Scutellariae

De grassen bloeien volop en de pollen dwarrelen door de lucht. Dat betekent slecht nieuws voor hooikoortspatiënten. Ongeveer twintig procent van de Nederlanders heeft hooikoortsklachten. Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel van grassen, planten of bomen. Wanneer je last hebt van deze allergie moet je veel niezen en heb je een verstopte neus in combinatie met jeukende of tranende ogen. Tevens is de allergie vermoeiend en kan het een benauwd gevoel geven. Verlicht je klachten met Scutellariae – ‘blussend’ kruid! Wij vertellen je graag meer over dit product. 

Wat is Scutellariae?

Scutellaria Baicalensis is een kruid dat van oorsprong groeit in delen van Rusland, Mongolië, Japan, China en Korea. Het wordt al lange tijd gebruikt in de Chinese kruidengeneeskunde. In China zijn houten tabletten uit de tweede eeuw gevonden, waarop Scutellaria op genoemd wordt als kruid tegen allerlei kwaaltjes. 

Scutellariae van SOLGAR VITAMINS is een hooikoortsmedicijn dat het bovengenoemde kruid bevat. Het kruid wordt gezien als ‘blussend kruid’ – een natuurlijk alternatief voor anti-histaminica als er pollen in de lucht zijn. 

Ingrediënten

Scutellariae wortelpoeder (onbewerkt), scutellariae wortelextract (Scutellariae baicalensis, 2:1), anti-klontermiddel (plantaardig magnesiumstearaat), plantaardige capsule (hydroxypropylmethyl cellulose).

Scutellariae is geschikt voor vegetariërs en veganisten. 

Allergeen: Wortel

Waar is Scutellariae goed voor?

Scutellariae geeft verlichting wanneer er pollen in de lucht zijn. Het werkt kalmerend bij een onrustig huidbeeld. Scutellariae kan worden ingezet wanneer er klachten zijn. Buiten het hooikoortsseizoen kan het ook gebruikt worden om het lichaam systematisch te ondersteunen en het immuunsysteem in balans te brengen. 

Het kan dus worden gezien als natuurlijk antihistaminicum en kan worden ingezet als ondersteunend middel bij verschillende allergische reacties. Door het gebruik van Scutellariae is het lichaam in staat minder heftig te reageren op een prikkel van buitenaf. Het werkt tevens ook rustgevend en verzacht de luchtwegen. 

Daarbij heeft de kruid ook ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het bij huidaandoeningen een secundaire bacteriële infectie tegengaat. De kruid dankt dit aan de aanwezigheid van bioflavonoïden, ofwel krachtige antioxidanten. 

Hoe gebruik ik Scutellariae?

De aanbevolen dosering van dit product is één of meerdere plantaardige capsules per dag. Neem de capsule bij voorkeur bij een maaltijd in. Het is niet aanbevolen de dosering te overschrijden. 

Scutellariae is geschikt voor volwassenen. Raadpleeg je arts vóór gebruik in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte en/of medicijngebruik. 

Het product is een voedingssupplement, maar is geen alternatief voor een gevarieerde voeding en gezonde leefstijl. 

Waar kan ik Scutellariae Solgar kopen?

Scutellariae is te koop bij ons online op Apotheek Online – zonder recept. Het product komt in een donker glas met een inhoud van vijftig capsules. De donkere glazen verpakking biedt de optimale bescherming tegen invloed van zuurstof, licht en vocht. 

Het product is gegarandeerd niet-doorstraald. Het bevat een geconcentreerde extract in combinatie met het hele kruid.