Montelukast

65,79

Voor dit medicijn heeft u een recept nodig. We sturen u door naar de juiste consult service. Daar regelt u het recept en de bestelling. 

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult
Op treated.com's website
Categorie:
Werkzame stof(fen): Montelukast
Hoe werkt het?
consult-proces-4

Kies uw voorkeurs-behandeling.  Apotheekonline.net stuurt u door naar de beste aanbieder.

consult-proces-3

Bij de aanbieder vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht.

consult-proces-2

Een geregistreerde arts zal uw vragenlijst beoordelen en een online recept uitschrijven voor u.

consult-proces-1

De apotheek verzendt de bestelling in een discrete verpakking gemakkelijk en snel aan huis.

Wat is montelukast?

Montelukast is een ontstekingsremmer die ontstekingen in de neus en longen remt. Bij astma zal het aantal astma-aanvallen verminderen dankzij de werking van de stof montelukast. Ook bruikbaar bij hooikoorts en netelroos. U kan dit middel krijgen in tabletten van 10 mg per tablet.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U gebruikt dit medicijn bij astma en hooikoorts. Montelukast vermindert het aantal astma-aanvallen en de ontsteking in de neus bij hooikoorts. Een astma-aanval kan getriggerd worden door een aantal prikkels: contact met huisdieren, huisstofmijt, pollen…

U kan vervolgens volgende symptomen ervaren: het benauwd krijgen, minder goed kunnen ademen, moeten hoesten en aanmaak van slijm. Dit zijn de symptomen van een astma-aanval.

Hooikoorts kan u herkennen aan een lopende neus, niezen, jeukende neus, branderig gevoel aan de ogen. Hierbij reageert het lichaam te sterk op gras- of boompollen.

Dit medicijn is ook geschikt voor de behandeling van netelroos.

Hoe werkt montelukast?

De werkzame stof in montelukast is dezelfde stof montelukast. Indien de longen geprikkeld worden door één van bovenvermelde prikkels, zal het lichaam reageren met een immuunrespons. Het lichaam zal vervolgens leukotriene aanmaken. Deze stof veroorzaakt een ontsteking waardoor u astma-symptomen zult krijgen. Montelukast gaat de werking van leukotriene tegen, waardoor de symptomen niet doorbreken.

Gebruik

  • voordat u gaat slapen
  • lege maag
  • 1 uur voor of 2 uur na de maaltijd
  • neem 1 tablet per dag

Hoe effectief is dit medicijn?

Dit medicijn is effectief om het aantal astma-aanvallen te verminderen. Dit merkt u na een paar dagen. Het remt ook de ontsteking bij netelroos en hooikoorts. U kan dit medicijn gebruiken indien de behandeling met inhalatiemedicijnen onvoldoende helpt of voor te veel bijwerkingen zorgt. U gebruikt best eerst luchtwegbeschermers en luchtwegverwijders, vooraleer u overgaat op dit middel. Montelukast werkt namelijk iets minder effectief dan deze medicijnen.

Let op: gebruik dit middel niet om tijdens een aanval de symptomen te doen afnemen. Dit medicijn zal de luchtwegen niet snel genoeg kunnen vrijmaken. In dit geval gebruikt u best een snelwerkende luchtwegverwijder.

Mogelijke bijwerkingen: maag- en darmklachten, rode slijmvliezen en een pijnlijke neus en keel. U kan ook volgende zaken ervaren: hoofdpijn, koorts, buikpijn, diarree, slaperig zijn…

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult

Montelukast kopen

Montelukast kopen zonder recept is niet mogelijk. Apotheekonline verkoopt zelf geen recept plichtige medicatie. Wilt u een recept ontvangen voor dit Montelukast? Dan verwijzen wij u door naar onze vertrouwde partner, treated.com.

Daar vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht. Een geregistreerde EU arts zal uw ragenlijst beoordelen. Als de arts geen risico’s voor u ziet om dit Montelukast te gebruiken, zal de arts een recept uitschrijven en kunt u Montelukast online bestellen bij een aangesloten apotheek.

De apotheek verzendt uw bestelling snel en discreet naar het door u opgegeven adres. Apotheekonline.net biedt zelf geen consult of verkoop van medicatie aan. Dit regelt u via treated.com.

Waar Montelukast bestellen

Wij krijgen vaak de vraag of Montelukast te koop is bij Kruidvat, Etos of een andere drogist. Het antwoord is nee. Montelukast kopen kan alleen met een recept bij een gecertificeerde apotheek. Start uw consult bij onze partner om uw recept te verkrijgen.

De arts kan uw recept doorsturen naar een aangesloten apotheek, waarna u snel en makkelijk de medicatie thuis ontvangt. Apotheekonline.net vervult deze bestelling niet zelf.

De informatie op deze pagina is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Als
u vragen of zorgen over uw gezondheid heeft, raadpleeg dan een arts.