Marvelon

v.a. 60,45

Voor dit medicijn heeft u een recept nodig. We sturen u door naar de juiste consult service. Daar regelt u het recept en de bestelling. 

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult
Op treated.com's website
Categorie:
Werkzame stof(fen): Ethinylestradiol enDesogestrel
Hoe werkt het?
consult-proces-4

Kies uw voorkeurs-behandeling.  Apotheekonline.net stuurt u door naar de beste aanbieder.

consult-proces-3

Bij de aanbieder vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht.

consult-proces-2

Een geregistreerde arts zal uw vragenlijst beoordelen en een online recept uitschrijven voor u.

consult-proces-1

De apotheek verzendt de bestelling in een discrete verpakking gemakkelijk en snel aan huis.

Wat is Marvelon?

Marvelon is een hormonaal anticonceptiemiddel om uzelf tegen zwangerschap te beschermen. Een pil bevat 30 microgram ethinylestradiol en 150 microgram desogestrel. Deze hormonen werken gelijkaardig als progesteron en oestrogeen.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U gebruikt Marvelon om te voorkomen dat u zwanger wordt. Maandelijks zal het lichaam een eicel laten rijpen en deze vervolgens lossen (eisprong). Deze eicel kan dan bevrucht worden door spermacellen en zich vervolgens innestelen in het baarmoederslijmvlies. De pil zorgt ervoor dat het lichaam denkt dat de eisprong reeds plaatsvond. U kan zo dus niet zwanger geraken. Wel is het aan te raden om een bijkomend anticonceptiemiddel, zoals een condoom, te gebruiken om 100 % zeker te zijn.

Verder kan u deze pil gebruiken indien u last heeft van een zware menstruatie. Dit kan een menstruatie zijn waarbij u veel bloed verliest of hevige pijn heeft.

Hoe werkt Marvelon?

Ethinylestradiol en desogestrel fungeren als de hormonen progesteron en oestrogeen. Progesteron laat de eisprong gebeuren en oestrogeen regelt de dikte en afscheiding van het baarmoederslijmvlies. Deze twee hormonen zorgen ervoor dat het lichaam denkt dat de eisprong reeds plaatsvond. Hierdoor zal het lichaam geen nieuwe rijpe eicel klaarmaken. Ook het baarmoederslijmvlies zal niet indikken. De hormonen maken het slijmvlies rond de cervix dikker. Zo is het veel moeilijker voor spermacellen om binnen te dringen en verkleint de kans dat u zwanger wordt.

U kan de pil ook gebruiken om uw menstruatie minder hevig te maken. Doordat het baarmoederslijmvlies niet verdikt, zal er ook minder bloed afgegeven worden tijdens de bloeding. U zal minder bloeden en de menstruatie zal niet langer dan 7 dagen aanhouden.

Gebruik

Neem Marvelon 21 dagen in. Stop hierna 7 dagen om tijd te laten voor de pilvrije week met een ontstekingsbloeding. Vervolgens begint u opnieuw met de volgende strip.

Hoe effectief is dit medicijn?

Marvelon is effectief om zwangerschap te voorkomen. Dit voor 99 %. U kan uzelf extra beschermen door een bijkomend anticonceptiemiddel zoals een condoom te gebruiken. Hierdoor heeft u nog minder kans om zwanger te worden.

Mogelijke bijwerkingen: misselijkheid, stemmingswisselingen, hypertensie, verhoogde bloeddruk, hartproblemen, hoofdpijn, galstenen, pijnlijke borsten, verlaagd libido, acne… Raadpleeg de bijsluiter voor een volledige opsomming van bijwerkingen.

Belangrijk is om bij volgende symptomen meteen een arts te raadplegen: ademhalingsmoeilijkheden, flauwvallen, symptomen van borstkanker (pijnlijke borst, knobbeltje in borst, tepel die verandert), duizelig zijn, verminder gezichtsvermogen, bloedstolsel (opgezwollen been)…

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult

Marvelon kopen

Marvelon kopen zonder recept is niet mogelijk. Apotheekonline verkoopt zelf geen recept plichtige medicatie. Wilt u een recept ontvangen voor dit Marvelon? Dan verwijzen wij u door naar onze vertrouwde partner, treated.com.

Daar vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht. Een geregistreerde EU arts zal uw ragenlijst beoordelen. Als de arts geen risico’s voor u ziet om dit Marvelon te gebruiken, zal de arts een recept uitschrijven en kunt u Marvelon online bestellen bij een aangesloten apotheek.

De apotheek verzendt uw bestelling snel en discreet naar het door u opgegeven adres. Apotheekonline.net biedt zelf geen consult of verkoop van medicatie aan. Dit regelt u via treated.com.

Waar Marvelon bestellen

Wij krijgen vaak de vraag of Marvelon te koop is bij Kruidvat, Etos of een andere drogist. Het antwoord is nee. Marvelon kopen kan alleen met een recept bij een gecertificeerde apotheek. Start uw consult bij onze partner om uw recept te verkrijgen.

De arts kan uw recept doorsturen naar een aangesloten apotheek, waarna u snel en makkelijk de medicatie thuis ontvangt. Apotheekonline.net vervult deze bestelling niet zelf.

De informatie op deze pagina is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Als
u vragen of zorgen over uw gezondheid heeft, raadpleeg dan een arts.