Remescar micellair water

Micellair water is overal en je hebt er vast al van gehoord – of misschien heb je verzorgingsproducten waar micellair water in zit. Wat het precies is en waar je het voor kunt gebruiken? We leggen het je hier uit!

Micellair water is een huidverzorgingsproduct met meerdere doeleinden. Het is in een korte tijd een favoriet geworden van vele schoonheidsgoeroes en dermatologen.

Het water lijkt op het eerste gezicht op gewoon kraanwater. Het voelt ook als normaal water op je huid, maar het is allesbehalve gebruikelijk. Het is een waterachtige vloeistof gemaakt van gezuiverd water, vochtinbrengers zoals glycerine en milde, oppervlakte-actieve stoffen. Dat zijn bindstoffen met reinigende eigenschappen. De moleculen van deze stoffen verbinden zich met elkaar en vormen micellen. Dit klinkt erg ingewikkeld, maar als je weet dat micellen vuil en talg uit de huid trekken, kun je het je makkelijk voorstellen waarom micellair water zo populair is. 

Ondanks het feit dat micellair water effectief reinigt, is het erg zacht voor de huid. De combinatie van een milde substantie en een hardwerkende reiniger maakt dit een speciaal goedje. Bovendien zit er géén alcohol in. 

Wat zijn de voordelen van micellair water?

Micellair water heeft een aantal belangrijke voordelen voor huidverzorging. Ze zijn reden genoeg om het zelf eens te proberen voor je dagelijkse routine.

Goede hydratatie

Micellair water bevat glycerine, wat vocht in de huid brengt. Het maakt bovendien een dun laagje op de huid dat vocht vasthoudt. Glycerine vermindert ontsteking en irritatie van de huid. Je vindt glycerine ook in goede nachtcrèmes.

Verwijdering van vuil

Micellair water is goed in het verwijderen van make-up, vuil en talg van de huid. Het verbetert ook de doorlaatbaarheid van de huid, zodat het dieper kan reinigen.

Goed voor iedereen

Omdat micellair water zo veelzijdig is, werkt het zonder problemen op vrijwel alle huidtypen. Het werkt op droge, vette en normale en gemende huid. Bovendien zitten er geen irriterende stoffen in, zoals in zeep wél het geval kan zijn.

Gladde huid

Voor mensen met acne, verstopte poriën of hardnekkige oneffenheden is micellair water zeer effectief. Dagelijkse reiniging met micellair water geeft je een gezondere, gladdere huid. Je brengt het aan met een watje, wat veel beter is voor geïrriteerde huid dan het gebruikelijke washandje of kwastje.

Makkelijk in gebruik

Zoals eerder genoemd, is het enige dat je nodig hebt een wattenschijfje en micellair water, zoals Remescar Micellair Water. Omdat het zo veelzijdig is, vervangt het je make-up remover, cleanser én toner. Micellair water doet hetzelfde als al deze producten – en méér.

Is Remescar Micellair Water een aanrader?

Wij vonden het micellair water van Remescar erg fijn in gebruik. Het doet hetzelfde als de meeste producten met hetzelfde werkzame bestanddeel. Zo geeft het een intense reiniging van de huid, verwijdert het onzuiverheden en make-up én hydrateert het. Remescar Micellair Water bevat bovendien vitamine C en hyaluronzuur, wat gecombineerd met glycerine een nóg betere hydratatie en reiniging van je huid biedt.