Montelukast

65,79

( Recept + Medicijn + 24-uurs levering )
Bestel nu!
Categorie:
Werkzame stof(fen): Montelukast

Beschrijving

Wat is montelukast?

Montelukast is een ontstekingsremmer die ontstekingen in de neus en longen remt. Bij astma zal het aantal astma-aanvallen verminderen dankzij de werking van de stof montelukast. Ook bruikbaar bij hooikoorts en netelroos. U kan dit middel krijgen in tabletten van 10 mg per tablet.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U gebruikt dit medicijn bij astma en hooikoorts. Montelukast vermindert het aantal astma-aanvallen en de ontsteking in de neus bij hooikoorts. Een astma-aanval kan getriggerd worden door een aantal prikkels: contact met huisdieren, huisstofmijt, pollen…

U kan vervolgens volgende symptomen ervaren: het benauwd krijgen, minder goed kunnen ademen, moeten hoesten en aanmaak van slijm. Dit zijn de symptomen van een astma-aanval.

Hooikoorts kan u herkennen aan een lopende neus, niezen, jeukende neus, branderig gevoel aan de ogen. Hierbij reageert het lichaam te sterk op gras- of boompollen.

Dit medicijn is ook geschikt voor de behandeling van netelroos.

Hoe werkt montelukast?

De werkzame stof in montelukast is dezelfde stof montelukast. Indien de longen geprikkeld worden door één van bovenvermelde prikkels, zal het lichaam reageren met een immuunrespons. Het lichaam zal vervolgens leukotriene aanmaken. Deze stof veroorzaakt een ontsteking waardoor u astma-symptomen zult krijgen. Montelukast gaat de werking van leukotriene tegen, waardoor de symptomen niet doorbreken.

Gebruik

  • voordat u gaat slapen
  • lege maag
  • 1 uur voor of 2 uur na de maaltijd
  • neem 1 tablet per dag

Hoe effectief is dit medicijn?

Dit medicijn is effectief om het aantal astma-aanvallen te verminderen. Dit merkt u na een paar dagen. Het remt ook de ontsteking bij netelroos en hooikoorts. U kan dit medicijn gebruiken indien de behandeling met inhalatiemedicijnen onvoldoende helpt of voor te veel bijwerkingen zorgt. U gebruikt best eerst luchtwegbeschermers en luchtwegverwijders, vooraleer u overgaat op dit middel. Montelukast werkt namelijk iets minder effectief dan deze medicijnen.

Let op: gebruik dit middel niet om tijdens een aanval de symptomen te doen afnemen. Dit medicijn zal de luchtwegen niet snel genoeg kunnen vrijmaken. In dit geval gebruikt u best een snelwerkende luchtwegverwijder.

Mogelijke bijwerkingen: maag- en darmklachten, rode slijmvliezen en een pijnlijke neus en keel. U kan ook volgende zaken ervaren: hoofdpijn, koorts, buikpijn, diarree, slaperig zijn…

Montelukast kopen

Bij ons kunt u Montelukast kopen zonder recept. U hoeft dus niet langs uw eigen huisarts en apotheek om aan dit medicijn te komen. Door middel van een online consult, welk zal worden nagekeken door een aangesloten arts, kunnen wij u dit medicijn legaal en snel naar uw opgegeven adres verzenden.

( Recept + Medicijn + 24-uurs levering )
Bestel nu!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Montelukast” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *