Bent u op zoek naar een manier om de huid of slijmvliezen tijdelijk te verdoven? Dan is een verdovende zalf misschien precies waarnaar u op zoek bent. U brengt de zalf (in de juiste dosering) aan op het te verdoven lichaamsdeel, laat deze even inwerken en de huid is een uur tot 90 minuten verdoofd.

Een zalf of creme kan perfect zijn voor wie op zoek is naar een snelle en makkelijke plaatselijke verdoving. Helaas zijn deze middelen in Nederland alleen op doktersrecept te verkrijgen. Apotheek Online helpt door te zorgen voor het doktersrecept en levert uw geneesmiddel zonder gedoe en discreet aan huis

Emla creme

Emla creme is een hydrofiele verdovende zalf die zorgt voor een plaatselijke en oppervlakkige verdoving de huid verdoofd op de plek waar deze wordt aangebracht. Hoewel Emla creme pijnprikkels vermindert, blijft u wel in staat om druk en aanraking te voelen. Dat maakt dit middel uitermate geschikt voor het bestrijden van pijn, terwijl u wel volledig bewust blijft van uw omgeving.

Hoe werkt Emla creme

Emla creme bevat lidocaïne met prilocaïne. De dosering van de werkzame bestanddelen in deze verdovende zalf is 25 mg/g lidocaïne en 25 mg/g prilocaïne. Deze stoffen zijn verdovende medicijnen die vaak met elkaar worden gebruikt om huid en slijmvliezen te verdoven.

Wanneer gebruik je een verdovende zalf?

Verdovende zalf wordt bij een groot aantal medische ingrijpen gebruikt. Het kan echter ook een oplossing bieden buiten een medische context.

Het (laten) zetten van tatoeages

Het zetten van een tatoeage kan pijnlijk zijn. Mede doordat men niet precies weet wat je te wachten staat, is de eerste tatoeage vaak wat pijnlijker dan eventuele volgende.

Factoren die de mate van pijn bij tatoeages beïnvloeden

Op bepaalde plekken op het lichaam is het plaatsen van een tatoeage extra pijnlijk. Delen met relatief veel vet (zoals de heupen en billen) zijn een stuk minder gevoelig dan plaatsen waar veel spieren aanwezig zijn. Lichaamsdelen waar het bot relatief aan het oppervlakte ligt (zoals de schedel en de scheenbenen) zijn pijnlijker dan andere delen.

Grotere tatoeages, met meer kleuren, zijn pijnlijker dan kleinere tatoeages met minder kleur.

Oplossing tegen tatoeagepijn

De verdovende zalf van Emla is een verademing bij het laten zetten van de tatoeage. Breng de Emla ongeveer een uur van te voren aan op de te tatoeëren plaats en dek deze af met plastic folie. Na 30-60 minuten mag de folie worden verwijderd en kan de huid worden gereinigd. Hierna kan de tatoeage worden gezet.

Pijnbestrijding bij het zetten van piercings

Piercings worden al eeuwen aangebracht. In veel culturen waren piercings een statussymbool, of een symbool van kracht. Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor een piercing omdat ze deze mooi of stoer vinden.

Het woord “piercing” betekent letterlijk “doorboring”. Dat is precies wat erg gebeurt bij het aanbrengen van een piercing. Bij het zetten van een piercing wordt de huid, of een lichaamsdeel, doorboord met een naald.

Een piercing kan bijna op elke plaats van het lichaam worden gezet. Het spreekt vanzelf dat dit pijnlijk is. Sommige mensen kiezen ervoor om deze pijn te doorstaan. Maar waarom zou je onnodig pijn lijden, wanneer je met een verdovende zalf zoals Emla creme een plaatselijke verdoving kunt aanbrengen?

Goede oplossing tegen te snel klaarkomen

Niemand wil het toegeven, maar voor veel mannen gaat seks gepaard met prestatiedrang. Het moet goed gaan. Alles moet perfect werken. En natuurlijk moet het eindigen met een orgasme, het liefst samen en gelijktijdig.

De werkelijkheid is soms anders. Seks verloopt niet altijd via het ideaalplaatje, ongeacht hoe dit er voor de betrokkenen uitziet. Iets waar veel mannen zich voor schamen is voortijdige ejaculatie, oftewel: te snel klaarkomen. Er zijn verschillende oorzaken voor, soms ligt er een medische oorzaak aan ten grondslag, soms is het iets “tussen de oren”. Maar wat de oorzaak ook is, voor de meeste mannen is een vroegtijdige zaadlozing een gênante ervaring.

Het is al voorbij voordat het goed en wel begonnen is. In plaats dat het haar de nacht van haar leven heeft bezorgd, eindigt de seks voordat zij een beetje op stoom heeft kunnen komen. Als dit vaker voorkomt, kan het zijn dat je aan jezelf begint te twijfelen. Hiermee leg je meer druk op jezelf, waardoor je in de slaapkamer in een vicieuze cirkel belandt.

De verdovende zalf van Emla kan ook hier uitkomst bieden. Breng een kleine hoeveelheid verdovende zalf aan op het geslachtsdeel en laat dit maximaal 10 minuten intrekken. Was daarna de penis om te voorkomen dat de verdovende zalf bij de vrouw binnenkomt. Dit kan namelijk een irriterend gevoel bij haar opleveren. Ook zou de zalf het condoom kunnen aantasten.

Doordat de penis nu licht verdoofd is, is deze minder gevoelig. Hierdoor kun je langer doorgaan zonder dat je een zaadlozing hebt.

Verdovende zalf kopen

Heeft u behoefte aan verdovende zalf? Bestel dan vandaag op ApotheekOnline.net. Na een online consult ontvangt u het gewenste doktersrecept en kan uw bestelling verder worden verwerkt. In de meeste gevallen wordt de zalf al de volgende dag thuisbezorgd. Dat is sneller dan bij veel huisartsen!

Add to cart