Minoxidil 5%

Haaruitval komt bij mannen vaker voor dan bij vrouwen. Er bestaat niet zoiets als een standaardleeftijd waarop mannen kaal beginnen te worden; je kunt je er het beste maar aan overgeven. Vooral als haarverlies onder mannen veel voorkomt in je familie, haarverlies door erfelijke aanleg is helaas een voltrokken feit. Het goede nieuws: een haargroeimiddel op basis van minoxidil kan je helpen. Wij vertellen je graag meer over Linn Minoxidil 5%. 

Haarverlies bij mannen kan diverse oorzaken hebben. Kaal worden kan het gevolg zijn van stress. Ook verlittekening kan een oorzaak zijn waardoor mannen kaal worden. Een belangrijk voorbeeld hiervan zijn schimmelinfecties die de hoofdhuid beschadigen. 

Verder kan er sprake zijn van een pleksgewijze kaalheid waarbij er ronde of ovale kale plekken op het hoofd ontstaan. Dit is vaak het gevolg van een storing in het afweersysteem. 

Tot slot kan de oorzaak ook zijn dat haarverlies een erfelijk proces is. Erfelijke kaalheid komt tot uiting bij de slapen en op de kruin. Is de laatste oorzaak bij jou het geval? Lees dan snel verder over Minoxidil – het geneesmiddel voor haaruitval. 

Raadpleeg de kennisbank op onze website voor meer informatie over haaruitval.

Wat is Minoxidil 5%?

Minoxidil 5% is een geneesmiddel dat de haargroei stimuleert. Het is het meest gebruikte middel tegen haaruitval. Na langdurig onderzoek is dit medicijn goedgekeurd voor de behandeling van erfelijke haaruitval. 

Linn Minoxidil 5% is geschikt voor mannen met erfelijke haaruitval. Voor vrouwen adviseren wij het gebruik van Linn Minoxidil 2%. 

De werkzame stof in dit middel is minoxidil. Elke milliliter van dit middel bevat 50 milligram minoxidil. De andere stoffen in dit middel zijn propyleenglycol en ethanol. 

Hoe werkt Minoxidil 5%?

Minoxidil is een geneesmiddel en is in eerste instantie ontwikkeld tegen hoge bloeddruk. Bij de klinische studies bleken de proefpersonen een sterkere haargroei te ontwikkelen. Na de ontdekking van de haargroei stimulerende werking is Minoxidil verder ontwikkeld. 

Het is nog steeds niet bekend hoe Minoxidil precies werkt. Wetenschappers denken dat het iets te maken heeft met de bloedtoevoer naar de haarzakjes. Minoxidil zou deze bloedtoevoer verbeteren. 

Het is dus geschikt voor de behandeling van erfelijke haaruitval. Minoxidil zorgt voor minder haaruitval en stimuleert de haargroei. 

Hoe gebruik ik Minoxidil 5%?

Minoxidil 5% heeft volgens de bijsluiter een aanbevolen dosering van twee keer per dag 1 milligram Minoxidil 2x per dag – om de twaalf uur. 

Je gebruikt het als volgt:

  • Verwijder de dop van de fles;
  • Breng 1 milligram minoxidil-oplossing aan door de verstuiver zes maal in te drukken;
  • Gebruik de meegeleverde applicator voor een nauwkeurigere aanbrenging van dit project. Verwijder dan het bovenste gedeelte van de spraykop en plaats de applicator. Druk de applicator vervolgens zes maal in;
  • Breng 1 milligram Minoxidil aan in het midden van de aangedane plek en verspreid het met je vingertoppen;
  • Was je handen zorgvuldig na het aanbrengen. 

Minoxidil 5% is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik op de hoofdhuid. Gebruik dit geneesmiddel zoals beschreven in de bijsluiter. Twijfel je over het juiste gebruik? Raadpleeg je arts of apotheker. 

Waar kan ik Minoxidil 5% kopen?

Je kan Minoxidil 5% kopen bij Apotheek Online, zonder recept van je dokter of huisarts. Het medicijn komt met een inhoud van 100 milliliter. De inhoud is bij volgens de aanbevolen dosering goed voor gebruik gedurende vijftig dagen.