Quina

De wereld van voedingssupplementen is gigantisch groot. Je ziet vaak door de bomen het bos niet meer. Sommige supplementen hebben dezelfde functie als elkaar, anderen hebben een hele andere voordelen. Quina is ook zo’n voedingssupplement. Je kunt over Quina nog niet veel informatie vinden – dus in dit artikel vertellen wij er iets meer over.

Laten we voorop stellen dat er nog niet veel bekend en bewezen is over de werking van Quina. De gezondheidsclaims kunnen nog niet allemaal bewezen worden. Wees dus voorzichtig met het gebruik van dit supplement en ga er slim mee om. Bij twijfel kun je het beter niet gebruiken. 

Wat is Quina?

Quina is een voedingssupplement dat is gemaakt uit de bast van de cascarilla-plant. Je kunt het innemen als druppels en is daardoor makkelijk te gebruiken. Quina is online verkrijgbaar.

Waar kun je Quina voor gebruiken?

We meldden het al eerder: er is vrij weinig bekend over het gebruik van Quina en de voordelen ervan. De voordelen die zijn gemeld zijn nog niet bewezen en mogen daarom niet officieel als gezondheidsvoordeel worden geclaimd.

Het volgende kunnen we wél over Quina zeggen. Het heeft sterke antioxidante eigenschappen die je immuunsysteem een boost geven. Je wordt hierdoor minder snel ziek, verkouden en bent minder snel vermoeid. 

Het schijnt ook een goede invloed te hebben op hart- en bloedvaten. Quina bevordert naar verluidt eveneens een makkelijke en goede doorbloeding in het lichaam.

Hoe moet je Quina gebruiken?

Quina komt in druppelvorm en is daardoor vrij toegankelijk en makkelijk te gebruiken. Schud voor gebruik het potje en doe twee tot drie keer per dag zo’n vijf tot tien druppels onder je tong. Houd het daar een minuut voordat je het doorslikt. Je kunt ook dagelijks zo’n vijf tot tien druppels inwrijven op je lichaam om het uitwendig in te nemen. 

Het wordt aangeraden om dagelijks maximaal honderd druppels te nemen. Overschrijd nooit zomaar de aanbevolen dosering en raadpleeg voor gebruik de gebruiksaanwijzing. 

Quina is geen vervanging voor een evenwichtige voeding en gezonde levensstijl. Je moet het bewaren op een droge plek om kamertemperatuur. Houd het buiten gebruik van kleine kinderen.

Ben je zwanger, geef je borstvoeding of heb je last van een bepaalde ziekte? Raadpleeg dan eerst een deskundige voor het gebruik van Quina-supplementen.

Quina is een kruidenpreparaat en kan gebruikt worden door vegetariërs.

Waar kun je Quina kopen?

Je kunt Quina online kopen bij verschillende grote webshops. Je kunt het misschien ook kopen bij natuurwinkels, maar omdat het een minder bekend supplement is, is het ook niet heel goed te vinden.