Ben je op zoek naar Chlooramfenicol crème / zalf? Dit medicijn is niet in de drogisterij te verkrijgen omdat het alleen op recept gekocht kan worden. Wél kan je dit medicijn online kopen, je krijgt na het invullen van een korte vragenlijst een doktersrecept, de medicijnen en 24-uurs levering van een gecertificeerde apotheek. Klik op de knop hieronder om de medicijnen online te bestellen.

Wat is Chlooramfenicol?

Chlooramfenicol is een geneesmiddel dat wordt voorgeschreven bij ontstekingen en problemen met de ogen. Het is verkrijgbaar als oogdruppels en oogzalf. Dit medicijn wordt ook wel Chloramphenicol genoemd. Het is een antibioticum dat wordt ingezet bij een conjuntvirus, oftewel een blindvliesontsteking.

chlooramfenicol

Waarvoor wordt Chlooramfenicol voor gebruikt?

Chlooramfenicol wordt gebruikt wanneer je problemen hebt met je ogen. Door bacteriën, virussen en allergene stoffen kan een ontsteking in het oog ontstaan, het zogeheten blindvliesontsteking. Je hebt dan last van rode ogen, je ogen zijn ontstoken en je ervaart veel irritatie, tranen en soms een plakkerige, gele afscheiding. Hierbij kan Chlooramfenicol je helpen. Door de zalf of de druppels toe te dienen in het ontstoken oog verzacht je snel de irritatie en pijn en kan de ontsteking worden behandeld.

Hoe werkt Chlooramfenicol?

Chlooramfenicol is verkrijgbaar als zalf of oogdruppels. In dit medicijn zit een antibioticum die de bacteriën van het virus afremmen. Deze bacteriën zijn verantwoordelijk voor de oogontsteking. Doordat je antibioticum tot je neemt zal het immuunsysteem van je lichaam in actie komen en de bacteriën opruimen. Over het algemeen werkt Chlooramfenicol al binnen 24 uur.
Chlooramfenicol is een zeer effectief middel. De behandeling met de oogzalf of oogdruppels is zelf gemakkelijk toe te passen en al snel ervaar je een verlichting en vermindering van de klachten.

Hoe gebruik je Chlooramfenicol?

Doordat Chlooramfenicol verkrijgbaar is als zalf en oogdruppels is het gemakkelijk om zelf de behandeling uit te voeren. Je hoeft hier voor dus niet langs een arts om deze het medicijn toe te laten dienen. Hoe vaak en hoe veel zalf of druppels je gebruikt is afhankelijk van de ontsteking, de dokter zal je dit voor schrijven. Wel is het belangrijk om het medicijn te blijven gebruiken tot 48 uur nadat de klachten zijn verdwenen. Hierdoor weet je zeker dat je lichaam de vervelende bacteriën heeft opgeruimd. Mocht je toch eerder stoppen, dan kunnen de klachten terug komen. Nadat je het medicijn bent gaan gebruiken zou je binnen 48 uur verbetering moeten merken, is dit niet het geval, ga dan terug naar de arts.

Kan ik Chlooramfenicol kopen bij de Kruidvat, Etos of andere drogisterij?

Ondanks dat het medicijn makkelijk zelf is toe te dienen is dit product niet te koop bij de Kruidvat, Etos of andere drogisterij. Enkel de apotheek kan je de zalf of oogdruppels verschaffen, maar ook alleen met een recept van de huisarts. Raadpleeg dus altijd een arts indien je klachten met je ogen hebt.

Add to cart