Minoxidil Lotion 

Veel mensen vinden kale plekken, haaruitval of dunner wordend haar een grote onzekerheid. Vervelend – maar gelukkig is er een oplossing voor. Minoxidil Lotion, bijvoorbeeld. Het is niet makkelijk te verkrijgen, maar het heeft wel een goed effect.

Het medicijn Minoxidil werd eerst voornamelijk gebruikt tegen een hoge bloeddruk, maar per ongeluk kwam men erachter dat haargroei erdoor gestimuleerd werd en dat het haar er gezonder van werd. Het resultaat? Ontzettend veel lotions met Minoxidil erin om haargroei te stimuleren. 

Het klinkt als een sprookje, maar helaas zijn Minoxidil Lotion en Minoxidil Schuim niet meer zo makkelijk te krijgen. 

Wat is Minoxidil Lotion?

Minoxidil Lotion is een plaatselijk haargroeimiddel. Het middel verbetert de bloedtoevoer naar de haarzakjes en daardoor groeit je haar langer en beter. 

Minoxidil is het enige medicijn dat officieel bekend staat om het stimuleren van haargroei. De verkoop van Minoxidil werd vanuit het Europees Parlement verboden, omdat veel Minoxidil-producten met een concentratie hoger dan vijf procent op de markt kwamen. Deze producten kunnen schadelijk zijn voor de gebruiker en diens huid. 

Minoxidil Lotion en Minoxidil Schuim zijn sindsdien alleen te verkrijgen bij de apotheek en op recept. Dat geldt ook voor Minoxidil-middelen met een lagere concentratie. Het is hierdoor lastig om binnen Nederland middelen met Minoxidil online of in de winkel te kopen. 

De afgelopen jaren zijn er, als een resultaat hiervan, veel nieuwe ontwikkelingen geweest om alternatieven voor Minoxidil te vinden. Eén van die alternatieven is Nanoxidil.

Wat kan Minoxidil Lotion doen?

Minoxidil Lotion kan nuttig zijn voor mensen die last hebben van haaruitval. Het werkt ook voor mensen die al geruime tijd last hebben van haaruitval, maar het is vooral effectief bij mannen en vrouwen die nog niet zo lang kalend zijn. Minoxidil Lotion is vooral nuttig voor kale plekken op de kruin. Volledig nieuwe haargroei op kale plekken is bijna niet mogelijk. 

Minoxidil moet constant gebruikt wordend om behaalde resultaten te behouden. Het haar is namelijk blijvend afhankelijk van het middel. Minoxidil Lotion kan ook niets doen aan de onderliggende oorzaak van erfelijk haarverlies. 

Bijwerkingen van Minoxidil Lotion zijn:

  • Hoofdpijn;
  • Duizeligheid;
  • Een geïrriteerde en droge hoofdhuid.

Hoe gebruik je Minoxidil Lotion?

Het is vooral belangrijk dat het haar en de hoofdhuid droog zijn bij het gebruik van Minoxidil Lotion. 

Het is verder afhankelijk van de vorm van Minoxidil hoe je het aan moet brengen. Je kunt – in het geval van de lotion – het beste handschoenen dragen en de lotion uitsmeren. Lees daarbij goed de bijsluiter voor gebruik. Was grondig je handen als je het middel met blote handen aanraakt. Komt de lotion in aanraking met je ogen, je mond of een wondje? Spoel het dan direct uit met veel water. 

Waar kun je Minoxidil Lotion kopen?

Je kunt Minoxidil Lotion niet kopen in drogisterijen of andere winkels. Minoxidil Lotion is verkrijgbaar bij de apotheek op recept.