Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

De kans is groot dat je nog nooit van serrapeptase hebt gehoord. Het is een proteoloytisch enzym dat al tientallen jaren in de oosterse geneeskunde wordt gebruikt. Het natuurlijke enzym zou helpen bij het afbreken van eiwitten en fibrine. Waar wordt het precies voor gebruikt?

Serrapeptase staat bekend onder meerdere namen, waaronder serratiopeptidase, serratia serralysine en serratiapeptase. Een moeilijke naam met nóg moeilijkere variaties, dus. 

Het eiwitsplitsende enzym wordt tegenwoordig veelal in laboratoria geproduceerd. Dat gebeurt dan met behulp van een speciale bacteriestam. De meeste serrapeptaseproducten zijn geschikt voor vegetariërs. 

Waar wordt serrapeptase voor gebruikt?

Serrapeptase wordt gebruikt om pijn, ontstekingen en een overmatige slijmproducties te bestrijden. Het geïsoleerde enzym werkt ontstekingsremmend en bestrijdt pijn op een manier die vergelijkbaar is met aspirines, ibuprofen of andere niet-steroïde ontstekingsremmers (NSAID’s). 

Bijzonder is ook dat het ontstekingsremmende effect van serrapeptase sterker is dan dat van andere proteolytische enzymen. 

Wat zijn de voordelen van serrapeptase?

Serrapeptase wordt tegenwoordig veel gepromoot als een middel om gewicht te verliezen. Studies die aantonen dat serrapeptase inderdaad het vetverlies beïnvloedt, zijn er echter niet. Het wordt wél gesuggereerd dat het middel indirect gewichtsverlies kan bevorderen bij mensen met overgewicht of obesitas door mogelijke ontstekingen te verminderen.

In de basis zorgt serrapeptase voor een boost van het natuurlijke proces van het lichaam om bloedstolsels af te breken vóórdat deze mogelijke problemen veroorzaken.Voorstanders van serrapeptase beweren verder dat het kan helpen bij de volgende gezondheidsproblemen:

 • Artrose
 • Astma
 • Atherosclerose
 • Carpaal Tunnel Syndroom
 • Colitis ulcerosa
 • Fibromyalgie
 • Keelpijn
 • Migraine
 • Osteoporose
 • Reumatoïde artritis
 • Rugpijn
 • Sinusitis
 • Spanningshoofdpijn
 • Ziekte van Crohn

Sommige gebruikers van serrapeptase beweren na afloop van het gebruik te hebben ontdekt hoeveel rotzooi er eigelijk in hun lichaam zat. Verschillende rokers meldden bijvoorbeeld dat ze in de eerste dagen na gebruik veel longslijm en teer ophoestten. Er zijn ook voorbeelden van mensen die beweren dat serrapeptase hen hielp met hun aderverkalking, doordat de plaque – een ontstaande vernauwing – in hun aderen volledig oploste. Wetenschappelijke claims ontbreken echter.

Hoe gebruik je dit product?

De algemene adviesdosering van serrapeptase is 20 milligram (40.000 IU) per dag. Dit verschilt echter per persoon.

Let wel: serrapeptase kan een interactie veroorzaken met medicijnen die invloed hebben op de bloedstolling. Het is daarom verstandig om deze twee niet in combinatie te gebruiken.

Heeft dit medicijn bijwerkingen?

Over het zogenoemde wondermedicijn is verder nog weinig bekend. Dit omdat er nog weinig onderzoek is gedaan naar het gebruik van serrapeptase. 

We weten dus ook niet al te veel over eventuele bijwerkingen van serrapeptase. Het is bijvoorbeeld niet bekend hoe veilig het product is tijdens zwangerschappen en het geven van borstvoeding. Wél is bekend dat er een interactie kan zijn met het stollen van bloed. Het wordt dus afgeraden om serrapeptase twee weken voor een operatie in te nemen. 

Waar kan ik serrapeptase kopen?

Dit eiwitsplitsende enzym is online te bestellen, bijvoorbeeld via Apotheek Online. Je kunt verschillende soorten aanschaffen. Voorbeelden hiervan zijn 1131 Serrapeptase en Serrapeptase Nutramedix. 

Het is belangrijk is om te onthouden dat serrapeptase een voedingsmiddel is – géén farmaceutisch medicijn. Het duurt daardoor langer voordat je de effecten merkt. Mensen merken de effecten van serrapeptase gemiddeld genomen na zo’n tien tot twintig dagen.