Crème - Unsplash

Wat is de beste dagcrème voor mij?

Het dagelijks verzorgen van je huid is essentieel voor het behouden van de gezondheid van je huid. Door gebruik te maken van een goede dagcrème bescherm jij je huid tegen schadelijke invloeden en hou je jezelf jong. Ontdek wat de beste dagcrème is voor jou!

Iedereen heeft een ander huidtype en ieder huidtype kan anders reageren op bepaalde verzorgingsproducten. Niet alle producten werken dus even goed voor jou – en sommige producten zijn mogelijk zelfs helemáál niet geschikt.

Wat wél werkt? Daar kom je alleen achter door het een en ander uit te proberen. Een goede dagcrème hoeft niet duur te zijn en is dus een toegankelijk product. Varieer met verschillende soorten totdat je de crème vindt die het beste bij je huid past.

Wat is de beste dagcrème voor jou?

De beste dagcrème is niet voor iedereen hetzelfde. Het belangrijkste is dat de crème lekker voelt op je huid en dat je hier op geen enkele manier last van hebt. Het is ook fijn als de dagcrème een lekkere textuur heeft en een beetje lekker ruikt. Stel jezelf verder de volgende vragen:

  • Biedt deze crème voldoende bescherming?
  • Bevat de crème SPF?
  • Maakt de dagcrème voldoende vetten aan? 
  • Werkt de crème hydraterend?
  • Geeft de dagcrème mij een jongere uitstraling?
  • Vermindert de crème huidproblemen? 

Biedt deze crème voldoende bescherming?

Een belangrijke factor van iedere goede dagcrème is dat het de mogelijkheid moet hebben om je gezicht te beschermen tegen factoren van buitenaf en binnenuit. Je huid heeft iedere dag te maken met stof, verschillende weersomstandigheden en een wisselende hormoonhuishouding. Dit heeft veel invloed. Een goede dagcrème beschermt je en houdt je huid gezond en flexibel.

Bevat de crème SPF?

De zon is de meest schadelijke factor als het gaat om huidveroudering. Zo’n tachtig procent van de tekenen van huidveroudering, zoals fijne lijntjes, pigmentvlekken, wallen en rimpels, wordt veroorzaakt door schadelijke UV-stralen van de zon. Het is dus essentieel om een dagcrème te gebruiken met SPF. Niet alleen op dagen dat de zon schijnt, maar op alle dagen. 

Maakt de dagcrème voldoende vetten aan?

Een fijne dagcrème zorgt ervoor dat je huid er mooi, gezond en gevoed uitziet. Hij regelt dat je huid de juiste vetten heeft, maar voorkomt dat je huid juist té vet wordt. De huid maakt namelijk zelf ook al nodige vetten aan, maar een dagcrème ondersteunt dit proces en zorgt ervoor dat de huid minder hard hoeft te werken. 

Werkt de crème hydraterend?

Heb jij frequent last van een droge huid of droge rode plekken op je huid? Dan is het belangrijk om je huid te hydrateren en te zorgen voor voldoende vocht. Verwijder eerst de dode huidschilfers van je huid met een lekkere scrub en gebruik vervolgens een hydraterende dagcrème om de huid weer zacht en soepel te maken.

Geeft de dagcrème mij een jongere uitstraling?

De beste dagcrème kan er in de essentie voor zorgen dat je er jonger uitziet. Een droge huid is gevoeliger voor rimpels en lijntjes op het gezicht. Door goed te hydrateren met een fijne crème, voorkom je dit of vertraag je dit proces. Vele dagcrèmes hebben ook ingrediënten die anti-aging zijn en dus je huid stralend en elastisch houden. 

Vermindert de crème huidproblemen?

Het lijkt het probleem misschien niet op te lossen, maar ook als jij last hebt van hevige acne of andere huidproblemen kan een goede dagcrème helpen. Een vettige, rode huid met veel acne is gevoeliger voor het verzamelen van viezigheid en dode huidcellen. Een crème kan dit verhelpen en beter schoonhouden. Het zorgt verder voor een goede laag van bescherming tegen andere factoren. 

