Metformine

v.a. 45,69

Voor dit medicijn heeft u een recept nodig. We sturen u door naar de juiste consult service. Daar regelt u het recept en de bestelling. 

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult
Op treated.com's website
Werkzame stof(fen): Metformine
Hoe werkt het?
consult-proces-4

Kies uw voorkeurs-behandeling.  Apotheekonline.net stuurt u door naar de beste aanbieder.

consult-proces-3

Bij de aanbieder vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht.

consult-proces-2

Een geregistreerde arts zal uw vragenlijst beoordelen en een online recept uitschrijven voor u.

consult-proces-1

De apotheek verzendt de bestelling in een discrete verpakking gemakkelijk en snel aan huis.

Wat is metformine?

Metformine is een middel voor de behandeling van diabetes type 2. Het verlaagt de bloedsuikerspiegel. Het medicijn bestaat uit metformine. U kan dit medicijn kopen in tabletten van 500 en 850 mg of in een orale suspensie (500 mg per 5 ml).

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U gebruikt dit medicijn om de bloedsuikerspiegel te doen dalen bij diabetes type 2. Bij diabetes type 2 maakt de alvleesklier namelijk niet genoeg insuline aan. Insuline zorgt ervoor dat glucose in het bloed door andere cellen kan worden opgenomen. Indien er niet genoeg insuline in het lichaam is, zal er te veel suiker in het bloed blijven. Te veel suiker in het bloed, kan hart- en vaatziekten veroorzaken. Verder kan u problemen met ogen, nieren en zenuwen krijgen. De symptomen van een te hoge glucosewaarde zijn vaak moeten plassen, een droge mond en dorst hebben. Metformine laat de lever ook minder glucose aanmaken.

Hoe werkt metformine?

Metformine verlaagt de bloedsuikerspiegel. Dit doordat metformine ervoor zorgt dat de lever minder glucose produceert. Dit middel zal ook de spieren gevoeliger maken voor insuline. Ze zullen zo meer suiker uit het bloed opnemen. De stof zal als laatste de opname van glucose door de darmen verminderen. Zo hebben de spieren meer glucose om op te nemen.

Gebruik

– Tabletten

500 mg: 2 à 3 tabletten per dag
850 mg: 1à 2 tabletten per dag

– Orale suspensie

2 à 3 keer per dag

Let op: gebruik van dit middel kan een te laag glucosegehalte in het bloed veroorzaken. Dit merkt u aan volgende symptomen: humeurig zijn, zweten, verwardheid… U dient dan zo snel mogelijk snelle suikers in te nemen (bijvoorbeeld druivensuiker).

Hoe effectief is dit medicijn?

Metformine is effectief om de bloedsuikerspiegel bij diabetes type 2 te doen dalen. Indien u dit middel dagelijks gebruikt, zullen de symptomen (droge mond, veel plassen en dorst) na enkele dagen afnemen. Na enkele weken zal u zich ook minder moe voelen.

Het is belangrijk om metformine elke dag te gebruiken, aangezien dit de kans op schade door diabetes (slecht genezende wonden, hart- en vaatziekten, nierproblemen, blindheid en zenuwpijn) verlaagt.

Let op: voor starten met medicatie is het nodig om eerst uw levensstijl aan te passen. Het is belangrijk om voldoende lichaamsbeweging te hebben, uw voeding aan te passen en zo te vermageren. Indien dit niet genoeg helpt, kunt u metformine gebruiken. Doe dit echter steeds in combinatie met een aangepast dieet en voldoende lichaamsbeweging voor een zo goed mogelijk effect.

Mogelijke bijwerkingen bij gebruik van metformine: diarree, misselijkheid, irritatie van de huid op plaats van injectie, hoofdpijn, vermoeid zijn, verkoudheid.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult

Metformine kopen

Metformine kopen zonder recept is niet mogelijk. Apotheekonline verkoopt zelf geen recept plichtige medicatie. Wilt u een recept ontvangen voor dit Metformine? Dan verwijzen wij u door naar onze vertrouwde partner, treated.com.

Daar vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht. Een geregistreerde EU arts zal uw ragenlijst beoordelen. Als de arts geen risico’s voor u ziet om dit Metformine te gebruiken, zal de arts een recept uitschrijven en kunt u Metformine online bestellen bij een aangesloten apotheek.

De apotheek verzendt uw bestelling snel en discreet naar het door u opgegeven adres. Apotheekonline.net biedt zelf geen consult of verkoop van medicatie aan. Dit regelt u via treated.com.

Waar Metformine bestellen

Wij krijgen vaak de vraag of Metformine te koop is bij Kruidvat, Etos of een andere drogist. Het antwoord is nee. Metformine kopen kan alleen met een recept bij een gecertificeerde apotheek. Start uw consult bij onze partner om uw recept te verkrijgen.

De arts kan uw recept doorsturen naar een aangesloten apotheek, waarna u snel en makkelijk de medicatie thuis ontvangt. Apotheekonline.net vervult deze bestelling niet zelf.

De informatie op deze pagina is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Als
u vragen of zorgen over uw gezondheid heeft, raadpleeg dan een arts.