Salbutamol

55,19

(1 klantbeoordeling)
( Recept + Medicijn + 24-uurs levering )
Bestel nu!
Categorie:
Werkzame stof(fen): Salbutamol

Beschrijving

Wat is Salbutamol?

Salbutamol is een luchtwegverwijder en helpt bij astma-aanvallen of symptomen van een aanval. U gebruik dit medicijn in een inhalator of tabletten.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U gebruikt Salbutamol bij een astma-aanval of wanneer u symptomen van een astma-aanval ervaart. Het medicijn verlicht dan de symptomen. Symptomen van astma zijn: kortademig zijn, piepende ademhaling en hoesten.

Hoe werkt Salbutamol?

Een astma-aanval wordt veroorzaakt door één van volgende prikkels: huisstofmijt, rook, pollen, geurtjes, koude lucht, beweging en emotionele stress. Het immuunsysteem reageert dan te sterk op de omgeving, waardoor een ontstekingsreactie rond de luchtwegen ontstaat. De omliggende spieren rond de luchtweg trekken samen, waardoor de luchtweg vernauwt en u moeilijker kan ademen.

Salbutamol is een beta-2-agonist en zal inwerken op bepaalde receptoren in het lichaam. De spierwanden die de luchtwegen op dat moment vernauwen, zullen hierdoor ontspannen. De luchtwegen zullen wijder worden en u kan gemakkelijker ademen.

Gebruik van de inhalator:

 • gebruik de inhalator maximum 4 keer per 24 uur
 • maximaal 800 microgram per dag
 • haal de dop van de inhalator
 • schud de inhalator drie tot vijf keer van boven naar beneden
 • druk de knop in tot u de inhalator hoort klikken
 • houd het apparaat recht
 • adem zo diep mogelijk uit
 • plaats de inhalator aan uw lippen adem snel en diep in
 • haal de puffer uit uw mond en hou uw adem 5 seconden in
 • adem vervolgens weer uit

Hoe effectief is dit medicijn?

Astma kan niet genezen, aangezien niemand weet waarom het precies optreedt. Daarom is het belangrijk om de aanvallen te beheersen en mogelijke symptomen te verminderen met dit medicijn.

Indien u binnen een korte tijd een aanval verwacht, als u bijvoorbeeld gaat sporten of als u een bepaalde prikkel niet zal kunnen vermijden, kan u Salbutamol innemen om de aanval te voorkomen.

Indien u het medicijn gebruikt tijdens een aanval, zal het ervoor zorgen dat u weer beter kan ademhalen en sneller tot rust komt.

Bij gebruik van dit medicijn kan uw hartslag verhogen of kan u beginnen beven. In uitzonderlijke gevallen kan u hoofdpijn krijgen, kuchen, hoesten of uw mond en keel kunnen geïrriteerd geraken. U kan minder kalium in uw bloed hebben, spierkrampen krijgen en zich rusteloos en duizelig voelen.

Salbutamol kopen

Wilt u graag online Salbutamol kopen zonder recept? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Hier heeft u geen recept nodig van uw eigen huisarts, wij regelen namelijk een online recept voor u. Dit is mogelijk doordat een aangesloten arts uw online consult zal beoordelen en bij goedkeuring een recept voor u zal uitschrijven. Hierna zijn wij in de mogelijkheid om uw bestelling veilig en snel naar u toe te sturen.

( Recept + Medicijn + 24-uurs levering )
Bestel nu!

1 beoordeling voor Salbutamol

 1. Dhr. de Vries

  Uitmuntend dat ik dit medicijn via het internet kan bestellen in deze tijd. Zeer tevreden over alles, merci.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *