Floradix

Heb je last van vermoeidheid? Géén ik-was-pas-om-drie-uur-thuis-vermoeidheid, maar een echte, langdurige vermoeidheid van een langere periode – zonder duidelijke redenen? Kijk dan eens naar een preparaat als Floradix.

Ben je al een lange tijd moe en lijkt het steeds erger te worden? Word je net wakker van een goede nachtrust en heb je al direct wéér slaap? Het kan zijn dat er iets anders aan de hand is. Een ijzertekort, bijvoorbeeld.

Wat zijn de kenmerken van een ijzertekort?

Een eventueel ijzertekort uit zich middels de volgende symptomen:

  • Je bent snel vermoeid, ook al ben je uitgerust;
  • Je hebt een bleke huid;
  • Je bent snel buiten adem, zelfs bij lichte inspanning;
  • Je hebt rusteloze benen.

Je kunt deze klachten natuurlijk weleens hebben als je vermoeid bent, maar als je een langere tijd last van deze symptomen houdt, is het belangrijk om een afspraak bij de huisarts te maken.

Wat kan ik tegen een ijzertekort doen?

Denk je dat je een ijzertekort hebt? Het kan nooit kwaad om wat meer ijzerrijk voedsel in je dieet te introduceren. Denk aan rund- of lamsvlees, brood en volkoren producten, peulvruchten, noten, spinazie, postelein, paksoi en snijbiet. 

Floradix ijzersupplement

Een ijzersupplement zoals Floradix kan je ijzertekort ook oplossen. Floradix is gemaakt op basis van natuurlijke planten- en vruchtensappen. Het bevat de vitamines die je lichaam nodig heeft.

Floradix-tabletten en -vloeistoffen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die wat extra ijzer en energie kunnen gebruiken, zoals menstruerende vrouwen, zwangere vrouwen, jonge ouders, kinderen in de groei, (duur)sporters, vijftigplussers en mensen die herstellen van een ziekte of blessure.

Floradix kan door iedereen worden gebruikt, van kinderen tot ouderen. Het is eveneens geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Hoe werkt Floradix?

Floridix helpt je jouw ijzer uit een supplement te halen. Dat is handig wanneer je lichaam zelf geen ijzer meer kan aanmaken. Floradix-tabletten en -vloeistoffen bevatten een hoge dosering goed opneembaar ijzer. Ze bevatten ook vitamine C, wat ervoor zorgt dat het lichaam ijzer beter opneemt.

Je neemt Floradix in de vorm van tabletten, als vloeistof of als Floravital. Het laatstgenoemde vloeibare elixer is hetzelfde als het ijzersupplement, maar dan zonder gluten en gist. 

Floradix Magnesium

Een ander product van Floradix dat je energieniveau weer omhoog brengt, is Floradix Magnesium. Deze vloeistof is opnieuw gemaakt van planten- en vruchtensappen. Het geeft je meer energie en is goed voor je spieren. 

Floradix Magnesium is voor volwassenen en kinderen vanaf twaalf jaar geschikt.

Waar kun je Floradix-tabletten kopen?

Floradix-tabletten en -vloeistoffen zijn te koop bij de apotheek, maar ook bij alle drogisten, reformwinkels, natuurwinkels en uiteraard online. Het is in zoveel winkels verkrijgbaar dat het vaak makkelijk is om een goede Floradix-aanbieding te vinden.