Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

De bekendste van alle vitamines is ascorbinezuur, wat beter bekend is als vitamine C. Deze vitamine zit vooral in fruit en is een zeer belangrijke bouwstof voor je lichaam. Volg je een gezond dieet, dan krijg je over het algemeen voldoende vitamine C binnen. Krijg je te weinig vitamine C binnen? Hou dan rekening met allerlei klachten. Het is bij een vitamine C-tekort verstandig om Vitamine C Bruistabletten te nemen.

Vitamine C Bruistabletten zijn tabletten die bij contact met water beginnen te bruisen en dan oplossen. Een beetje als badbruisballen, zeg maar. Los ze op in een glas water en je hebt een smakelijk drankje dat ook nog eens goed voor je is. Je hebt Vitamine C Bruistabletten alléén nodig als je een tekort aan deze vitamine hebt.

Waar zit vitamine C in?

Je vindt vitamine C in fruit, aardappels en groente. De vitamine zit met name in koolsoorten, sinaasappels, citroenen, mandarijnen, kiwi’s, aardbeien en verschillende bessen. 

Kook jij je groenten altijd totdat ze uit elkaar vallen? Je haalt dan de meeste vitamines uit je eten. Probeer ze eens in weinig water te koken – en niet langer dan nodig is. De vitamine C blijft dan behouden.

Waar is vitamine C goed voor?

Vitamine C is erg belangrijk voor je lichaam. Het is namelijk een antioxidant die in je lichaam zorgt voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en een goede werking van je afweersysteem. Zorg dus dat je voldoende vitamine C binnen krijgt, want je lichaam kan niet zonder.

Wat gebeurt er als je een vitamine C-tekort hebt?

Krijg je te weinig vitamine C binnen, dan merk je dat aan verschillende klachten. Je weerstand wordt minder, wondjes genezen trager en je kunt uiteindelijk zelfs scheurbuik krijgen. Merk je dat je te weinig vitamine C binnenkrijgt? Neem dan Vitamine C Bruistabletten om de klachten tegen te gaan.

Waarom zijn Vitamine C Bruistabletten beter dan pillen?

Ben je iemand die met geen mogelijkheid een vitaminepil – of welke pil dan ook – kan doorslikken? Bruistabletten maken je leven makkelijker. Ze lossen makkelijk op in water, dus het is hetzelfde als een glas water drinken.

Vitamine C Bruistabletten worden ook sneller door je lichaam opgenomen. Normale vitamine C-pillen komen eerst in je maag terecht, waar ze moeten verteren. Bruistabletten vallen uiteen, waardoor de actieve stof sneller vrijkomt. Pijnstillers in de vorm van bruistabletten worden bijvoorbeeld gebruikt als het verminderen van pijn metéén nodig is.

Hoe vaak moet je Vitamine C Bruistabletten nemen?

Vitamine C Bruistabletten bevatten meestal 1000 milligram vitamine C per tablet. Deze hoeveelheid is meer dan genoeg voor je dagelijkse inname, zelfs als je een slecht dieet hebt en een vitamine C-tekort hebt. Neem dus maar één bruistablet per dag. Neem je teveel vitamine C, dan krijg je last van darmklachten of diarree.

Waar koop je Vitamine C Bruistabletten?

Ben je op zoek naar vitamine C-pillen of bruistabletten? Kijk niet ver. Je koopt ze namelijk zonder recept bij vrijwel iedere supermarkt, apotheek of drogist. Bestel bruistabletten online als je ze makkelijk thuisbezorgd wilt hebben.

Let er bij het kopen van bruistabletten op dat er genoeg vitamine C in zit. Je kunt kiezen uit een smakeloze variant, maar er zijn ook uitvoeringen met fruitsmaken, zoals cassis, sinaasappel of framboos.