Toont alle 4 resultaten

Active Filters: Clear Filters

Acne behandeling
Acne is een huidaandoening waarbij de talgklieren te veel talg produceren. Deze talg hoopt zich op in de huidporiën, waardoor deze verstoppen en ontsteken. Zo ontstaan puistjes. Dit komt voornamelijk voor in het aangezicht, op de rug en op de borst.

Er zijn verschillende soorten hevigheid van acne. Sommige mensen hebben weinig last, andere mensen hebben veel last, wat vaak ook psychologische problemen veroorzaakt. De aandoening komt vaak voor bij jongeren tussen 15 en 24 jaar. Toch kunnen ook volwassenen het krijgen.
Hoe behandelen?
Uitwendig

Bij milde vormen van acne, kan u de uitslag met crèmes of gel behandelen. Voorbeeld: retinoïnezuurcrème, gel met adapaleen of benzoylperoxide. Deze middelen zullen de huid laten schilferen, zodat de talg makkelijker naar buiten kan.

Inwendig

Indien uitwendige behandeling onvoldoende helpt, kan u proberen om tabletten te nemen. U kan acne behandelen met antibiotica. Het antibioticum zal dan de propionibacterium acnes (een bacterie die zich met talg voedt) bestrijden.

Indien u onvoldoende verbetering merkt met bovenstaande medicijnen, kan u isotretinoïne proberen. Dit is een middel dat de talgproductie onderdrukt.

Samengevat:

huidaandoening bij jongeren en volwassenen
talg hoopt op in huidporiën
puistjes in gezicht, rug en borst
behandeling uitwendig: gel en crème
behandeling inwendig: antibioticum of isotretinoïne