Minoxidil 2%

Een gemiddeld persoon verliest zo’n vijftig tot honderdtwintig haren per dag. Heb je als vrouw last van extreme haaruitval? Haaruitval kan erfelijk bepaald zijn – en dan zit het helaas in je genen. Toch kan je er het een en ander aan doen. Een oplossing is het gebruik van Linn Minoxidil 2%: een geneesmiddel dat haargroei stimuleert. Lees er hier snel meer over!

Als vrouw zijn wij misschien wel het meest bezig met ons haar. Zodra het haar goed zit, kunnen wij de deur uit. Een bad hair day kan een dag weleens stevig verpesten… Laat staan het inplannen van je haarwasbeurt in combinatie met events die op planning staan. 

Een angst is dan ook het verliezen van je haren. Veel vrouwen hebben hier gelukkig geen last van, hoewel haaruitval door een erfelijke aanleg wel degelijk voorkomt. Raadpleeg de kennisbank op onze website voor meer informatie over haaruitval.

Wat is Minoxidil 2%?

Minoxidil 2% is een geneesmiddel speciaal ontwikkeld voor vrouwen met erfelijke haaruitval. Het middel stimuleert de haargroei. Het is na langdurig onderzoek goedgekeurd voor de behandeling van erfelijke haaruitval (alopecia androgenetica). 

Dit geneesmiddel is bedoeld voor vrouwen. De concentratie past het beste bij de gevoeligheid van vrouwen voor Minoxidil. Mannen kunnen deze versie ook gebruiken, maar we raden voor mannen de sterkere Linn Minoxidil 5% aan. 

Ingrediënten

De werkzame stof in dit middel is minoxidil. Elke milliliter van de oplossing bevat 20 milligram minoxidil. 

Andere stoffen in dit middel zijn propyleenglycol en ethanol. 

Hoe werkt Minoxidil 2%?

Linn Minoxidil 2% is geschikt voor de behandeling van de voorkomende kaalheid (alopecia androgenetica). Dit wordt ook wel erfelijk haarverlies genoemd. 

Minoxidil zorgt voor minder haaruitval en stimuleert de haargroei. Het haar heeft vaak wel een wat andere kleur en structuur dan het oorspronkelijke haar. 

Het begint pas na ongeveer vier maanden te werken. Na een jaar is het maximale effect bereikt. Voor een blijvend effect moet je dit medicijn elke dag gebruiken. 

Hoe gebruik ik Minoxidil 2%?

Minoxidil is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik op de hoofdhuid. De aanbevolen dosering is 1 milligram Minoxidil twee keer per dag, om de twaalf uur.

Verwijder de dop van de fles en breng 1 milligram Minoxidil-oplosing aan door de verstuiver zes maal in te drukken. Gebruik voor een nauwkeurigere aanbrenging de applicator die bijgeleverd is. Breng de oplossing aan in het midden van de plek waar het kaal wordt en verspreid het met je vingertoppen. Was je handen zorgvuldig na het aanbrengen. 

Gebruik niet meer dan de aanbevolen dosering op één plek en gebruik niet meer dan 2 milligram per dag. Twijfel je over het juiste gebruik? Neem dan contact op met je arts of apotheker. 

Waar kan ik Minoxidil 2% kopen?

De Minoxidil 2% van Linn is zonder recept verkrijgbaar op Apotheek Online. Het komt in een transparante blauwe fles van 100 milliliter met een spraykop en een dop. De applicator wordt los bijgeleverd in de kartonnen verpakking die om de fles zit. Het is volgens de aanbevolen dosering goed voor een gebruik van vijftig dagen.