Ester C (1000 milligram)

Ben jij constant aan het snotteren, om de haverklap ziek of gewoon ontzettend aan het kwakkelen met je gezondheid? Een boost van vitamine C kan géén kwaad! Vitamine C is te halen uit veel verschillende voeding, maar ook uit supplementen. Ester C (1000 milligram) zorgt voor de gezondheid die je nodig hebt. 

De hoeveelheid verschillende soorten en maten vitamine C is niet op twee handen te tellen. 

Verreweg de meeste varianten ascorbinezuren. Deze worden door veel mensen prima verdragen, hoewel een enkeling er maagklachten van krijgt.

Wat is Ester C (1000 milligram)?

Krijg jij inderdaad maagklachten van vitamine C? Gebruik dan Ester C als oplossing. Ester C is namelijk een zuurvrije variant van vitamine C. 

Het voordeel hiervan is dat je deze versie ook in hoge doseringen kunt gebruiken. Het is mild voor de maagwand en niet schadelijk voor je tanden. 

Ester C (1000 milligram) wordt snel opgenomen in het bloed en blijft lang actief in het lichaam.

Waar is Ester C (1000 milligram) goed voor?

Vitamine C is essentieel voor onze gezondheid en een belangrijk fundament van vele functies in het lichaam. We kennen vitamine C vooral als vitamine om ons immuunsysteem te stimuleren, maar het heeft nog vele andere gezondheidsvoordelen. Ester C is daarom een zeer goed supplement om te slikken.

Vitamine C is bijvoorbeeld een antioxidant. Het beschermt de cellen in het lichaam door verschillende invloeden van buitenaf, zoals uv-straling of luchtvervuiling. 

De vitamine is ook goed voor ons zenuwstelsel. Het is belangrijk voor een goed geheugen, een juist concentratievermogen en een fijne gemoedstoestand. Vitamine C wordt dan ook veel aangeraden wanneer kinderen last hebben van een slechte concentratie en hun leerprestaties achteruit gaan. 

Vitamine C is eveneens fijn om te slikken wanneer je meer energie nodig hebt. Het helpt dan om energie vrij te maken uit eiwitten, koolhydraten en vetten.

Heb je last van een slechte huid, haar of nagels? Vitamine C is ook vaak te vinden in supplementen die speciaal zijn gemaakt voor het stimuleren van een gezonde huid, haar of nagels. Ester C kan hier dus ook goed voor zijn.

Hoe gebruik je Ester C (1000 milligram)?

Ester C is dus een efficiënte en handige vorm van vitamine C. De meeste vitamine C-supplementen bevatten een dosering van 1000 milligram. Dat lijkt veel, maar het valt mee. Dit is een dosering die je langdurig kunt gebruiken. 

De supplementen van Solgar Ester C (1000 milligram) zijn daardoor wel best grote supplementen. Het wordt desondanks aangeraden deze capsules in zijn geheel te slikken met genoeg water – het liefst tijdens een maaltijd.

De grootte van de capsules maakt Ester C (1000 milligram) niet altijd fijn voor mensen die niet houden van pillen slikken. De capsules zijn gelukkig ook verkrijgbaar in een zwaarte van 500 milligram. Deze zijn iets minder groot en daarom wellicht fijner om te slikken. 

Ester C (1000 milligram) is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Waar kun je Ester C (1000 milligram) kopen?

Je kunt Ester C online kopen bij verschillende webshops, zoals Apotheek Online. Het is daarnaast verkrijgbaar bij drogisterijen en natuurwinkels.