Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Glijmiddel is een redder in nood wanneer je te maken hebt met vaginale ongemakken of droogheid. Het maakt alles extra vochtig, waardoor je beter van seks kunt genieten. Glijmiddel is desondanks niet altijd een noodzaak. Sommige mensen zien het bijvoorbeeld als een extraatje. Hoofdzaak is dat iedereen meer geniet met glijmiddel. Siliconen glijmiddel, bijvoorbeeld.

We hebben het glijmiddel op oliebasis even buiten beschouwing gelaten, maar als je daarover meer wilt weten: lees dit artikel!

We onderscheiden verschillende soorten glijmiddel. Glijmiddel op oliebasis en waterbasis zijn het meest populair, maar glijmiddel op siliconenbasis heeft een zeer langdurig glijvermogen en is iets dikker.

Kies ik voor glijmiddel op siliconenbasis of waterbasis?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen tijdens het maken van een keuze voor een specifiek type glijmiddel is of je een glijmiddel op basis van siliconen óf water wilt. Glijmiddelen op waterbasis en siliconenbasis hebben allebei hun eigen voor- en nadelen. Welke soort voor jou het beste werkt, is afhankelijk van waarvoor je het glijmiddel gaat gebruiken.

Glijmiddel met siliconen is bijvoorbeeld geschikt voor alle soorten seks, zelfs orale seks. Siliconen zijn namelijk een natuurlijk product en zelfs eetbaar. Siliconengel voelt hoogwaardig – plus het is zeer glibberig. 

Wil je echter je glijmiddel op seksspeeltjes gebruiken? Kies dan voor een glijmiddel op waterbasis. Siliconen tasten namelijk speeltjes aan.

Wat zijn de voordelen van glijmiddel met siliconen?

Het is niet zonder reden dat glijmiddel op siliconen populair is. Dit zijn alle voordelen:

 • Het beschikt over een subliem glijvermogen;
 • Het droogt niet uit;
 • Het is geschikt voor de gevoelige huid;
 • Het is anti-allergeen;
 • Het is geschikt voor orale, vaginale en anale seks;
 • Het is geschikt voor seks in het water.

Wat zijn de nadelen van glijmiddel met siliconen?

We onderscheiden eveneens een aantal redenen om voor een glijmiddel op waterbasis te kiezen. Dit zijn de nadelen van glijmiddel op basis van siliconen:

 • Het kan vlekken achterlaten op kleding en beddengoed;
 • Het is lastig af te wassen en trekt niet in de huid;
 • Het is niet te gebruiken in combinatie met siliconen seksspeeltjes.

Waar moet je op letten bij het kopen van glijmiddel op siliconenbasis?

Heb je besloten om een glijmiddel met siliconen te kopen? Hou dan rekening met de volgende zaken:

 • De ingrediënten
 • De prijs
 • De gebruikservaringen

De ingrediënten

Siliconengels zijn over het algemeen de veiligste glijmiddelen, omdat ze weinig toevoegingen hebben. De siliconen glijden van zichzelf goed genoeg. Let desondanks goed op de ingrediënten, zodat je weet wat je koopt.

De prijs

De werking van een glijmiddel heeft over het algemeen niets te maken met de prijs. Alle glijmiddelen maken de seks fijner. Het kan echter wel zo zijn dat goedkopere varianten sneller uitdrogen of lastige vlekken achterlaten, maar dat hoeft natuurlijk niet het geval te zijn.

De gebruikservaringen

Online glijmiddel bestellen is een slimme keuze. Je leest hier namelijk altijd direct de gebruikservaringen: de beste meetgraad voor de kwaliteit van een product. Lees glijmiddelreviews online en maak op basis daarvan je keuze.

Kan ik een siliconen glijmiddel zonder zaaddodend middel kopen?

Probeer je zwanger te worden? Onthoud dan dat je lichaamseigen vocht het beste glijmiddel voor bevruchting is. Wil je tóch een siliconen glijmiddel gebruiken? Ga dan voor een zaadvriendelijk glijmiddel aan, oftewel een glijmiddel zonder zaaddodende pasta.

Kan ik glijmiddel met siliconen bij de apotheek kopen?

Online bestellen is het makkelijkst, want de keuze is groter en je kunt de gebruikservaringen lezen. Dit kan bijvoorbeeld bij Apotheek Online.