Progesteron Crème van Dr. Lee

Rond je 35e daalt je oestrogeen (vrouwelijke hormoon) en rond de 40 à 45 jaar begint de overgang. De overgang is een periode die eindigt met de menopauze, het stoppen van je menstruatiecyclus. Je eitjes raken op en er wordt nog minder van het oestrogeen aangemaakt. Dit verandert je hormoonspiegel en dat is flink wennen – voor je lichaam én hoofd. Dr. John Lee kwam toen met de crème die je kan helpen: Progesteron Crème van Dr. Lee – de enige echte Natural Balancing Cream. Lees hieronder meer over dit product. 

Allereerst is het goed om te weten wat de overgang en de menopauze precies inhouden. Dat kan je lezen op onze categoriepagina over de overgang.

Dr. John Lee was de meest prominente wetenschapper van hormonale gezondheidsklachten waar veel vrouwen mee kampen tijdens de menopauze, maar ook ervoor en erna tijdens de overgang. 

Door honderden wetenschappelijke onderzoeken concludeerde Dr. Lee dat veel vrouwen lijden aan een hormonale disbalans tijdens de overgang. Dit noemde hij oestrogeendominantie. De waarden van het oestrogeen waren vaak normaal, het waren de progesteronwaarden die in verhouding te laag waren. Deze disbalans tussen progesteron en oestrogeen was een oorzaak of aanzetting van vele aandoeningen tijdens de overgang en menopauze.  

Wat is de Progesteron Crème van Dr. Lee?

Progesteron Crème van Dr. Lee is een parfumvrije crème met natuurlijke progesteron. Elke een vierde theelepel crème bevat 20 milligram plantaardige, natuurlijke progesteron. 

Je gebruikt deze crème wanneer uit onderzoeken naar voren is gekomen dat suppletie van progesteron nodig is om je disbalans tussen progesteron en oestrogeen op te lossen. 

Het is een uniek systeem, gebaseerd op liposomen, waarbij de ingrediënten verpakt zitten in een membraam, wat de opname via de huid sneller maakt. De ingrediënten worden zo in het onderliggende vetweefsel opgeslagen en vervolgens afgegeven aan de bloedstroom. 

Ingrediënten

Gedeïoniseerd water, caprylline/caprine triglyceriden, sepigel, progesteron (20 milligram per 1/4 theelepel en 960 milligram per tube van 56 gram), lecithine, alcohol, glycerine, simugel (een plantaardig verdikkingsmiddel), grapefruitzaadextract, natriumhydroxymethylglycinaat, citroenzuur, kaliumsorbaat, tocoferylacetaat.

Dit product bevat geen kunstmatige geur- en kleurstoffen.

Hoe gebruik ik de Progesteron Crème van Dr. Lee?

Je gebruikt de crème door dagelijks een vierde of een achtste theelepel in te masseren op plaatsen waar je huid dun is. De optimale aanpak is om de hoeveelheid op te delen in een grote dosis voor het slapen gaan en een kleine dosis in de ochtend. Mocht deze verdeling niet goed uitkomen, kies dan het meest geschikte tijdstip om de volledige dosis crème aan te brengen. Kies elke dag een ander deel van je huid om overmatige behandeling op bepaalde plekken te voorkomen. 

Achterop de tube vindt je een klein stipje dat je kunt gebruiken om de dosering te bepalen. Het stipje komt overeen met een zestiende van een theelepel. 

Lees de bijsluiter voor meer informatie over het gebruik van dit product. 

Waarschuwingen

  • Gebruik deze crème uitsluitend voor uitwendig gebruik;
  • Vermijd gebruik rondom de ogen;
  • Stel de crème niet bloot aan overmatige hitte.

Heb je vragen over hormoonproblematiek? Consulteer dan je eigen arts of een andere gezondheidsdeskundige. Bij de tube wordt een folder meegeleverd waar uitgebreide aanbevelingen van Dr. Lee staan voor het gebruik van de crème. 

Waar kan ik Dr. Lee Progesteron Crème bestellen?

Je kan Dr. Lee Progesteron Crème direct bij ons online kopen – op Apotheek Online. Het product komt in de vorm van een tube en bevat een nettogewicht van circa 56 gram.