Pulmicort

v.a. 61,69

Voor dit medicijn heeft u een recept nodig. We sturen u door naar de juiste consult service. Daar regelt u het recept en de bestelling. 

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult
Op treated.com's website
Categorie:
Werkzame stof(fen): Budesonide
Hoe werkt het?
consult-proces-4

Kies uw voorkeurs-behandeling.  Apotheekonline.net stuurt u door naar de beste aanbieder.

consult-proces-3

Bij de aanbieder vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht.

consult-proces-2

Een geregistreerde arts zal uw vragenlijst beoordelen en een online recept uitschrijven voor u.

consult-proces-1

De apotheek verzendt de bestelling in een discrete verpakking gemakkelijk en snel aan huis.

Wat is Pulmicort?

Pulmicort is een ontstekingsremmer voor de luchtwegen, gebruikt voor astmapatiënten. Dit middel bevat het bijnierschorshormoon budesonide. U kan het medicijn krijgen in puffers met per puf 100, 200 of 400 microgram budesonide.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U gebruikt dit geneesmiddel om een astma-aanval en bijkomende symptomen te voorkomen. Pulmicort werkt ontstekingsremmend en zal zo voorkomen dat een aanval kan plaatsvinden. Astma kan ontstaan door bijvoorbeeld een chronische ontsteking van de luchtwegen en overgevoeligheid aan bepaalde prikkels. Voorbeelden van prikkels zijn: stuifmeel (pollen), rook, geur van verf, lichamelijke inspanning, stress… Deze factoren kunnen de luchtwegen prikkelen en een astma-aanval tot gevolg hebben. De spierwanden van de luchtwegen trekken samen. Een astma-aanval herkent u aan: hoesten, moeilijk kunnen ademen, pijn in de luchtwegen en een benauwd gevoel hebben.

Hoe werkt Pulmicort?

Pulmicort bevat budesonide, een bijnierschorshormoon. Wanneer het lichaam in aanraking komt met een bepaalde prikkel (zie hierboven), zal het lichaam automatisch een ontstekingsreactie in gang zetten. Hierdoor volgt een astma-aanval. Budesonide remt deze immuunrespons, waardoor de ontstekingsreactie niet zo hevig zal zijn en zo de kans op een astma-aanval verkleint. De stof vermindert ook de aanmaak van slijm in de longen.

Gebruik

  • 1 à 2 pufs, 1 of 2 keer per dag.
  • Draaigreep heen en weer draaien tot u een klik hoort.
  • Eerst uitademen, vervolgens puffer aan de mond zetten en diep inademen.
  • Adem weer rustig uit.
  • Overschrijd de dosis niet.

Hoe effectief is dit medicijn?

Pulmicort is effectief om de kans op een astma-aanval en bijkomende symptomen te verkleinen. In Nederland hebben zo’n 640.000 mensen astma, waarvan meer vrouwen dan mannen. 300.000 kinderen hebben de aandoening. Astma is erfelijk, maar kan ook ontstaan door een chronische ontsteking van de longen, inademen van tabaksrook tijdens de zwangerschap of kindertijd…
Er bestaat geen medicijn om astma te genezen. Wel kan Pulmicort u helpen om de kans op een astma-aanval te verkleinen. Eens de aanval reeds aan de gang is, zal dit medicijn onvoldoende helpen en neemt u beter een luchtwegverwijder.

Mogelijke bijwerkingen: spruw, hoesten, keelpijn, hese stem, rusteloosheid, depressie, slaapproblemen…

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult

Pulmicort kopen

Pulmicort kopen zonder recept is niet mogelijk. Apotheekonline verkoopt zelf geen recept plichtige medicatie. Wilt u een recept ontvangen voor dit Pulmicort? Dan verwijzen wij u door naar onze vertrouwde partner, treated.com.

Daar vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht. Een geregistreerde EU arts zal uw ragenlijst beoordelen. Als de arts geen risico’s voor u ziet om dit Pulmicort te gebruiken, zal de arts een recept uitschrijven en kunt u Pulmicort online bestellen bij een aangesloten apotheek.

De apotheek verzendt uw bestelling snel en discreet naar het door u opgegeven adres. Apotheekonline.net biedt zelf geen consult of verkoop van medicatie aan. Dit regelt u via treated.com.

Waar Pulmicort bestellen

Wij krijgen vaak de vraag of Pulmicort te koop is bij Kruidvat, Etos of een andere drogist. Het antwoord is nee. Pulmicort kopen kan alleen met een recept bij een gecertificeerde apotheek. Start uw consult bij onze partner om uw recept te verkrijgen.

De arts kan uw recept doorsturen naar een aangesloten apotheek, waarna u snel en makkelijk de medicatie thuis ontvangt. Apotheekonline.net vervult deze bestelling niet zelf.

De informatie op deze pagina is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Als
u vragen of zorgen over uw gezondheid heeft, raadpleeg dan een arts.