Rutine

Soms hebben we niet in de gaten dat de voedingsmiddelen die de natuur biedt krachtige stoffen bezitten die goed voor ons zijn. Ooit gehoord van rutine? Dit is een antioxidant die zich schuilhoudt in de natuur. Denk bijvoorbeeld aan de schil van citrusvruchten, die zitten vol met rutine. Laten we eens beter naar deze stof kijken en waarom het slikken van rutine voordelig is. Daarna ben je misschien wel overtuigd en wil je gelijk bij ons rutine kopen.

Rutine is aanwezig in vele soorten plantaardige voedingsmiddelen. Om voldoende rutine binnen te krijgen, wordt aangeraden om diverse van deze middelen in je menu te verwerken. Bij een tekort aan rutine kan je rutine consumeren als supplement in de vorm van tabletten. Voordeel hiervan is dat de extracten die worden gebruikt meestal een veel hogere hoeveelheid rutine bevatten die uiteindelijk de heilzame werking bepalen.

Wat is rutine?

Rutine valt onder de flavonoïden: een groep van vele soorten stoffen die we aantreffen in plantaardige voedingsmiddelen en behoort tot de subgroep bioflavonoïde. Flavonoïden geven niet alleen kleur aan fruit en groenten, maar zijn ook een natuurlijk sterke antioxidant. 

Rutine komt voor in verschillende soorten plantaardige voedingsmiddelen, zoals in kappertjes, citrusvruchten, asperges, courgette bessen, vruchten, (zwarte) thee en bloemen. Het is verwant aan quercetine. De twee ondersteunen elkaars goede eigenschappen. 

Waar is rutine goed voor?

Rutine bevat tal van gezondheidsvoordelen, omdat bepaalde delen van het molecuul van rutine samenwerken met verschillende systemen in ons lichaam. Het heeft een gunstig effect op de doorbloeding van het lichaam. Het zorgt voor sterke vaatwanden en maken bloedvaten wijder. Dit bevordert de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de weefsels en organen. 

Het levert tegelijkertijd ook een belangrijke bijdrage aan de afvoer van afvalstoffen uit de cellen. Het is in staat om, als natuurlijk antioxidant, lichaamscellen te beschermen tegen vrije radicalen die schade toebrengen aan het lichaam. Rutine vermindert de doorlatendheid en de kwetsbaarheid van de haarvaten, heeft een wandenbeschermende werking, remt de samenklontering van bloedvaatjes en is gekend als ‘bloedvatenversterker’.

In het kort:

  • Het helpt de bloedsomloop;
  • Het voorkomt bloedstolsels; 
  • Het verlaagt cholesterol;
  • Het vermindert pijn bij artritis.

Hoe gebruik ik rutine?

Rutine komt in de vorm van tabletten. Elk tablet bevat 500 milligram aan rutine. Deze rutinetabletten zijn geschikt voor volwassenen en hebben een aanbevolen dosering van één tot twee tabletten per dag. Neem de tabletten bij voorkeur bij een maaltijd in. Het is afgeraden de aanbevolen dosering te overschrijden. 

Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten. 

Raadpleeg vóór gebruik je arts of een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. 

Dit product is een voedingssupplement. Een evenwichte voeding en een gezonde leefstijl is nog steeds belangrijk. Dit supplement is hier geen vervanging voor. 

De donkere glazen verpakking biedt de meest optimale bescherming tegen invloed van zuurstof, vocht en licht. 

Waar kan ik rutine kopen?

Lukt het je niet genoeg rutine in je dagelijkse voedingspatroon binnen te krijgen of heb je behoefte aan iets extra’s? Rutine als supplement in vorm van tabletten koop je direct bij ons online op Apotheek Online – zonder recept. Het product komt in een verpakking van vijftig of honderd tabletten.