Haarverlies - Unsplash

Dermaroller Review: wat vinden mensen ervan?

Veel mensen worden kaal. Dit hoort vaak bij het ouder worden, maar het blijft toch hét moment om op zoek te gaan naar een manier om deze kaalheid tegen te gaan. Dat kan met een dermaroller. Lees deze Dermaroller Review om te beslissen of dit apparaat ook iets voor jou is.

Wat is een dermaroller?

Een dermaroller is een klein apparaat. Het doet qua uiterlijk een beetje denken aan een scheerapparaat. Het verschil: een scheerapparaat haalt je haar weg en een dermaroller kan de haargroei juist stimuleren. 

Zo’n dermaroller bestaat uit kleine naaldjes die je over je huid moet rollen om de gewenste dermaroller resultaten te bereiken. De roller maakt de poriën in de huid open, stimuleert de onderste lagen van je huid en versnelt de collageenproductie. Een dermaroller stimuleert haargroei en is daarnaast bevorderlijk voor de gezondheid en elasticiteit van je huid. 

Een dermaroller review maakt het volgende duidelijk: de dermaroller zorgt er helaas niet voor dat er nieuwe haartjes gaan groeien. Het stimuleert slechts bestaande haartjes en haarzakjes.

Geen wondermiddel

Onthoud ook: de dermaroller is geen wondermiddel tegen kaalheid of haaruitval. Het haar dat terugkeert door het gebruik van roller, is niet permanent en valt weer uit als je de behandeling niet blijft herhalen. Het advies in dermaroller reviews is dan ook om de dermaroller vaak te gebruiken.

Hoe werkt een dermaroller?

Haargroei

Gebruik je een dermaroller voor haargroei? Dan houdt dat in dat de huidporiën openen, waardoor er meer bloed en meer voedingsstoffen naar de huid gaan. Je haarzakjes profiteren hiervan, want zij zijn dol op een goede bloedvoorziening. Door de extra voedingsstoffen blijven haarzakjes sterk en groeien ze meer. 

Daarnaast zorgen nieuwe voedingsstoffen ervoor dat inactieve of verzwakte haartjes een extra boost krijgen om te blijven groeien. De haarzakjes van deze haartjes zijn wel aanwezig, maar hebben simpelweg niet genoeg voedingsstoffen om te groeien. Een dermaroller kan dit oplossen. Dit is vaak ook gunstig voor mensen die dermaroller gebruiken voor baardgroei.

Dermarollerervaringen leren dat het gebruik ervan een groot voordeel heeft. Wanneer je goed met dit apparaat omgaat, brengt het geen schade aan je huid en stimuleert het de gezondheid. Je huid blijft na gebruik mooi en gezond. 

Voor een goede dermarollerresultaten wordt aangeraden de roller te gebruiken in combinatie met een haargroei stimulerende serum of olie. 

Inhammen

Je kunt een dermaroller ook gebruiken voor het bestrijden van inhammen. Bij uitdunning van het haar in iedere vorm is de dermaroller tenslotte een uitkomst.

Beweeg de dermaroller op de gewenste plek op de huid van links naar rechts en van boven naar beneden. Het is belangrijk consistente druk uit te oefenen op de huid. Wees bij behandeling op het gezicht wel voorzichtig en oefen niet teveel druk uit rond de ogen. Lees voor gebruik goed de instructies.

Onthoud ook: de dermarollerbehandeling is weliswaar effectief, maar wel langdurig. Je moet de roller constant gebruiken om resultaat te houden.

Baardgroei

Een baardroller is specifiek gemaakt voor de baard en heeft daarom extra kleine naaldjes. Deze kleine naaldjes zijn voldoende, omdat de huid op je gezicht erg dun is. 

De baardroller stimuleert en opent de poriën op de huid. Dit zorgt voor een betere bloedstroming in je gezicht en voor meer voedingsstoffen naar de huid. 

Deze voedingsstoffen en de bevorderde bloedstroming zijn vervolgens goed voor de haarzakjes en haartjes. Het kan zelfs zwakke en inactieve haarzakjes wakker maken. Perfect voor het bevorderen van baardgroei. 

Hoe zien de dermaroller reviews van gebruikers eruit?

De dermaroller reviews zijn over het algemeen zeer positief. De roller is vooral populair onder mannen die last hebben van haarverlies, inhammen of een slecht groeiende baard. 

De dermaroller results zijn positief voor de haargroei, maar vooral voor de gezondheid van de huid. Gebruikers merken dat andere huidproducten beter worden opgenomen door de roller en dat de huid egaler aanvoelt en beter van structuur is. Je kunt de roller dus ook alleen gebruiken voor je huid.

Het gevoel van de roller over de huid is niet altijd heel prettig, zo blijkt uit de reviews. Oefen je iets teveel druk uit op de huid? Dan kan het zelfs een beetje pijn doen. Je moet de dermaroller dus voorzichtig gebruiken en niet teveel druk uitoefenen op de huid. 

Sommige gebruikers vinden het bovendien vervelend dat ze de dermaroller steeds maar weer moeten gebruiken. Ze stellen echter ook dat dit een relatief goedkope en fijne optie is tegen haarverlies. 

Wat zijn resultaten van een dermaroller before and after?

De dermaroller voor- en na resultaten zijn niet enorm groot. Je ziet in eerste instantie waarschijnlijk weinig verschil en raakt misschien zelfs teleurgesteld. Het uiteindelijke verschil is ook niet heel groot, maar er is wel sprake van een duidelijke verbetering van de haargroei. Je moet er echter een lange adem voor hebben: zoals reeds duidelijk gemaakt is het verschil niet van de ene op de andere dag te merken.

Het is – nogmaals – belangrijk om de dermaroller een langere tijd consistent te gebruiken. Merk je wel verschil en heb je de neiging om te stoppen? Dat kan helaas niet als je dit resultaat wil behouden.

Waar kun je een dermaroller kopen?

Dermarollers zijn te koop bij verschillende online webshops. Je vindt ze ook bij drogisterij en parfumeries. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart