Minoxidil Linn

Het is zeer vervelend om last te hebben van kale plekken, dunner wordend haar of haaruitval. We kennen gelukkig middeltjes om dit een béétje op te lossen. Minoxidil Linn is een van die middelen om haargroei te stimuleren.

Het medicijn Minoxidil werd eerst voornamelijk gebruikt tegen een hoge bloeddruk, maar per ongeluk kwam men erachter dat haargroei erdoor gestimuleerd werd en dat het haar er gezonder van werd. Het resultaat hiervan is veel verschillende middeltjes met Minoxidil erin, waaronder Minoxidil Linn. Het is helaas niet meer zo makkelijk te verkrijgen. 

Wat is Minoxidil?

Minoxidil Lotion is een plaatselijk haargroeimiddel. Het middel verbetert de bloedtoevoer naar de haarzakjes en daardoor groeit je haar langer en beter.

Minoxidil is het enige medicijn dat officieel bekend staat om het stimuleren van haargroei. De verkoop van Minoxidil werd door het Europees Parlement verboden, omdat veel Minoxidil-producten met een concentratie hoger dan vijf procent op de markt kwamen. Deze producten kunnen schadelijk zijn voor de gebruiker en de huid van de gebruiker. 

Minoxidil Lotion of Minoxidil Spray is sindsdien alléén te verkrijgen bij de apotheek en op recept. Dat geldt ook voor Minoxidil-middelen met een lagere concentratie. Minoxdil Linn is online nog wel verkrijgbaar.

De afgelopen jaren zijn er, als een resultaat hiervan, veel nieuwe ontwikkelingen geweest om alternatieven voor Minoxidil te vinden.

Wat is Minoxidil Linn?

Minoxidil Linn is een merk Minoxidil verkrijgbaar in een spray, waardoor het makkelijk en fijn aan te brengen is op kale plekken of dunner wordend haar. Minoxidil Linn is ook nog online verkrijgbaar voor mensen die liever niet naar de apotheek gaan voor haarproblemen.

Hoe moet ik Minoxidil Linn gebruiken?

Het is belangrijk om voor gebruik goed de bijsluiter te lezen om precies te weten hoe je Minoxidil Linn moet gebruiken. De aanbevolen dosering is 1 milliliter Minoxidil – tweemaal per dag en om de twaalf uur. 

Gebruik allereerst de verstuiver om het aan te brengen op de kale plekken. De verstuiver moet je zes maal indrukken om de juiste hoeveelheid te gebruiken. 

Breng vervolgens de oplossing aan in het midden van de kale plek waar je graag het effect van de Minoxidil ziet. Verspreid het daarna met de vingertoppen en verdeel het gelijkmatig over de plek. Het wordt aangeraden om handschoentjes te gebruiken. Je kunt voor nauwkeuriger gebruik ook de bijgevoegde applicator gebruiken. 

Was na gebruik uitgebreid je handen als je geen handschoenen draagt.

Waar kun je Minoxidil Linn kopen?

Minoxidil is dus normaal niet meer online of in winkels verkrijgbaar, omdat het door het Europees Parlement is verboden voor verkoop. Je kunt het dus alleen krijgen bij de apotheek – op recept van de huisarts. Een goed alternatief is Nanoxidil.

Minoxidil Linn is nog wel online verkrijgbaar.