Jade roller

Tegenwoordig lijkt iedereen een jade roller te gebruiken voor hun gezichtsverzorging. De eeuwenoude edelsteen jade is een enorme trend en liefhebbers van beautyproducten zweren erbij. Is een jade roller het enige wat mist in je leven? Lees snel verder!

Een jade roller is in principe een steel met een ronde jade aan het eind. Deze jade kan rollen. Het geheel heeft ongeveer hetzelfde formaat als een scheermesje. Jade rollers worden gebruikt op het gezicht en zijn een makkelijke toevoeging aan je dagelijkse routine.

Waar is een jade roller goed voor?

Al sinds de zeventiende eeuw zijn mensen in China overtuigd van de werkzaamheid van een jade roller. Zo zouden ze de bloedsomloop stimuleren, wallen verminderen, ontstekingen in de huid kalmeren, genezing versnellen, de huid reinigen en tekenen van ouderdom tegengaan. De beauty-bloggers zijn in ieder geval overtuigd.

Wij probeerden het zelf en hoewel we de jade roller niet lang genoeg hebben getest om duidelijke resultaten te zien, voelde het heerlijk relaxed en verfrissend. Na de test was het gezicht inderdaad minder gezwollen en zag het er fris uit na een diepe nachtslaap. Als je je huid extra fris wilt laten voelen, kun je de jade roller een tijdje in de koelkast leggen. Heerlijk!

Heeft een jade roller bijeffecten?

Omdat jade rollers geen medicijnen of chemische stoffen bevatten, is het een volkomen natuurlijk product voor je huid. Er zijn geen bijeffecten bekend en ze kunnen door iedereen gebruikt worden.

Waar moet ik op letten als ik een jade roller wil kopen?

Een jade roller kopen is niet heel moeilijk. Er zijn veel verschillende jade rollers online verkrijgbaar, maar over het algemeen werken ze hetzelfde. Sommige edelstenen zijn iets groter dan andere. De kleinere jade is voor de fijnere contouren zoals het gebied rondom de neus en ogen, terwijl de grotere jade beter werkt op de wangen of het voorhoofd. Je kunt dus het beste voor twee verschillende jade rollers kiezen – óf je kunt een jade roller kopen met een grotere steen aan een kant van de steel en een kleinere steen aan de andere kant.

Het handvat is meestal gemaakt van metaal, maar sommige jade rollers hebben een handvat dat ook van jade is gemaakt. Het maakt niet veel verschil en is een kwestie van persoonlijke wensen en voorkeuren.

Sommige jade rollers worden verkocht als een set. Naast de jade roller krijg je dan ook een zogenoemde gua sha. Een gua sha is een grotere jade die in de handpalm past. De gua sha heeft een speciale gladde vorm, zodat je de edelsteen over je lichaam kan wrijven. Dit geeft dezelfde cosmetische resultaten als de jade roller, maar dan over je hele lichaam.

Luxe sets komen met een etui, zodat je jouw jade roller in de koelkast kunt leggen – voor extra verfrissende effecten.