Kruidvat en Etos locaties hebben deze zalf in het assortiment. Je kunt Xylocaine makkelijk online bestellen. Bestel vandaag en je hebt het morgen al in huis. Klik op de knop hieronder om de medicijnen online te bestellen.

Wat is Xylocaine zalf?

Xylocaine is een zalf die kan worden voorgeschreven bij aandoeningen waarbij pijn, jeukt of een branderig gevoel voorkomt. Denk aan aambeien of jeuk bij de anus. De crème is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. In Xylocaine zit de werkzame stof lidocaïne. 1 gram zalf bevat 50 milligram lidocaïne.

Xylocaine zalf

Waar wordt Xylocaine zalf voor gebruikt?

Xylocaine zalf verlicht jeuk en de pijn door een plaatselijke verdovende werking. Ook wel anesthetica genoemd. Het bestandsdeel lidocaïne begint snel te verdoven na het lokaal aanbrengen op de huid.

Lees en volg bij gebruik alle aanwijzingen op van de product verpakking voordat je dit medicijn gebruikt. Raadpleeg bij vragen je arts. Als een arts deze zalf heeft voorgeschreven, gebruik het dan zoals voorgeschreven.

Hoe Xylocaine crème te gebruiken?

Reinig en droog het getroffen gebied voor gebruik op de huid zoals aangegeven. Breng een dunne laag crème aan op het aangetaste deel van de huid, meestal 2 tot 3 keer per dag. Was de handen onmiddellijk na gebruik, tenzij je een gebied op de handen behandelt. Voorkom dat de zalf in de ogen, neus of oren terechtkomt. Mocht dit toch gebeuren, direct spoelen met water.

De dosering is gebaseerd op je medische toestand en reactie op de behandeling. Gebruik niet meer van dit product, gebruik het niet vaker of blijf het niet langer gebruiken dan voorgeschreven. Als er een infectie of ontsteking ontstaat in het te behandelen gebied stop dan met smeren van de crème  en neem contact op met een arts. Als je toestand aanhoudt of verergert, of als je denkt dat je een ernstig medisch probleem hebt, schakel dan onmiddellijk medische hulp in.

Wat zijn de bijwerkingen?

De zalf kan soms voor wat bijwerkingen zorgen. Het kan voorkomen dat de huid wat rood en geïrriteerd is. Als je overgevoelig bent voor dit medicijn raadpleeg dan een arts. Symptomen die kunnen optreden zijn galbulten, zwelling, roodheid of jeuk. Ben je zwanger dan kun je dit middel veilig gebruiken, behalve op de tepels. Er zijn geen nadelige gevolgen voor het kind.

Is Xylocaine zalf te koop bij Kruidvat, Etos of andere drogisterij?

Xylocaine crème is op recept verkrijgbaar in crème, gel, spray en pleisters en zonder recept in zalf. Het middel is ook verkrijgbaar onder de merknaam Versatis. Het werkende middel Lidocaïne wordt ook op de huid gebruikt in combinatie met andere stoffen onder de merknaam Emla.

Add to cart