Spirulinapoeder

Heb je het over superfoods, dan mag spirulinapoeder niet ontbreken. Dit groene goedje heeft veel gezondheidsvoordelen die een positief effect op je lichaam hebben. Je hebt er vast weleens van gehoord – of het als ingrediënt in eten en smoothies gezien. Wat het precies is en waarom spirulina gezond is? We vertellen je het hieronder.

We zijn de laatste tijd erg bewust van wat we eten. De trend: méér natuurlijk, bewust, gezond en biologisch voedsel.

Superfoods spelen daarin een belangrijke rol. Deze producten bevatten zeer veel gezonde en belangrijke voedingsstoffen, zonder dat ze schadelijk zijn voor onze gezondheid of het klimaat.

Wat is spirulina?

Spirulina is een blauwgroene algensoort. Het is een zeer kleine, spiraalvormige alg. De alg is dus vernoemd naar zijn vorm. 

Spirulina bestaat langer dan wij mensen. Het is namelijk zo’n 3,5 miljard jaar oud. Je vindt de alg in meren en wateren die rijk zijn aan mineralen. 

Wat zijn groene en blauwe spirulina?

We onderscheiden groene en blauwe spirulina. Deze laatste is blauw door de stof fycocianine. De groene spirulina is groen omdat het chlorofyl bevat. Het pigment dat de alg groen maakt, beschermt je lever en is ontgiftend.

Waarom is spirulina gezond?

Spirulina heeft een ontzettend hoge voedingswaarde. Het bestaat bijvoorbeeld uit tenminste 60 procent eiwitten. Dat is echter niet het enige voordeel. Spiruline bevat voor een kleine alg behóórlijk wat gezonde voedingsstoffen.

Het heeft een hoge eiwitconcentratie

Spirulina bevat, zoals eerder genoemd, tussen de 60 en 70 procent eiwitten. Dat is een hoger percentage dan vlees en soja.

Het bevat belangrijke mineralen

Spirulina is een goede bron van belangrijke mineralen. Voorbeelden:

Het is goed voor je brein

Spirulina zit vol gezonde vetzuren die goed zijn voor je hersenen. Ze houden bovendien je gewrichten soepel.

Het zit boordevol vitamines

Je vindt de vitamines A, C, E, K, B1, B2 en B6 in spirulina. Ze zijn natuurlijk en je lichaam neemt ze goed op.

Het bevat veel antioxidanten

Spirulina zit vol antioxidanten die je lichaam ontgiften en reinigen. 

Het is een natuurlijke gezondheidskrachtpatser

Spiruline werkt bijvoorbeeld ook goed bij menstruatiekrampen, stabiliseert de bloedsuikerspiegel en brengt de darmflora in balans. Heft geeft je ook meer energie en bevat jodium, wat goed is voor de werking van de schildklier. 

De alg is bovendien natuurlijk, waardoor spirulina gezond en makkelijk door je lichaam wordt opgenomen.

Kan ik beter spirulinatabletten of spirulinapoeder kopen?

Je koopt spirulina meestal in een gedroogde en gemalen vorm: spirulinapoeder. We onderscheiden echter ook spirulinatabletten, waarbij de spirulinapoeder in een tabletvorm is geperst. Het innemen van spirulinapoeder of spirulinatabletten is een goede aanvulling van een gezond dieet.

Spirulinapoeder heeft dezelfde werking als de spirulinatabletten. Het ligt aan je eigen voorkeur of je liever een tablet neemt óf een poeder in voedsel of drinken oplost.

Waar kun je spirulina kopen?

Spirulinapoeder en -tabletten zijn te koop bij natuurwinkels, reformwinkels en drogisten. Je kunt ook gemakkelijk online spirulina kopen. Bij Apotheek Online, bijvoorbeeld

Wil je spirulina kopen? Let dan goed op de ingrediënten. Goede spirulinapoeder en spirulinatabletten bevatten pure spirulina, zonder enige toevoegingen.