Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Active Filters: Clear Filters

Teunisbloemolie is een natuurlijk supplement dat al vele jaren wordt gebruikt in verschillende delen van de wereld. Het is daarmee plantaardig en schijnt veel voordelen voor je gezondheid te hebben. Ben je benieuwd of dit supplement ook jouw gezondheid kan verbeteren? Lees dan nu verder.

Wat is teunisbloemolie?

Teunisbloemolie is een supplement dat wordt gewonnen uit Oenothera biennis: een plant die bloeit in de nacht. Verschillende bevolkingsgroepen gebruiken deze plant als middeltje tegen verschillende ongemakken. Het bestandsdeel in teunisbloemolie dat volgens hen gezondheidsvoordelen oplevert, is het vetzuur gamma-linoleenzuur. Dit staat ook wel bekend als GLA.

Waar is teunisbloemolie goed voor?

De stof GLA is een onverzadigd vetzuur. Het is daardoor goed voor het hart én heeft ontstekingsremmende eigenschappen. GLA draagt daarnaast bij aan een normale bloeddruk en een gezonde cholesterolspiegel. 

GLA ondersteunt ook de gezondheid van je gewrichten, botten en huid. Teunisbloemolie is bovendien gunstig voor een regelmatige menstruatie en belangrijk voor een goede geestelijke balans. 

Teunisbloemolie ondersteunt ten slotte een goed zenuwweefsel en draagt bij aan een normale celindeling. Veel voordelen, dus. 

Helpt teunisbloemolie bij afvallen?

Google teunisbloemolie en je ziet dat het vaak gepaard gaat met het woordje afvallen. Stimuleert teunisbloemolie daadwerkelijk bij het afvallen óf is dit slechts een fabeltje?

Het korte antwoord is nee: teunisbloemolie helpt niet met afvallen. 

Het lange antwoord is iets gecompliceerder. Nee – teunisbloemolie helpt niet met afvallen, maar uit een onderzoek is wél gebleken dat teunisbloemolie ondersteunt in het voorkomen van gewichtstoename bij mensen met overgewicht. Dat komt omdat de vetzuurindeling bij mensen met overgewicht vaak anders is dan bij mensen met een gemiddeld gewicht. 

Teunisbloemolie is dus niet het middel voor jou wanneer je graag wil afvallen. Het heeft een minimale werking en er zijn géén onderzoeken gedaan die bevestigen dat teunisbloemolie inderdaad zorgt voor gewichtsafname. 

Ben je op zoek naar een goede manier om af te vallen? Raadpleeg een arts of een diëtist om te ontdekken wat voor jou de beste manier is. 

Is teunisbloemolie gevaarlijk voor je gezondheid?

Teunisbloemolie komt in handige capsules, waardoor het laagdrempelig is om dit supplement in te nemen. De olie heeft desondanks ook een paar mogelijke bijwerkingen waar je rekening mee moet houden.

Teunisbloemolie kan bij gebruik bijvoorbeeld zorgen voor hoofdpijn en milde darm- of maagklachten. Pas dus goed op als je na het gebruik last krijgt van deze symptomen. Het is, wanneer deze klacht vaker voorkomt, verstandig om te stoppen met het gebruik van de supplementen.

Gebruik tijdens je zwangerschap of het geven van borstvoeding géén (hoge dosis van) teunisbloemolie. Het is namelijk nog niet helemaal uitgesloten of GLA veilig is voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. 

Gebruik jij bloedverdunners? Ga dan ook het gebruik van GLA uit de weg. GLA remt de bloedplaatjesaggregatie en kan bloedingstijd verlengen.  

Raadpleeg vóór het gebruik van GLA je huisarts wanneer je andere medicijnen gebruikt of een medische aandoening hebt.

Waar kun je teunisbloemolie kopen?

Teunisbloemoliecapsules koop je online bij verschillende webwinkels, zoals Apotheek Online. Teunisbloemolie is daarnaast te vinden bij drogisterijen of natuurwinkels.