Metformine

v.a. 45,69

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!
Categorie:
Werkzame stof(fen): Metformine

Beschrijving

Wat is metformine?

Metformine is een middel voor de behandeling van diabetes type 2. Het verlaagt de bloedsuikerspiegel. Het medicijn bestaat uit metformine. U kan dit medicijn kopen in tabletten van 500 en 850 mg of in een orale suspensie (500 mg per 5 ml).

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U gebruikt dit medicijn om de bloedsuikerspiegel te doen dalen bij diabetes type 2. Bij diabetes type 2 maakt de alvleesklier namelijk niet genoeg insuline aan. Insuline zorgt ervoor dat glucose in het bloed door andere cellen kan worden opgenomen. Indien er niet genoeg insuline in het lichaam is, zal er te veel suiker in het bloed blijven. Te veel suiker in het bloed, kan hart- en vaatziekten veroorzaken. Verder kan u problemen met ogen, nieren en zenuwen krijgen. De symptomen van een te hoge glucosewaarde zijn vaak moeten plassen, een droge mond en dorst hebben. Metformine laat de lever ook minder glucose aanmaken.

Hoe werkt metformine?

Metformine verlaagt de bloedsuikerspiegel. Dit doordat metformine ervoor zorgt dat de lever minder glucose produceert. Dit middel zal ook de spieren gevoeliger maken voor insuline. Ze zullen zo meer suiker uit het bloed opnemen. De stof zal als laatste de opname van glucose door de darmen verminderen. Zo hebben de spieren meer glucose om op te nemen.

Gebruik

– Tabletten

500 mg: 2 à 3 tabletten per dag
850 mg: 1à 2 tabletten per dag

– Orale suspensie

2 à 3 keer per dag

Let op: gebruik van dit middel kan een te laag glucosegehalte in het bloed veroorzaken. Dit merkt u aan volgende symptomen: humeurig zijn, zweten, verwardheid… U dient dan zo snel mogelijk snelle suikers in te nemen (bijvoorbeeld druivensuiker).

Hoe effectief is dit medicijn?

Metformine is effectief om de bloedsuikerspiegel bij diabetes type 2 te doen dalen. Indien u dit middel dagelijks gebruikt, zullen de symptomen (droge mond, veel plassen en dorst) na enkele dagen afnemen. Na enkele weken zal u zich ook minder moe voelen.

Het is belangrijk om metformine elke dag te gebruiken, aangezien dit de kans op schade door diabetes (slecht genezende wonden, hart- en vaatziekten, nierproblemen, blindheid en zenuwpijn) verlaagt.

Let op: voor starten met medicatie is het nodig om eerst uw levensstijl aan te passen. Het is belangrijk om voldoende lichaamsbeweging te hebben, uw voeding aan te passen en zo te vermageren. Indien dit niet genoeg helpt, kunt u metformine gebruiken. Doe dit echter steeds in combinatie met een aangepast dieet en voldoende lichaamsbeweging voor een zo goed mogelijk effect.

Mogelijke bijwerkingen bij gebruik van metformine: diarree, misselijkheid, irritatie van de huid op plaats van injectie, hoofdpijn, vermoeid zijn, verkoudheid.

Metformine kopen

U wilt graag online Metformine kopen zonder recept? Bij ons heeft u geen eigen recept nodig van uw huisarts. U hoeft ook niet langs de apotheek om dit medicijn op te halen gezien wij uw bestelling met een snelle levering naar u verzenden!

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Metformine” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *