Glucophage

52,39

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!
Categorie:
Werkzame stof(fen): Metformine

Beschrijving

Wat is Glucophage?

Glucophage is een biguanide om het glucosegehalte in het bloed bij diabetespatiënten (type 2) op peil te houden. Dit medicijn bestaat uit de stof metformine. U kan Glucophage kopen in tabletten met 500 of 850 mg metformine.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

Glucophage is een middel voor personen met diabetes type 2. U gebruikt dit medicijn om het glucosegehalte in het bloed te verlagen. Een te hoog suikergehalte merk je aan volgende symptomen: veel dorst hebben, een droge mond, vaak moeten plassen. Te veel suiker in het bloed kan schadelijk zijn uw nieren, hart- en bloedvaten, ogen en zenuwen. U dient dit dus zeker te behandelen. Eerst zal uw arts u aanraden om uw levensstijl aan te passen. Dit betekent meer lichaamsbeweging en aangepaste voeding (minder vetten en suikers). Als dit onvoldoende helpt, kan u Glucophage proberen.

Hoe werkt Glucophage?

Glucophage zorgt ervoor dat de lever minder glucose produceert en dat de darmen minder glucose opnemen uit voeding. De hersenen krijgen zo sneller een signaal van een volle maag. U zal minder gaan eten en dus ook minder suikers opnemen. Dit middel maakt verder de spiercellen gevoeliger voor insuline. Zo zal er meer suiker uit het bloed kunnen opgenomen worden.

Gebruik

Gebruik de tabletten 2 à 3 keer per dag. Dit enkel indien u geen andere glucoseverlagende medicatie gebruikt.

  • Innemen met water, geheel doorslikken.
  • Na de maaltijd.
  • Starten met laagste dosis: 500 mg.

Let op: bij gebruik van dit middel, is het mogelijk dat u te weinig glucose in het bloed krijgt. U zal dan: koud zweten, verward zijn, een bleke huid krijgen, honger hebben, moe zijn… U moet dan zo snel mogelijk snelle suikers (bijvoorbeeld druivensuiker) innemen.

Hoe effectief is dit medicijn?

Glucophage is effectief om bij diabetes type 2 patiënten de glucosewaarde in het bloed te verlagen. Zo verdwijnen de symptomen van een droge mond, veel moeten plassen… Probeer steeds eerst om uw levensstijl aan te passen: aangepaste voeding, meer lichaamsbeweging. Indien dit niet effectief genoeg is, kan u dit middel gebruiken.

Mogelijke bijwerkingen: misselijk, verlies van eetlust, overgeven, diarree, smaakstoornis. Ook jeuk of netelroos, tekort aan vitamine B12… zijn mogelijk.

Glucophage kopen

Glucophage kopen zonder recept? Het is mogelijk om dit medicijn online te bestellen zonder hiervoor een recept nodig te hebben van uw eigen huisarts of medisch specialist. U hoeft enkel een online consult volledig in te vullen en deze zal worden beoordeeld door een aangesloten arts. Als de arts geen mogelijke risico’s voor u ziet om dit medicijn te gebruiken, wordt er een recept uitgeschreven. Hierna kunnen wij uw bestelling snel en zorgvuldig naar het door u opgegeven adres verzenden.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Glucophage” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *