Ben je op zoek naar Epipen? Dit medicijn is niet in de drogisterij te verkrijgen omdat het alleen op recept gekocht kan worden. Wél kan je dit medicijn online kopen, je krijgt na het invullen van een korte vragenlijst een doktersrecept, de medicijnen en 24-uurs levering van een gecertificeerde apotheek. Klik op de knop hieronder om de medicijnen online te bestellen.

Wat is Epipen?

EpiPen is een steriele oplossing voor injectie in spierweefsel voor noodsituaties zoals bijvoorbeeld een voedselallergie of insectenbeet. Epipen injecteer je in het dijbeen en wordt gezien als een noodbehandeling. Dit middel is alleen op recept verkrijgbaar.
De stof in dit Epipen is een adrenalinevariant genaamd epinephrine (0,3 mg). De bloedvaten vernauwen en de bloeddruk verhoogd. Hierdoor blijft het hart functioneren en verminderd de zwelling die op kan treden in bijvoorbeeld de keel na een hevige allergische reactie. Het ademhalen gaat zo makkelijker.

epipen

Waar wordt dit Epipen voor gebruikt?

Dit middel wordt gebruikt bij een levensbedreigende acute allergie. Ook wel anafylaxie genoemd. Dit kan optreden na een insectenbeet of een levensbedreigende voedsel allergie. Denk aan garnalen of pinda allergie.

De functie van Epipen is het bestrijden van de symptomen die optreden bij een hevige allergische reactie. Echter na gebruikt betekend dit niet dat de reactie na gebruikt is verdwenen of de allergie is verholpen. Er kan zelfs een tweede reactie komen. Aan te raden is om dan ook altijd een tweede Epipen injectie bij de hand te hebben. Zodat je deze na 5 a 10 minuten kunt toedienen. Informeer na injecteren direct met je huisarts of bel 112.

Er zijn een aantal bijwerkingen na het gebruik van Epipen. Zo kun je last krijgen van een onregelmatige hartslag, een verhoogde bloeddruk, moeite met ademen, zweten, hoofdpijn en duizeligheid. Ook kun je misselijkheid voelen, overgeven of angst en nervositeit ervaren. Neem contact op met je arts als deze symptomen zich voordoen.

Alhoewel het toedienen van een Epipen-injectie de rijvaardigheid niet beïnvloedt, kan het optreden van een anafylactische reactie wel je rijvaardigheid beïnvloeden. Als je merkt dat er een reactie optreedt is het verstandig om niet te gaan autorijden.

Kan ik Epipen kopen bij Kruidvat, Etos, of een andere drogist?

Epipen kan niet zomaar zonder recept gekocht worden bij de Kruidvat, Etos of andere kruidenierswinkel. Online kan dit middel wel besteld worden. Er dient een vragenlijst te worden ingevuld welke gecontroleerd wordt door een erkend arts. Na goedkeuring van de arts wordt het medicijn dezelfde dag nog verstuurd!

Gebruik je ook nog andere medicijnen dan is het verstandig om altijd eerst contact met een arts op te nemen. Er kan wisselwerking optreden bij gebruik van verschillende medicijnen.

Add to cart