Let op: merk je dat je huid slecht reageert op een crème? Stop er dan gelijk mee. Gebruik in plaats daarvan een lichte crème die niet geparfumeerd is.

Wat is de functie van dagcrème?

Je huid heeft overdag te maken met veel verschillende invloeden van buitenaf en binnenuit – en dat heeft impact. Een huid doorgaat allerlei processen en daar kan een crème ondersteunend aan zijn.

De beste dagcrème staat zodoende volop in het teken van het beschermen van je huid. Dit gebeurt bijvoorbeeld tegen de zon, maar ook tegen stof, slecht weer, beestjes en andere invloeden van buitenaf. Een dagcrème heeft vaak een luchtige samenstelling, omdat je hier geen last van wilt hebben wanneer je gewoon je ding doet. 

Hoe moet ik dagcrème gebruiken?

Het wordt aangeraden om voor het gebruik van dagcrème eerst de huid goed te reinigen met een reinigingsproduct, zoals micellair water of een andere cleanser. Water alleen is nooit genoeg om echt goed door te dringen tot de viezigheid op je huid. 

Gebruik vervolgens een dagcrème voordat je andere gezichtsproducten gebruikt, zoals make-up. 

Wat is de beste dagcrème met SPF? 

Een dagcrème met SPF is onmisbaar in jouw badkamerkast. Smeer dit iedere dag op, ook wanneer de zon niet schijnt. UV-stralen zijn tenslotte het hele jaar aanwezig. Ze dringen door wolken heen en kunnen je huid op lange termijn beschadigen. 

UV-stralen kunnen daarnaast zonneallergieën en huidkanker veroorzaken.

Is het gebruik van nachtcrème ook een goed idee?

Je vraagt je misschien af wat het verschil is tussen een dagcrème en een nachtcrème. Het lijkt namelijk makkelijk om gewoon altijd alleen een nachtcrème te gebruiken. Je bent zo in de ochtend minder lang bezig en kun je sneller van start met je dag.

Het antwoord op deze vraag: ja – het is slim om nachtcrème te gebruiken, maar niet ten koste van een dagcrème. Zo’n crème ondersteunt namelijk bij geheel andere processen. Je huid is in de nacht bijvoorbeeld hard bezig met het verwerken van de huidcellen. Hij herstelt, maakt de nodige vetten aan en brengt de hoeveelheid vocht in balans.

Deze soort is, in vergelijking met dagcrème, vaak wat voller, vettiger en zwaarder van samenstelling. Je gaat namelijk slapen en dus heeft de crème alle tijd om rustig op je huid in te werken zonder dat jij hier last van hebt.

Wat zijn andere manier om je huid gezond te houden?

Het gebruik van dagcrème is natuurlijk niet de enige manier om je huid gezond te houden. We hebben een aantal aanvullende tips voor je op een rijtje gezet:

  • Drink voldoende water. De hoeveelheid vocht in je huid komt namelijk ook van binnenuit. Water drinken houdt je huid zodoende stralend en gezond;
  • Neem je een douche of ga je lekker in bad? Let dan op de temperatuur. Te hete baden of douches zijn niet goed voor je huid en drogen de huid uit. Douche daarom korter en met minder warm water;
  • Gebruik ook bij het douchen milde zeep voor op je huid. Deze zijn vaak het aardigst voor je huid en veroorzaken geen reactie. Het is na het douchen ook belangrijk om lief te zijn voor je huid. Wees niet te hardhandig met het drogen van je huid – deppen is beter dan wrijven;
  • Schaf een humidifier aan. Dit zorgt voor meer vocht in de lucht binnenshuis, waardoor je huid beter hydrateert. Bovendien ruikt het lekker: je slaat twee vliegen in één klap.

Waar kun je de beste dagcrème kopen?

Je kunt een goede dagcrème op veel verschillende plekken kopen. Daardoor is dagcrème zo’n toegankelijk product om te gebruiken. Je vindt allerlei soorten dagcrème bij drogisterijen waar de schappen vol goedkopen en bekende merken staan. 

Ben jij echter op zoek naar een dagcrème om een specifiek huidprobleem op te lossen? Kijk dan eens online, bijvoorbeeld bij Apotheek Online.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart