Droge huid - Unsplash

Zó vind je de beste crème voor een droge huid!

Koud weer, te lang douchen of vaak zwemmen in gechloreerde zwembaden. Het kan allemaal zorgen voor een droge huid. Dit is erg vervelend. Een droge huid kan irriteren, rood zijn en zorgen voor wondjes of schilfers. Je kunt een droge huid gelukkig tegengaan met een goede crème, maar wat is nou de beste crème voor een droge huid?

Om te voorkomen dat een droge huid verandert in een huid met veel wondjes en pijn kun je er maar beter op tijd bij zijn met een goede crème. Welke crème voor jou werkt, is echter grotendeels afhankelijk van je huidtype. Het is dus belangrijk om te ontdekken wat je precies nodig hebt.

Allereerst – hoe herken ik een droge huid?

Een droge huid herkennen kan op verschillende manieren. Een eerste indicatie is vaak dat je huid wat strak aanvoelt, een beetje jeukt of er rood uitziet. Dit zijn meestal de eerste stadia van een droge huid. 

Is jouw huid iets ernstiger uitgedroogd? Dan is de huid vaak nog roder en er kunnen kleine wondjes en kloofjes ontstaan. Het kan zelfs gaan bloeden als je eraan krabt of veel beweegt.

Vochtarme huid

Een droge huid en een vochtarme huid worden vaak met elkaar verward. Ze verschillen echter wezenlijk van elkaar. Een droge huid is vaak een resultaat van een tekort aan olie in de huid, terwijl een vochtarme huid te weinig gehydrateerd wordt en dus een tekort heeft aan vocht. 

Een vette huid kan ook vochtarm zijn. Je zou bij een droge huid denken dat je deze altijd moet hydrateren, maar dat is dus niet altijd het geval. Een droge huid heeft vooral behoefte aan olierijke producten. 

Wat is de beste crème voor droge huid? 

Met deze logica in het achterhoofd moet je, wanneer je last hebt van een droge huid, dus op zoek gaan naar een crème waar olie, boter of een ander vet middel in is verwerkt. Je kunt ook gaan voor een crème die olie bevat én hydraterend is. Zo sla je twee vliegen in een klap. 

Gelukkig is de keuze reuze wanneer het aankomt op crèmes. Welke crème het beste voor jouw huid is? Dat hangt weer af van je persoonlijke voorkeuren.

Crèmes met ayurvedische oliën doen het altijd goed. Het ruikt ontzettend lekker en ze zijn ook geschikt voor een massage

Ben je op zoek naar de beste crème tegen een extreem droge huid? Kijk dan eens naar een crème of lotion met omega-vetzuren om de huid echt goed te voeden. 

Wat kun je nog meer doen tegen een droge huid?

Ben je op zoek naar een manier om droge huid te voorkomen? Maak dan gebruik van de volgende tips:

  • Zorg ervoor dat je niet te lang een douche of bad neemt. Lang in warm water zitten zorgt er gek genoeg juist voor dat de huid een stukje droger wordt. Zorg er ook voor dat het water niet te heet is;
  • Maak het gebruik van crème een onderdeel van je dagelijkse routine – al is het alleen maar op je gezicht of op je handen. Dit zorgt er namelijk voor dat je huid altijd een goede hoeveelheid vocht of vet krijgt; 
  • Let er goed op of de huidverzorging bij jouw type huid past en dat je er geen reactie op krijgt. Merk je dat jouw huid niet goed kan tegen een bepaalde huidverzorging? Stop dan direct met het gebruik ervan. Het maakt je droge huid alleen maar erger of zorgt voor andere huidproblemen;
  • Draag in de winter handschoenen om droge handen te voorkomen.  

Waar kun je de beste crème voor droge huid kopen?

De beste crème voor een droge huid is op veel verschillende plekken te koop. Drogisterijen verkopen meerdere, niet al te dure merken waaruit je kunt kiezen, hoewel je natuurlijk ook online op zoek kunt gaan naar een geschikte variant voor jou. Apotheek Online verkoopt bijvoorbeeld veel verschillende crèmes en andere producten voor huidverzorging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart