Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Psylliumvezels helpen je buik en darmen in balans te houden. Of je nu lichaamsvet wilt verbranden, stofwisselingziektes wilt omkeren of gewoon je algehele gezondheid wilt verbeteren: psylliumvezels bieden veel gezondheidsvoordelen die je waarschijnlijk verrassen. Lees snel verder hoe deze magische vezel je gezondheid optimaliseert. 

Niet iedereen krijgt voldoende natuurlijke voedingsvezels binnen via het eten. Eet je te weinig vezels en lukt het niet om genoeg voedsel binnen te krijgen? Heb je daardoor last van de stoelgang? Verbeter je stoelgang met een vezelsupplement dat psyllium bevat. 

Wat zijn psylliumvezels?

De psylliumvezel is een vezel afkomstig van de kaf van psylliumzaden. Psylliumvezels zijn dus de vliesjes van de zaadjes en werken als een spons. Het kan gemalen worden tot poeder en een rijke bron van oplosbare vezels opleveren. 

Waarvoor worden psylliumvezels gebruikt?

Psylliumvezels ondersteunen de darmfunctie, beschermen de darmwand en gaan zowel constipatie als diarree tegen. Psyllium wordt gebruikt bij de volgende klachten:

Hoe werken psylliumvezels?

Psyllium bestaat uit wateroplosbare vezels en heeft een laxerende werking. De vezels werken dus als een soort spons. De vezels vormen een kleur- en geurloze gel als ze in contact komen met water en kunnen tot tien keer het eigen drooggewicht aan water opnemen. De vezels zorgen hierdoor voor een zachte, soepele darminhoud waardoor een toiletbezoek makkelijk gaat. Bovendien bevatten de psylliumvezels slijmstoffen die de darmwand kunnen beschermen. 

Wat zijn de voordelen van het nemen van psylliumvezels?

Psyllium heeft naast een positieve werking op de natuurlijke stoelgang ook andere gezondheidsvoordelen.

Gewichtsverlies

Psylliumvezels kunnen bijdragen aan gewichtsverlies. De toevoeging van psylliumvezels kan ervoor zorgen dat de vertering van voedsel in de maag trager gaat en het gevoel van volheid na een maaltijd hoger is.

Glucosecontrole

Psyllium kan helpen bij glucosecontrole. Het toevoegen van psylliumvezel aan het dieet kan het pieken in de bloedsuikerspiegel na een maaltijd onder controle houden door de snelheid van de opname van koolhydraten te verminderen. Dit helpt de energiecrash na een maaltijd te verminderen.

Minder buikklachten

Doordat psylliumvezels in mindere mate wordt gefermenteerd door je darmflora, heb je minder snel last van klachten als een opgeblazen gevoel of winderigheid.

Verbetering van de hartgezondheid

Psylliumvezels kunnen de hartgezondheid verbeteren doordat het een cholesterolverlagend effect heeft. 

Hoe gebruik ik psylliumvezels?

De meest gunstige effecten worden gezien bij een dagelijkse inname van 3,5 tot 5 gram psylliumvezels. Psylliumvezels zijn verkrijgbaar in de vorm van capsules of poeder. 

Maak je gebruik van psylliumvezelscapsules? Neem de capsules drie tot zes maal per dag, bij voorkeur voor de avondmaaltijd, met 250 milliliter water. Het is aangeraden de aanbevolen dosering niet te overschrijden.

Gebruik je psylliumvezels als poeder? Neem dan ongeveer een halfuur voor elke maaltijd de aanbevolen dosering zoals beschreven op de verpakking of bijsluiter en los dit op in een glas water, vruchtensap of yoghurt. Roer het geheel goed en drink het daarna op.

Begin met een kleine dosis, zodat je lichaam geleidelijk went aan het voedingssupplement. 

Waarschuwingen

  • Gebruik psylliumvezels niet langer dan vijftien dagen achter elkaar;
  • Raadpleeg vóór gebruik je arts indien je last hebt, of hebt gehad, van obstipatie of diabetes; 
  • Gebruik van psylliumvezels niet voor personen jonger dan achttien jaar.

Waar kan ik psylliumvezels kopen?

Psylliumvezels zijn je te koop bij Apotheek Online, zonder recept van je dokter of arts. Psylliumvezels zijn er in de vorm van capsules of poeder.