Haar - Unsplash

Haarvitamines Review: welke zijn het beste voor je haar?

Slik je elke dag multivitamines, omdat het je gezond houdt? Een goed idee – vooral als je niet zeker weet of je dieet gevarieerd genoeg is. Het kan nooit kwaad. Maar waarom houden zoveel mensen hun lichaam gezond met vitamines, maar niet hun haar? Er bestaan tenslotte ook voldoende speciale haarvitamines die je haar in topvorm brengen. In deze Haarvitamines Review kijken we welke dat zijn en wat ze doen.

Haarvitamines zijn de laatste jaren – mede door sociale media – een ware trend geworden. De vitaminegummies zijn bijvoorbeeld zeer populair, want het zijn snoepjes die je haar mooi maken: wat wil je nog meer? Maar er is meer dan dat. We behandelen ze in deze Haarvitamines Review.

Werken haarvitamines echt?

Maar eerst – vraag je het jezelf ook af of haarvitamines wel echt werken voor haargroei? Wij ook. Vandaar deze Haarvitamines Review. 

Net als de rest van je lichaam, hebben je haarzakjes voedingsstoffen nodig om langere, gezondere haren te laten groeien. Krijgen je follikels onvoldoende van deze voedingsstoffen – lees: vitamines – binnen? Dan merk je dat aan de kwaliteit van je haar. 

Krijg je onvoldoende vitamines binnen? Dan geeft je lichaam prioriteit aan de belangrijkste processen, zoals je immuunsysteem en het goed functioneren van je organen. Het groeien van haar staat helaas niet bovenaan de prioriteitenlijst. Met andere woorden: je haar is dan niet in een optimale conditie. Haarvitamines helpen je hierbij.

Welke vitamines zijn goed voor je haar?

Koop je haarvitamines? Dan is de keuze enorm. Net als bij de meeste populaire producten zijn er veel haarvitamines op de markt die je een flinke haardos beloven, maar het niet waar kunnen maken. 

Werp echter een simpele blik op de ingrediëntenlijst en je weet precies of je met goede vitamines voor je haar hebt te maken. Let daarbij specifiek op de aanwezigheid van de volgende elementen:

  • Biotine
  • Niacine
  • Vitamine A
  • Vitamine B
  • Vitamine C
  • Vitamine D
  • Vitamine E
  • Zink

Biotine

Biotine is verreweg de meest bekende vitamine voor je haardos, maar ook voor je nagels. Een tekort aan biotine is gerelateerd aan haaruitval, dus deze vitamine mag niet ontbreken als het om haargroei gaat.

Niacine

Niacine is één van de acht B-vitamines, namelijk vitamine B3. Deze vitamine voedt je hoofdhuid en maakt je haar gezonder. Zonder deze vitamine heb je futloos en breekbaar haar. Een tekort aan niacine kent bovendien een verband met alopecia areata.

Vitamine A

Deze vitamine zorgt ervoor dat de groei van nieuwe cellen wordt gestimuleerd. Je haren zijn het snelstgroeiende weefsel in je lichaam en vitamine A ondersteunt dit proces. 

Het helpt je hoofdhuid trouwens ook bij de aanmaak van talg. Deze natuurlijke olie is vochtinbrengend en houdt je hoofd en haar gezond. 

Neem overigens niet teveel vitamine A, want dat kan – je raadt het nooit – leiden tot haaruitval!

Vitamine B

Wist je dat er wel acht B-vitamines zijn? Ze zijn allemaal belangrijk voor het behouden van een gezond lichaam. Ze spelen een grote rol bij je energieniveau, je spijsvertering, zenuwen, spieren, haar, huid en nagels. Vitamine B stimuleert ook de celgroei in je lichaam, dus je haar heeft daar veel baat bij.

Vitamine C

Deze krachtige antioxidant beschermt je haarzakjes tegen beschadiging door vrije radicalen, waardoor je haar steviger groeit. Vitamine C stimuleert ook de aanmaak van collageen. Collageen houdt de huid elastisch en je haren veerkrachtig.

Vitamine D

Gaat het om haargroei, dan is de wetenschap er nog niet echt over uit welke rol vitamine D speelt. Het is wél bewezen dat een tekort aan vitamine D of een laag vitamine D-niveau in je bloed haaruitval kan veroorzaken. 

Je lichaam neemt vitamine D op via zonnestralen.

Vitamine E

Deze vitamine speelt een soortgelijke rol als vitamines C en D. Vitamine E is ook een antioxidant en beschermt dus tegen vrije radicalen. Gebruik deze vitamine en je haar ziet er gezonder uit.

Zink

Je haren zijn onder andere gemaakt van eiwitten die door je lichaam worden aangemaakt. Zink helpt bij de productie van eiwitten en de celdeling in je lichaam. 

Waar moet je op letten bij het kopen van haarvitamines?

Wil je haarvitamines kopen? Onthoud dan de gouden regel: hoe meer van de bovenstaande vitamines er in een product zitten, hoe beter het is voor je haar. Wij raden aan om multivitamines voor je haar te kopen. Neem je elke dag een alles-in-één-haarvitamine, zoals de haargummies? Dan krijg je de meest effectieve aanvulling van voedingsstoffen. 

Koop de beste haargummies gemakkelijk online of bij de drogist. Let daarbij goed op de ingrediënten of lees van tevoren Haargummies Reviews. Eerlijke klantbeoordelingen van mensen die de vitamines eerder hebben geprobeerd, kunnen helpen bij je aankoop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart