Pulmicort

v.a. 61,69

( Recept + Medicijn + 24-uurs levering )
Bestel nu!
Categorie:
Werkzame stof(fen): Budesonide

Beschrijving

Wat is Pulmicort?

Pulmicort is een ontstekingsremmer voor de luchtwegen, gebruikt voor astmapatiënten. Dit middel bevat het bijnierschorshormoon budesonide. U kan het medicijn krijgen in puffers met per puf 100, 200 of 400 microgram budesonide.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U gebruikt dit geneesmiddel om een astma-aanval en bijkomende symptomen te voorkomen. Pulmicort werkt ontstekingsremmend en zal zo voorkomen dat een aanval kan plaatsvinden. Astma kan ontstaan door bijvoorbeeld een chronische ontsteking van de luchtwegen en overgevoeligheid aan bepaalde prikkels. Voorbeelden van prikkels zijn: stuifmeel (pollen), rook, geur van verf, lichamelijke inspanning, stress… Deze factoren kunnen de luchtwegen prikkelen en een astma-aanval tot gevolg hebben. De spierwanden van de luchtwegen trekken samen. Een astma-aanval herkent u aan: hoesten, moeilijk kunnen ademen, pijn in de luchtwegen en een benauwd gevoel hebben.

Hoe werkt Pulmicort?

Pulmicort bevat budesonide, een bijnierschorshormoon. Wanneer het lichaam in aanraking komt met een bepaalde prikkel (zie hierboven), zal het lichaam automatisch een ontstekingsreactie in gang zetten. Hierdoor volgt een astma-aanval. Budesonide remt deze immuunrespons, waardoor de ontstekingsreactie niet zo hevig zal zijn en zo de kans op een astma-aanval verkleint. De stof vermindert ook de aanmaak van slijm in de longen.

Gebruik

  • 1 à 2 pufs, 1 of 2 keer per dag.
  • Draaigreep heen en weer draaien tot u een klik hoort.
  • Eerst uitademen, vervolgens puffer aan de mond zetten en diep inademen.
  • Adem weer rustig uit.
  • Overschrijd de dosis niet.

Hoe effectief is dit medicijn?

Pulmicort is effectief om de kans op een astma-aanval en bijkomende symptomen te verkleinen. In Nederland hebben zo’n 640.000 mensen astma, waarvan meer vrouwen dan mannen. 300.000 kinderen hebben de aandoening. Astma is erfelijk, maar kan ook ontstaan door een chronische ontsteking van de longen, inademen van tabaksrook tijdens de zwangerschap of kindertijd…
Er bestaat geen medicijn om astma te genezen. Wel kan Pulmicort u helpen om de kans op een astma-aanval te verkleinen. Eens de aanval reeds aan de gang is, zal dit medicijn onvoldoende helpen en neemt u beter een luchtwegverwijder.

Mogelijke bijwerkingen: spruw, hoesten, keelpijn, hese stem, rusteloosheid, depressie, slaapproblemen…

Pulmicort kopen

Online Pulmicort kopen doet u bij Apotheekonline.net. Hier heeft u namelijk geen recept nodig van uw eigen huisarts om dit medicijn in huis te krijgen. Wij zorgen ervoor dat een aangesloten arts een online recept voor u zal uitschrijven. Dit uiteraard als er geen mogelijke risico’s aan het licht komen uit het door u ingevulde online consult. Als dit niet het geval is, is het online recept voldoende voor ons om dit medicijn veilig en legaal naar het door u opgegeven adres toe te sturen.

( Recept + Medicijn + 24-uurs levering )
Bestel nu!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pulmicort” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *