Janumet

137,45

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!
Categorie:
Werkzame stof(fen): Sitagliptine /​ Metformine

Beschrijving

Wat is Janumet?

Janumet is een medicijn dat gebruikt wordt bij diabetes mellitus en als de vruchtbaarheid is afgenomen. Diabetes type 2 is bekend onder de naam ‘suikerziekte’. De werkzame stoffen in Janumet zijn sitagliptine en metformine. De combinatie van deze twee stoffen is op recept verkrijgbaar onder de merknaam Janumet. Janumet is verkrijgbaar in filmomhulde tabletten.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

De werkzame stoffen in Janumet werken samen om het bloedsuikergehalte van volwassenen met diabetes type 2 onder controle te houden. Dit medicijn helpt de hoeveelheid insuline die na een maaltijd wordt aangemaakt te verhogen. Tegelijkertijd wordt de hoeveelheid suiker die door het lichaam wordt aangemaakt, verminderd.

Hoe werkt Janumet?

Janumet helpt om samen met een dieet en voldoende lichaamsbeweging het bloedsuikergehalte te verlagen. Dit geneesmiddel kan alleen of in combinatie met andere geneesmiddelen tegen diabetes type 2 worden gebruikt.

U kunt het tablet het beste innemen gedurende of meteen na de maaltijd met wat water. Dan veroorzaakt het medicijn minder maagdarmklachten. Indien u Janumet één keer per dag moet gebruiken, kunt u dit het beste doen bij het ontbijt. Gebruikt u het twee keer per dag? Dan kunt u het medicijn de eerste keer innemen bij de eerste maaltijd. het tweede tablet neemt u dan in bij het avondeten.

Tijdens het gebruik van Janumet is het belangrijk om door te gaan met het dieet dat uw arts u heeft geadviseerd. Zorgt u er ook voor dat u de opname van koolhydraten goed over de dag verdeelt.

Heeft u diabetes en wilt u vasten gedurende de Ramadan? Dan is het mogelijk dat dit uw bloedglucose kan verstoren. Het is dan mogelijk om overdag een ‘hypo’ te krijgen. S’nachts kan er dan teveel glucose in het bloed komen door de avondmaaltijd. Het is het beste om met uw arts of apotheker te overleggen hoe u het gebruik van Janumet moet veranderen. U eet immers overdag niet. Het kan zijn dat u uw medicijn tijdens het vasten op andere momenten en in een andere hoeveelheid moet innemen.

Hoe effectief is dit medicijn?

Als veranderingen in de leefstijl niet voldoende zijn om de klachten die behoren bij diabetes type 2 te verminderen, dan kan medicatie nodig zijn om het glucosegehalte in het bloed onder controle te krijgen. Janumet is hier een effectief medicijn voor.

U mag dit medicijn alleen gebruiken tijdens uw zwangerschap na overleg met uw behandelend arts. Tijdens de borstvoeding kunt Janumet wel zonder problemen gebruiken. Diabetes heeft invloed op de rijvaardigheid. Overleg dus altijd eerst met uw arts of autorijden veilig kan. Het is het beste om het gebruik van alcohol te beperken als u Janumet gebruikt. Bij gebruik van dit medicijn kunt u mogelijk de volgende bijwerkingen ervaren: maag- en darmklachten en verminderde eetlust. Zelden kunt u ook smaakstoornissen ervaren. Ook last hebben van wazig zien, is mogelijk.

Het is belangrijk dat de arts weet welke medicijnen u verder gebruikt, naast Janumet. Andere medicijnen kunnen namelijk een wisselwerking met elkaar hebben. Daarnaast is het ook van belang dat uw behandeld arts weet of u nog andere aandoeningen heeft.

Janumet kopen

Online Janumet kopen zonder recept? Bij ons is het mogelijk om dit medicijn te bestellen zonder hiervoor een eigen recept nodig te hebben van uw eigen arts. U hoeft enkel een online consult in te vullen welk zal worden nagekeken door de aangesloten arts. Als deze arts op basis van uw gegevens geen gezondheidsrisico’s voor u ziet, zal deze een recept uitschrijven. Hierna kunnen wij uw bestelling snel en zorgvuldig naar het door u opgegeven adres versturen.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Janumet” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *