Nurofen

5,79

Start consult

Aspirines of paracetamol zijn pijnstillers die we allemaal kennen. De ene pijnstiller is voor gewrichtspijn, terwijl je tegen de hoofdpijn beter een ander pijnstiller kunt gebruiken. Nurofen, ofwel ibuprofen, is ook een pijnstiller, maar werkt naast pijnstillend ook ontstekingsremmend en spierontspannend. Lees snel verder!

Pijn is vervelend, maar ook nuttig. Ons lichaam laat ons op deze manier weten dat er iets beschadigd is of wordt. Pijn zorgt ervoor dat we iets doen om (meer) schade te voorkomen. 

Wat is Nurofen?

Wanneer je klachten heeft en de pijn wilt stillen met een pijnstiller, is het natuurlijk belangrijk om te weten welke pijnstiller je moet nemen. Nurofen is een ibuprofen. Ibuprofen is een ontstekingsremmende pijnstiller, ook wel NSAID genoemd. Het werkt goed tegen griep, migraine, spierpijn, hoofdpijn, verkoudheid, menstruatiepijn en gewrichtsontstekingen. Nurofen verhindert namelijk dat het pijnsignaal aan de hersenen doorgegeven wordt. 

Dit medicijn bestaat in meerdere vormen. Men kan Nurofen innemen door de mond met een siroop of tablet, maar ook in de anus door middel van een zetpil. Als je snel effect wilt, wordt het aangeraden om het medicijn op een lege maag in te nemen.

Hoeveel Nurofen mag ik nemen?

Nurofen heeft een dosering van maximaal zes keer 200 milligram of drie keer 400 milligram per dag. Het medicijn werkt binnen dertig tot zestig minuten en de werking duurt zo’n acht uur. 

Gebruik je dit medicijn tegen koorts? Neem het dan niet langer dan drie dagen. Gebruik je het tegen pijn? Neem het dan niet langer dan vijf dagen? Blijf je de klacht(en) houden? Neem dan contact op met je arts. 

De genoemde doseringen zijn bedoeld voor volwassen. Ben je ouder dan zeventig jaar of ben je zwanger? Vraag je arts of apotheker of je dit medicijn mag gebruiken. Gebruik dit medicijn ook niet in combinatie met andere medicijnen en/of alcohol en drugs. 

Is Nurofen ook geschikt voor kinderen?

Soms heeft pijn geen duidelijke oorzaak. Kinderen zeggen vaak dat ze pijn in hun buik hebben, terwijl de oorzaak eigenlijk ergens anders zit. Kies dan niet meteen voor pijnstillers, maar begin eerst met een paracetamol. 

Heeft je kind veel pijn? Bij hevige pijn en koorts van je kleintje biedt Nurofen voor Kinderen Suikervrije Suspensie snel verlichting. De suspensie is voor kinderen van drie maanden tot en met twaalf jaar en heeft een aangename smaak.

Let op dat je de juiste hoeveelheid medicijn geeft. Dit vind je terug op de bijsluiter.

Waar kan ik Nurofen kopen?

Nurofen is te koop in een apotheek zonder een recept van de dokter of huisarts. Men kan het dus gebruiken bij de behandeling van pijn en koorts. Het draagt wel een waarschuwing over serieuze bijwerkingen. Lees dan ook goed de bijsluiter of raadpleeg uw dokter of huisarts voor gebruik.