Dermaroller

Krijg je langzamerhand last van flinke inhammen? Merk je dat je haar een stukje dunner wordt of heb je kale plekken op je hoofd? Dat is misschien het moment dat je op zoek moet gaan naar een manier om je kaalheid tegen te gaan. Je kunt een dermaroller gebruiken voor haargroei.

Wat is een dermaroller?

Een dermaroller is een klein uniek apparaat dat qua uiterlijk doet denken aan een scheerapparaat, of aan een jade-roller. Het stimuleert haargroei – en haalt haar niet alleen maar weg. De dermaroller bevat daartoe kleine naaldjes die je over de huid rolt. Een dermaroller maakt de poriën in de huid open, stimuleert de onderste lagen van de huid en versnelt de collageen productie. De roller stimuleert tevens haargroei en is daarnaast goed voor de gezondheid van je huid. Hij zorgt er echter niet voor dat er nieuwe haartjes gaan groeien: het stimuleert slechts bestaande haartjes en haarzakjes.

Een dermaroller is dus – helaas – geen wondermiddel tegen kaalheid of haaruitval. Het terugkerende haar door het gebruik van de dermaroller is niet permanent. Het advies is daarom om de dermaroller voortdurend te gebruiken.

Hoe werkt een dermaroller?

Een dermaroller voor haargroei werkt doordat de huidporiën opengaan, waardoor er meer bloed en meer voedingsstoffen naar de huid gaan. Je haarzakjes profiteren hiervan, want zij zijn dol op een goede bloedvoorziening. Deze haarzakjes worden door een veelvoud aan voedingsstoffen sterk – én ze groeien beter. 

Nieuwe voedingsstoffen zorgen er ook voor dat inactieve of verzwakte haartjes een extra boost krijgen om te blijven groeien. De haarzakjes van deze haartjes zijn wel aanwezig, maar hebben simpelweg niet genoeg voedingsstoffen om te groeien. Een dermaroller kan dit oplossen. Dit is vaak ook gunstig voor mensen die de dermaroller gebruiken voor baardgroei.

Het grote voordeel van een dermaroller is dat, wanneer je er goed mee omgaat, er geen schade komt aan de huid. Je huid blijft gezond en mooi.

We raden je, voor een goed resultaat, aan de dermaroller te gebruiken in combinatie met een haargroei stimulerende serum of olie. 

Hoe gebruik ik een dermaroller voor inhammen?

Je kunt een dermaroller ook gebruiken voor inhammen. Vele mensen hebben dit ervaren als een regelrechte uitkomst bij de uitdunning van het haar in iedere vorm. Een dermarollerbehandeling is dus effectief, maar je moet er wel geduld voor hebben: het duurt even. Je moet de roller constant blijven gebruiken om resultaat te houden.

Beweeg, voor een optimaal resultaat, de dermaroller op de gewenste plek op de huid – van links naar rechts en van boven naar beneden. Het is belangrijk consistente druk uit te oefenen op de huid. Wees bij behandeling op het gezicht wél voorzichtig: oefen niet teveel druk uit rondom je ogen. Lees vóór gebruik goed de instructies.

Waar is een dermaroller te koop?

Moet ik naar de apotheek voor een dermaroller? Niet per se. Een dermaroller bestellen is eigenlijk heel makkelijk. Je kunt de dermaroller online kopen bij verschillende webshops. De roller is ook verkrijgbaar in schoonheidszaken als de Douglas. Naar de apotheek gaan is dus niet nodig.

Het is bij aanschaf vooral belangrijk om te letten op het materiaal van de naaldjes en wat jij zelf fijn vindt om op je huid te voelen. Het wordt aangeraden een dermaroller met antibacteriële eigenschappen aan te schaffen, zoals titanium. Je zorgt er dan voor dat je behandeling altijd hygiënisch is.