Scalp treatment

Het reinigen en verzorgen van je gezicht is een normale gang van zaken. De meeste mensen hebben in hun ochtend- of avondroutine een crème of reinigingsproduct verwerkt. Onze hoofdhuid krijgt alleen niet dezelfde behandeling – en verdient dit eigenlijk wel. Met een scalp treatment geef jij je hoofdhuid de verzorging die het nodig heeft. 

Een scalp treatment kan veel voordelen voor je hoofdhuid hebben, zoals het tegengaan van roos en het verbeteren van de kwaliteit van je haar. Je kunt zelf producten kopen voor een scalp treatment en jezelf hiermee pamperen, maar er zijn ook steeds meer kappers die hoofdhuidbehandelingen aanbieden.

Wat is een scalp treatment?

Een scalp treatment kun je beschouwen als de ultieme reiniging van je hoofdhuid. Bij deze behandeling komen verschillende producten kijken, zoals lekkere oliën, schuim en sprays. 

Het is afhankelijk van jouw haartype welk product je het beste kunt gebruiken. Heb jij een hele droge hoofdhuid? Dan kun je beter producten gebruiken die je hoofdhuid voeden. Heb je juist last van veel olie of irritatie op de hoofdhuid – dan ligt bij jou de focus meer op het diep reinigen van de hoofdhuid. 

Vraag bij twijfel je kapper om hulp. Zij ziet wat voor type haar je hebt en wat voor behandeling hierbij past.

Waar kan een scalp treatment bij helpen?

Een scalp treatment heeft voordelen voor je hoofdhuid en je haar. Het helpt allereerst tegen de regulatie van olie op je hoofdhuid. Het voorkomt dat je een hele vette hoofdhuid krijgt, maar kan er ook voor zorgen dat je hoofdhuid gevoed blijft.

Je kunt met een scalp treatment ook problematische roos tegengaan. Je voorkomt met een scalp treatment namelijk dat de cellen van je hoofdhuid te snel verouderen: het te snel verouderen van je hoofdhuid cellen is wat vaak zorgt voor roos. 

Je haalt met een scalp treatment ook makkelijk dode huidcellen weg van de hoofdhuid. Het voorkomt verder dat haarproducten zich ophopen op je hoofdhuid.

Gevoelig haar of haarverlies

Heb jij veel last van dun en gevoelig haar of veel haarverlies? Dan helpt een scalp treatment ook. Je haar wordt hierdoor minder dun en gevoelig. Je pakt het probleem namelijk aan bij de kern: de wortels.

Rustgevend

Een scalp treatment kan bovendien rustgevend zijn. Niet alleen geef je jouw haar de behandeling die het verdient – je kunt zelf ook lekker relaxen. Een scalp treatment gaat vaak gepaard met het gebruik van lekkere producten en een hoofdmassage.

Wat doet een psoriasis scalp treatment?

Psoriasis is een huidziekte die relatief vaak voorkomt op de hoofdhuid. Het ontstaat door een combinatie van een snelle celdeling van de huidcellen en een afweerreactie die tegen deze huidcellen ingaat. Het is hetzelfde als psoriasis op andere plekken op je lichaam – alleen is het vaak minder goed te zien en lastig te behandelen.

Heb je last van psoriasis? Raadpleeg dan eerst een professional voordat je een scalp treatment doet. Sommige bronnen zeggen dat je psoriasis weggaat met behulp van een scalp treatment, maar anderen stellen juist dat je beter géén scalp treatment kunt doen, omdat je je huid mogelijk teveel stimuleert met verschillende middelen.

Hoe kun je een scalp treatment doen?

Je kunt zelf thuis een scalp treatment doen – of met behulp van huisgenoten. Je kunt hier speciale producten voor kopen die ook aangeduid worden als scalp treatment. Deze producten zijn veelal online te koop. Er zijn ook steeds meer kappers en haarprofessionals die een scalp treatment aanbieden.